5+1 τρόποι να βάλετε λίγο Ηygge στη ζωή σας

hygge

Τι;; Δεν έχετε ακούσει ποτέ το hygge;

Είναι η απόλυτη μόδα στη διακόσμηση σε όλο τον κόσμο. To hygge έρχεται από τη Δανία όπου γενικά το design και το στιλ είναι τρόπος ζωής για όλους. Το Ηygge (προφέρεται ‘Xιού γκε΄ αλλά μην προσπαθείτε και πολύ να αντιγράψετε τη δανική προφορά είναι γλωσσοδέτης) είναι δύσκολο να μεταφραστεί γιατί είναι περισσότερο concept παρά λέξη με ακριβές νόημα. Σε ελεύθερη μετάφραση μπορούμε να το πούμε σαν ‘ζεστό και ασφαλές’ μέρος.

Στη Δανία, λοιπόν, είναι τρελαμένοι με το Ηygge και τα πάντα γίνονται ώστε να πετύχουμε το ιδανικό Hygge. Για να το κάνουν οι Δανοί που θεωρούνται οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στο κόσμο κάτι θα ξέρουν.

Τα καλά νέα είναι ότι είναι πολύ εύκολο να προσθέσουμε το Hygge στη ζωή μας. Δεν χρειάζεται ούτε να κάνουμε καινούρια διακόσμηση ούτε καν να αγοράσουμε καινούρια πράγματα ή να αποκτήσουμε κάποια καινούρια ικανότητα. Ότι θα χρειαστούμε τα έχουμε σίγουρα ήδη μέσα στο σπίτι μας.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε 5+1 τρόπους για να βάλουμε λίγο Hygge στη ζωή μας.

  1. Βρείτε μια όμορφη γωνιά στο σπίτι σας

Δημιουργείστε μια όμορφη γωνιά στο σπίτι σας όπου θα νιώθετε το Hygge μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Αυτή η γωνιά μπορεί να είναι στο καναπέ ή σε κάποιο άλλο δωμάτιο ή ακόμα και η αγαπημένη μας πολυθρόνα.

  1. Ανάψτε πολλά κεράκια

κεράκια που γράφουν πάνω hygge

Δώστε μια ζεστασιά στο χώρο σας δημιουργώντας την αίσθηση της φωτιάς ανάβοντας πολλά κεράκια ταυτόχρονα. Βάλτε τα όλα μαζί ή σκορπίστε τα στο χώρο και δώστε την αίσθηση ζεστασιάς που όλοι θέλουμε ειδικά τους κρύους χειμώνες. Η λάμψη από τα κεράκια σίγουρα θα σας φτιάξει τη διάθεση και θα δώσει λίγο Hygge στη μέρα σας. Απλά βεβαιωθείτε ότι τα σβήσατε όλα πριν φύγετε από το χώρο.

  1. Μια απαλή κουβέρτα είναι το απόλυτο must-have

γυναίκα που αράζει με κουβέρτα και βιβλίο

Νιώστε τη ζεστασιά και το Hygge, τυλιχτείτε με μια μαλακή και ζεστή κουβέρτα. Έξτρα ζεστασιά θα σας δώσει αν βάλετε και μάλλινες κάλτσες ή μάλλινες παντόφλες. Συνδυάστε το με ένα ζεστό ρόφημα και έχετε το απόλυτο hygge.

  1. Ανοίξτε το σπίτι σας σε καλεσμένους.

παρέα που τρώει και περνάει καλά

Τι πιο hygge από ένα σπίτι που βρίσκονται οι αγαπημένοι μας; Ακόμη και αν απλά βλέπουμε μια ταινία ή απλά μιλάμε με τους αγαπημένους μας θα μας κάνει να νιώσουμε ζεστασιά, ευτυχία και χαλάρωση.

  1. Φροντίστε να είναι το σπίτι πάντα καθαρό

Σαφέστατα ένα βρώμικο σπίτι δεν μπορεί να μας δώσει τη ζεστασιά που θέλουμε. Φροντίστε το σπίτι σας να είναι πάντα καθαρό και τακτοποιημένο ώστε να μπορέσετε να νιώσετε άνετα περνώντας χρόνο μέσα σε αυτό. Εξασφαλίστε ότι κάνετε συχνά τους απαραίτητους καθαρισμούς του σαλονιού αλλά και όλων των δωματίων. Πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε να κάνουμε τον-τουλάχιστον μια φορά το χρόνο- καθαρισμό στα χαλιά μας. Βρώμα και hygge σίγουρα δεν πάνε μαζί.

  1. Προσπαθήστε να βάλετε το Hygge στη καθημερινότητα σας.

Δοκιμάστε να εντάξετε καθημερινές συνήθειες που θα βάλουν λίγο hygge στη ζωή σας. Κάθε μέρα για μια εβδομάδα δοκιμάστε να εφαρμόσετε τουλάχιστον 4 από τους τρόπους που έχουν αναφερθεί παραπάνω. Μετά την 7η μέρα νιώθετε κάποια αλλαγή; Νιώθετε πιο χαλαροί και ευτυχισμένοι; Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε αν σας βοήθησε το hygge και αν έχετε να μοιραστείτε μαζί μας άλλους τρόπους που εσείς εφαρμόζετε το hygge στη ζωή σας.

Νοέμβριος 7th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 5+1 Τρόποι να βάλουμε λίγο Hygge στη ζωή μας!

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!