Ενεργειακό Πιστοποιητικό - Το σπίτι σας, το χρειάζεται!

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
Τι είναι το Ενεργειακό Πιστοποιητικό; Γιατί υπάρχει στη ζωή μας; Είναι απαραίτητο; Ποιος θα μας το δώσει; Πόσο κοστίζει; 

Το Ενεργειακό Πιστοποιητικό, δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων ή κτιριακών μονάδων να αξιολογήσουν την ενεργειακή απόδοση των ακινήτων τους. 

Είναι απαραίτητο; Είναι, για τις παρακάτω περιπτώσεις: 
- Την ενοικίαση ενιαίου ή τμήματος κτιρίου,
- Πώληση ενιαίου ή τμήματος κτιρίου,
- Ανάρτηση αγγελίας πώλησης ή μίσθωσης κτιρίου απαιτείται η έκδοση ΠΕΑ για την αναγραφή της ενεργειακής κατηγορίας του κτιρίου, 
- Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής κάθε νέου ή ριζικά, ανακαινισμένου κτιρίου,
- Την ένταξη κτιρίων κατοικίας στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ’οίκον ,
- Την ενεργειακή αναβάθμιση αυθαιρέτου, με συμψηφισμό έως και 50% του αρχικού προστίμου.
Η τιμή έκδοσης Ενεργειακού Πιστοποιητικού διαμορφώνεται ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του κάθε ακινήτου.  Επιπλέον χρέωση θα υπάρξει σε περίπτωση αδυναμίας προσκόμισης της κάτοψης και του ηλεκτρονικού παράβολου από το TAXISnet.


Τι σημαίνει ΠΕΑ; (Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης)

Το ΠΕΑ είναι κατάταξη του ακινήτου σε σχέση με την ενεργειακή κατανάλωση και τις ενεργειακές απώλειες. 
Κατατάσσει το κτήριο -εάν πρόκειται για μονοκατοικία ή ολόκληρη την πολυκατοικία και την κτιριακή μονάδα που αποτελεί το μεμονωμένο διαμέρισμα-στην αντίστοιχη ενεργειακή κλάση με βάση τα ηλεκτρονικά συστήματα του Κ.ΕΝ.Α.Κ. και επίσης προτείνει κάποιες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της κλάσης αυτής και της μεγάλης εάν υπάρχει ενεργειακής κατανάλωσης. Οι ενεργειακές κλάσεις, είναι εννιά(Α+ έως Η). 

Ο ενεργειακός επιθεωρητής είναι μηχανικός, ο οποίος έχει εγγραφεί στο μητρώο ενεργειακών επιθεωρητών του Υ.Π.Ε.Κ.Α και έχει τη γνώση και το δικαίωμα να παρουσιάζει την ενεργειακή απόδοση ενός κτιρίου ή τμήματος αυτού. Με το που κάνει αυτοψία στο χώρο, καταγράφει και προτείνει ιδέες, για την εξοικονόμηση ενέργειας του κτιρίου.


Είναι υποχρεωμένος ο ιδιοκτήτης να ακολουθήσει τις προτάσεις του Ενεργειακού Πιστοποιητικού;

Όχι… δεν υπάρχει καμία υποχρέωση, εφόσον δεν πρόκειται να προβεί σε κάποια από τις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν στην αρχή. Υπάρχει όμως ένα ΄΄αλλά΄΄ το οποίο θα σας εξοικονομήσει χρήματα. 
Ακολουθώντας τις προτεινόμενες παρεμβάσεις, το χρηματικό όφελος είναι μεγάλο! Όσο πιο μεγάλη ενέργεια γλιτώνει ένα σπίτι, τόσο λιγότερη είναι η κατανάλωση πετρελαίου, φυσικού αερίου ή ρεύματος.

Σε περίπτωση όμως που η έκδοσή του είναι απαραίτητη και δεν υλοποιηθεί, τότε υπάρχει πρόστιμο από 1.000 έως 10.000 ευρώ στον κατά νόμο δικαιούχο, δηλαδή στον ιδιοκτήτη ή εντολοδόχο διαχείρισης του ακινήτου από τον ιδιοκτήτη. 

Η διάρκεια του πιστοποιητικού είναι 10 χρόνια. Ανανέωση θα χρειαστεί μόνο όταν ο ιδιοκτήτης θελήσει να κάνει μια μεγάλη ανακαίνιση…. Και αν θελήσει, εδώ είμαστε και για ανακαίνιση! 


Απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση πιστοποιητικού

- Συμβόλαιο ιδιοκτησίας (οποιοσδήποτε τίτλος ιδιοκτησίας, π.χ. από γονική παροχή, αποδοχή κληρονομίας, δωρεά, μεταβίβαση, αγορά κλπ.).

- Τον ΚΑΕΚ: Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου, είτε ο Αριθμός Πρωτοκόλλου Δήλωσης και ο Κωδικός Ιδιοκτησίας. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε αυτό το στοιχείο, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική σελίδα της “Κτηματολόγιο ΑΕ” (Κανονικά απαιτείται για την ολοκληρωμένη έκδοση του Πιστοποιητικού, αν δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία δήλωσης στο δήμο που ανήκει το ακίνητο ή δεν μπορεί να βρεθεί αυτός ο αριθμός, το Πιστοποιητικό μπορεί να εκδοθεί και να αναγραφεί ότι δεν προσκομίσθηκε).

- Οικοδομική Άδεια: Δεν απαιτείται οικοδομική άδεια για ακίνητα που ανεγέρθηκαν πριν από 14/3/1983.

- Αντίγραφα των αρχιτεκτονικών σχεδίων: Κάτοψη ή σκαρίφημα (Αν δεν υπάρχει, την εκδίδουμε εμείς με 10-20 ευρώ)

- Φύλλο συντήρησης καυστήρα: Αν χρησιμοποιείται θέρμανση στο ακίνητο ή αν δεν υπάρχει κάποιο διαθέσιμο πρόσφατο φύλλο συντήρησης*, θα θέλαμε, ερχόμενοι για την αυτοψία να έχουμε πρόσβαση στο λεβητοστάσιο για να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις.

Αυτά είναι τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, για να εκδοθεί το Ενεργειακό Πιστοποιητικό. Πριν πάθετε ΄΄πανικό΄΄, να σας εγγυηθούμε ότι για το όσο πολύπλοκο ακούγεται, τόσο πιο εύκολα μπορεί να εκδοθεί.  Μέσα από το MyConstructor, θα βρείτε τον εξουσιοδοτημένο συνεργάτη που θα σας λύσει τα χέρια! 


Αποκτήστε Ενεργειακό Πιστοποιητικό με 4 κινήσεις

- Επίσκεψη στη σελίδα του MyConstructor
- Επιλογή κατηγορίας: πιστοποιητικά 
- Επιλογή μορφής πιστοποιητικού:  ενεργειακό πιστοποιητικό 
- Επιλογή επαγγελματία για κλείσιμο ραντεβού. 
Αυτό ήταν! 

Το Ενεργειακό Πιστοποιητικό μπορεί να εκδοθεί εντός μίας ή δύο εργάσιμων ημερών μετά την επίσκεψη και αυτοψία που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο σας.

*Σε περίπτωση αδυναμίας προσκόμισης της κάτοψης υπάρχει επιπλέον χρέωση δέκα (10) ευρώ για τον σχεδιασμό σκαριφήματος. H προσφορά ισχύει για ακίνητα μέχρι τριάντα (30) τ.μ. Το ενεργειακό πιστοποιητικό δεν γίνεται να εκδοθεί για αυθαίρετο ακίνητο ή ακίνητο με αυθαιρεσίες. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει χρέωση για τα οδοιπορικά του μηχανικού 10€, αναλόγως τα τ.μ. του διαμερίσματός σας.

Οι αξιολογήσεις που διαθέτει ο κάθε τεχνικός, θα σας βοηθήσουν για να βρείτε εκείνον που σας ταιριάζει. 


Ξέρετε πόσα ακόμα πιστοποιητικά μπορεί να χρειαστεί ένα σπίτι; 

Και μόλις που μάθατε το Ενεργειακό Πιστοποιητικό, να σας ενημερώσουμε και για τα υπόλοιπα πιστοποιητικά, που μπορεί να χρειαστεί ένα σπίτι:
- Πιστοποιητικό ΔΕΗ
- Ηλεκτρονική Ταυτότητα Ακινήτου 
- Νομιμοποίηση Αυθαίρετων 
- ΥΔΕ: Έκδοση Πιστοποιητικού Ηλεκτρολόγου 
- Πιστοποιητικό Ηλεκτρολόγου 
Και φυσικά για τα παραπάνω χρειάζονται Ενεργειακοί Επιθεωρητές και Ηλεκτρολόγοι. 

Πριν αρχίσετε να κάνετε αναζητήσεις- πανικού, επισκεφτείτε ξανά το MyConstructor. Όλους τους εξουσιοδοτημένους ηλεκτρολόγους μηχανικούς και ενεργειακούς επιθεωρητές, θα τους βρείτε εδώ! Οι αναρτημένες αμοιβές τους, θα σας βοηθήσουν να κάνετε την επιλογή σας ακόμα πιο γρήγορα. 

Το MyConstructor μπορεί να σας δώσει όχι μόνο τα…φώτα του, αλλά και τις ιδέες του για ανακαίνιση που θα σας εξοικονομήσει ενέργεια, να σας συστήσει τεχνίτες κουφωμάτων, συντηρητές καυστήρων ή κλιματιστικών και γενικά ό,τι χρειάζεστε για να μείνετε σε ένα ΄΄έξυπνο σπίτι΄΄. Είναι ο χάρτης που χρειάζεστε για να μην χαθείτε στο διαδίκτυο, αναζητώντας τεχνίτες και υπηρεσίες. Ο χρόνος και τα χρήματά σας είναι πολύτιμα. Πρέπει να… ανακαινίσετε τη ζωή σας εύκολα και οικονομικά. 

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ανακαλύψετε τα μικρά θαύματα που μπορεί να κάνει το MyConstructor . Δεν επιλέγει για εσάς… 
Εσείς ορίζετε ποιος θα υλοποιήσει την εργασία σας. Το MyConstructor απλώς συγκέντρωσε, τους καλύτερους επαγγελματίες! 

Κέρδισε τώρα ΕΚΠΤΩΣΗ κλείνοντας το ραντεβού σου online
Κλείσε ραντεβού
Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα