4 Τρόποι να Οργανώσουμε το Σπίτι μας για τις Γιορτές!

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
Η διαδικασία της οργάνωσης του σπιτιού και του ξεφορτώματος των άχρηστων αντικειμένων στο σπίτι μας είναι αρκετά χρονοβόρα. Ειδικά τις μέρες των εορτών όπου συνήθως επικρατεί ένα χάος λόγω των πιο συχνών επισκέψεων. 


Ας δούμε μερικούς τρόπους πώς μπορούμε να οργανώσουμε καλύτερα τις γιορτές μας και να ευκολύνουμε τους εαυτούς μας την περίοδο των εορτών.


1. Απλούστευση της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης.

Όταν ξεκινάμε να ασχοληθούμε με την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ταυτόχρονα είναι η ευκαιρία να κάνουμε και ένα ξεσκαρτάρισμα στην αποθήκη μας. Είναι η κατάλληλη ευκαιρία να κρατήσουμε ότι δεν μας χρειάζεται και να δωρίσουμε ότι δεν θέλουμε. Όταν θα ανοίγουμε τις κούτες που έχουμε αποθηκευμένα τα χριστουγεννιάτικα πράγματα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να αναρωτηθούμε για το κάθε αντικείμενο «Πόσο πολύ το αγαπώ αυτό το αντικείμενο;». 

Αν η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι «όχι τόσο πολύ» τότε καλό θα ήταν να το πετάξετε ή, ακόμα καλύτερα, να το δωρίσετε σε κάποιον που θα το εκτιμήσει περισσότερο από μας.

Αφού τελειώσετε με το ξεκαθάρισμα και το στολισμό τραβήξτε μια φωτογραφία με το αποτέλεσμα και αποθηκεύστε την μαζί με το στολισμό. Έτσι του χρόνου δεν θα αναρωτιέστε τι πάει πού ή ακόμα και να αναλάβει την διακόσμηση κάποιος άλλος χωρίς να αναρωτιέται για το αποτέλεσμα.


2. Δωρίστε ότι δεν θέλετε!

Είναι η κατάλληλη ευκαιρία να δωρίσετε ότι δεν χρειάζεστε από ρούχα, πανωφόρια, παιχνίδια, βιβλία κλπ. Αποφασίστε τι από αυτά δεν χρειάζεστε πια και μαζέψτε τα για δωρεά. Αν έχετε παιδιά που είναι σε κατάλληλη ηλικία είναι καλό να τα συμπεριλάβετε ώστε να μαθαίνουν και εκείνα την έννοια της δωρεάς αλλά και της αποσυμφόρησης των αντικειμένων. 

Ημέρες εορτών και δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από αυτό της δωρεάς σε ανθρώπους που αυτή μας η απλή κίνηση θα τους δώσει χαρά.


3. Κοιτάξτε το σπίτι σας με άλλο μάτι.

Εάν οι επισκέπτες σας, σας αιφνιδιάζουν με μη προγραμματισμένες επισκέψεις μην αγχώνεστε. Πάρτε το χρόνο σας και κάντε μια βόλτα σε όλο το σπίτι και παρατηρήστε το από την πλευρά του επισκέπτη. Επικεντρωθείτε στους χώρους όπου θα οι καλεσμένοι σας θα περάσουν το περισσότερο χρόνο, χώροι όπως το σαλόνι, το μπάνιο, τη κουζίνα και το υπνοδωμάτιο των ξένων. 

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και σε μια μέρα μπορούμε να κάνουμε πολλά. Μπορούμε να οργανωθούμε εύκολα και γρήγορα απλώς με το να βάλουμε τα πράγματα στη θέση που ανήκουν. Με αυτή μας την απλή κίνηση θα δούμε άμεση αλλαγή στο σπίτι μας. Τα σημαντικότερα σημεία προσοχής μας πρέπει να είναι το πάτωμα και η αποσυμφόρηση των επιφανειών των τραπεζιών και γενικά των επιφανειών. 

Εξασφαλίστε ότι υπάρχουν αρκετές θέσεις να κάτσουν οι καλεσμένοι σας και βάλτε καθαρές πετσέτες για αυτούς που θα διανυκτερεύσουν στο σπίτι σας. Ακόμη, αν οι επισκέπτες θα διανυκτερεύσουν φροντίστε να τους έχετε αφήσει κάποιο χώρο στο μπάνιο για τα πράγματα τους.


4. Σκεφτείτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία.

Εάν η οργάνωση του σπιτιού σας σας φέρνει άγχος την περίοδο των εορτών τότε σκεφτείτε πολύ σοβαρά την πιθανότητα να προσλάβετε κάποιον επαγγελματία για μια πιο αντικειμενική προσέγγιση. 

Κάποιες φορές  ένας ειδικός θα μας βοηθήσει, όχι μόνο με την οργάνωση του χώρου μας, αλλά και με την διατήρηση του. Ειδικά τις μέρες των εορτών που η μέρα μοιάζει ακόμα μικρότερη ένα συνεργείο καθαρισμού θα μας λύσει τα χέρια πραγματικά. Το πιο θετικό είναι ότι για να προσλάβουμε ένα συνεργείο καθαρισμού δεν χρειάζεται να σπάσουμε τον κουμπαρά πια. 

Υπάρχουν πολύ οικονομικές επιλογές στα συνεργεία καθαρισμού που με πολύ λίγα χρήματα εξοικονομούμε χρόνο και κόπο.


Στο MyConstructor θα βρείτε τις αξιολογημένα καλύτερες επιλογές στα συνεργεία καθαρισμού. Κλείστε τώρα αυτό που θα καλύπτει τις ανάγκες σας και ξεγνοιάστε και απολαύστε τα πιο όμορφα και καθαρά Χριστούγεννα!
Κέρδισε τώρα ΕΚΠΤΩΣΗ κλείνοντας το ραντεβού σου online
Κλείσε ραντεβού
Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα