Αντιπαροχή Ακινήτου ή Οικοπέδου

Αντιπαροχή Ακινήτου ή Οικοπέδου
Εμπιστευτείτε το οικόπεδο ή το ακίνητο σας στα έμπειρα χέρια του MyConstructor και φτιάξτε το σπίτι των ονείρων σας!
Πάνω από 300.000 πελάτες μας εμπιστεύονται σταθερά
Δε θα τα είχαμε καταφέρει χωρίς εσάς. Ευχαριστούμε πολύ!
Όχι μόνο κάνατε το όνειρο μας πραγματικότητα αλλά ξεπεράσατε και τις προσδοκίες μας!
Ευχαριστούμε πολύ! Άψογοι επαγγελματίες και πάνω από όλα άνθρωποι.

Αντιπαροχή οικοπέδου για κατασκευή κατοικίας

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
100%x280

Αντιπαροχή ακινήτου και αντιπαροχή οικοπέδου

Η ανοικοδόμηση με το σύστημα της αντιπαροχής είναι μια ευνοϊκή λύση και ευκαιρία για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ένα σπίτι στην Ελλάδα αλλά δεν διαθέτουν τα απαραίτητα χρήματα για να αγοράσουν ή να κατασκευάσουν τη δική τους κατοικία. 

Αν λοιπόν, βρίσκεστε σε μια τέτοια κατάσταση, η ανοικοδόμηση με το σύστημα της αντιπαροχής μπορεί να σας βοηθήσει να εκπληρώσετε την επιθυμία σας για ένα σπίτι και να λύσετε τα προβλήματα στέγασης σας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να προσεγγίσετε προσεκτικά τη διαδικασία της προσφοράς του εδάφους σας ως αντιπαροχή σε έναν εργολάβο και την απόκτηση ενός ή περισσότερων διαμερισμάτων αντί αυτού. Θα πρέπει να επιλέξετε με προσοχή τους σωστούς ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν σε αυτήν τη διαδικασία.

Στο MyConstructor έχουμε συγκεντρώσει τους καλύτερους επαγγελματίες στην αγορά, οι οποίοι με την πολύχρονη εμπειρία τους, είναι ο κατάλληλος αρωγός για το εγχείρημά σας. Μαζί θα κατασκευάσουμε το σπίτι των ονείρων σας με ποιότητα κατασκευής, ασφάλεια και υψηλή ενεργειακή απόδοση. 

Οι επαγγελματίες μας παρέχουν κατοικίες με:
  • Ποιότητα κατασκευής
  • Αντισεισμικά συστήματα
  • Σύγχρονο σχεδιασμό
  • Ιδανική αρχιτεκτονική μελέτη
  • Υψηλής ποιότητας υλικά
  • Συνέπεια κατασκευής στο χρονοδιάγραμμα

Τι είναι η αντιπαροχή ακινήτου ή αντιπαροχή οικοπέδου;

Η αντιπαροχή ακινήτου ή αντιπαροχή οικοπέδου αποτελεί μια συμφωνία, είδος συναλλαγής μεταξύ του ιδιοκτήτη του οικοπέδου και της κατασκευαστικής εταιρίας. Ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου αναθέτει το οικόπεδο στην κατασκευαστική εταιρία, η οποία αναλαμβάνει:
  • Την ευθύνη
  • Την επιμέλεια
  • Τη μελέτη 
  • Την επίβλεψη 
  • Τους κινδύνους
  • Την ανέγερση της κατασκευής
Τα έξοδα καλύπτονται από την ίδια την κατασκευαστική εταιρία. Όλα αυτά γίνονται βάσει συμφωνημένων όρων και συμφωνιών ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου και την κατασκευαστική εταιρία, με την υπογραφή μιας σύμβασης υποχρεώσεων. 

Μέσω αυτής της σύμβασης, η κατασκευαστική εταιρία αναλαμβάνει να παραδώσει το έργο εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου, να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένα υλικά για την κατασκευή και να προσφέρει στον ιδιοκτήτη το ποσοστό που του αναλογεί από την ανερχόμενη κατασκευή του οικοπέδου (π.χ. διαμερίσματα), ενώ το υπόλοιπο μέρος της κατασκευής ανήκει στην εταιρία για εκμετάλλευση.

Πώς να είμαι σίγουρος για τον εργολήπτη που επιλέγω

Επιλέγοντας εργολήπτη από το MyConstructor για αντιπαροχή οικοπέδου μπορείτε να είστε σίγουρος ότι όλα θα γίνουν στο προκαθορισμένο διάγραμμα χωρίς καθυστερήσεις ή λάθη. Σε κάθε περίπτωση, δημιουργείται συμβόλαιο μεταξύ του ιδιοκτήτη του οικοπέδου και της εργολήπτριας εταιρείας στο οποίο καταγράφονται όλες οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των δύο μερών. 

Στο συμβόλαιο αυτό, περιγράφονται πλήρως:
  • Όλες οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν
  • Οι τεχνικές προδιαγραφές των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν 
  • Όλα τα κόστη
  • Όλοι οι χρόνοι παράδοσης

Ποσοστό για αντιπαροχή ακινήτου

Για να καθοριστεί αρχικά το ποσοστό αντιπαροχής πρέπει να γίνει η σύναψη σύμβασης έργου μεταξύ των δύο μερών όπου συμπεριλαμβάνονται τα ποσοστά χιλιοστών επί του οικοπέδου. Τα ποσοστά αυτά ο οικοπεδούχος οφείλει να μεταβιβάσει στον αντιπαροχέα με την περάτωση του έργου. 

Τα ποσοστά για αντιπαροχή ακινήτου προκύπτουν μετά από συμφωνία των δύο μερών. Για να διαμορφωθεί ο υπολογισμός, λαμβάνονται υπόψιν τα εξής κριτήρια:
  • Ο συντελεστής δόμησης
  • Η αντικειμενική αξία του οικοπέδου
  • Η τοποθεσία 
  • Το κόστος αγοράς στην περιοχή
  • Το μέγεθος
  • Το σχήμα
  • Η πρόσοψη του οικοπέδου
  • Η χρήση του

Τήρηση χρονοδιαγραμμάτων

Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί λεπτομερώς πριν την έναρξη των εργασιών, καθώς η τήρηση του είναι πολύ σημαντική. Αναλύεται στο εργολαβικό συμβόλαιο και δε μπορεί να αλλάξει σε καμία περίπτωση από την έναρξη του έργου.

Σε περίπτωση που υπάρξουν καυστερήσεις, ο εργολάβος, ο οποίος έχει αναλάβει όλη την ευθύνη του έργου, πρέπει να αντιμετωπίσει την προκαθορισμένη ποινική ρήτρα. Επιπλέον, σε περιπτώσεις μεγάλων καθυστερήσεων, ο εργολάβος μπορεί να χάσει ακόμη και όλη την επένδυση. 

Όπως φαίνεται, τα συμβόλαια είναι πολύ αυστηρά προκειμένου να προστατευθούν και τα δύο μέρη στο έπακρο, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί σωστά χωρίς να υπάρξει καμία εκμετάλευση ούτε του ιδιοκτήτη, ούτε του εργολάβου σε ότι αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις.

Αντιπαροχή ακινήτου και ασφάλιση

Πριν την έναρξη του έργου και έως τη παράδοση του τελικού αποτελέσματος στον οικοπεδούχο, όπως έχει συμφωνηθεί στο συμβόλαιο, η εταιρεία που έχει αναλάβει την αοικοδόμηση πρέπει να ασφαλίσει το έργο έναντι αστικής ευθύνης.

Τι σημαίνει αυτό;
Η εταιρεία αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για οποιαδήποτε παράβαση του νόμου και κανονισμοών σε ό,τι αφορά θέματα ασφάλειας, προστασίας και υγιεινής του προσωπικού που εργάζεται στο έργο. Η εταιρεία οφείλει να παραδόσει στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου το αντίγραφο του ασφαλιστηρίου.

Επιλέξτε το MyConstructor για ανάθεση αντιπαροχής

Στο MyConstructor έχουμε συγκεντρώσει τα πιο έμπειρα και εξειδικευμένα συνεργεία, τα οποία μπορούν να αναλάβουν την ανάθεση οποιουδήποτε έργου ανεξαρτήτου μεγέθους και απαιτητικότητας. Προκειμένου να αποφεύγονται τα λάθη, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου θα υπάρχει και ο επιβλέπων μηχανικός, ο οποίος θα αναλάβει την ευθύνη για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα. 

Επιπλέον, για την ανέγερση του έργου χρησιμοποιούμε υλικά εξαιρετικής ποιότητας ώστε να εξασφαλίζεται η ποιότητα της κατασκευής και η ασφάλεια του κτιρίου. Στόχος μας είναι η κατασκευή κτιρίων με  υψηλότερη ενεργειακή απόδοση για εξοικονόμηση ενέργειας.
Περιεχόμενα
Βασιστείτε πάνω μας για την γρήγορη και αποτελεσματική ολοκλήρωση της δουλειάς σας!
happy
Ποιοί εμπιστεύονται το MyConstructor.gr;
Μαρία Ηλιάκη

Τελείωσε και αυτό!🙏 Το να μετακομίζεις από ένα σπιτι μετά από τόσα χρόνια είναι ένα σοβαρό project. 🤔 Ευτυχώς είχα οργανωθεί σωστά μήνες πριν! Είχα καλή παρέα... πολλή υπομονή… και καλούς βοηθούς! Thank you @myconstructorgr που κάνατε τα πράγματα πιο εύκολα. ❤️

Ελένη Βουλγαράκη

Ευτυχώς επικοινώνησα με την εταιρία @myconstructorgr για τη μετακόμισή μου!🙏 Οι άνθρωποι μου πακέταραν τα πάντα, δε χρειάστηκε να κάνω τίποτα, και μάλιστα τα έστησαν όλα από την αρχή στο νέο μου σπίτι! Αν είστε σαν εμένα και δεν αντέχετε τις μετακομίσεις, @myconstructorgr και ευχαριστήστε με αργότερα!🥳

Μαίρη Συνατσάκη

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρία @myconstructorgr.😍 Ήταν η πρώτη φορά που συνεργάστηκα με εταιρία που εκτός από την μετακίνηση, σου πακετάρει και τα πράματα! Πρόσεξαν τα πράγματά μου σαν να ήταν δικά τους!❤️

Ευρυδίκη Βαλαβάνη

Το πρώτο βήμα έγινε και το σπίτι μας γέμισε από κούτες! 📦 Ευτυχώς που είχαμε το @myconstructorgr και μας βοήθησε στο αμπαλάζ, στην αποθήκευση και στη μετακόμισή μας! 📦

Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Η εμπειρία με τους ανθρώπους του @myconstructorgr ήταν πάρα πολύ καλή! Είσαστε αποδοτικότατοι, είσαστε γενναίοι!💪 Έχουμε πολλά ακόμα να δούμε από το MyConstructor. Αυτό ήταν μόνο η αρχή!

Γωγώ & Όλγα Φαρμάκη

Κάποια ταλαιπωρία, κάποια μετακόμιση όμως ευτυχώς έχουμε τους ανθρώπους του @myconstructorgr που μας έχουν λύσει τα χέρια! Ευχαριστούμε πολύ! 🖤🤞🏻🍀

Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους ανθρώπους του @myconstructorgr.🖤 Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε με τίποτα να γίνει αυτή η δύσκολη μετακόμιση. Αν έχετε στο πλάνο μια μεγάλη δύσκολη μετακόμιση εμπιστευτείτε τους ειδικούς! Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα! 🥰

Μαριέλλα Σαββίδου

Οι καλύτεροι! Ευχαριστώ @myconstructorgr για την άψογη μετακόμιση!! 👏👏👏👏

Μαρία Κορινθίου

Το @myconstructorgr είναι δίπλα μας στο καινούργιο εγχείρημά μας και μας βοηθάει με τις παροχές του και τους εξειδικευμένους μάστορες και τεχνίτες που παρέχει! Ευχαριστούμε για όλα!

Γιώργος Χρανιώτης

Τα πρωινά μας ξυπνήματα εμπλουτίστηκαν με ήχους από την εργασία και χαρά των επαγγελματιών σας! Ευχαριστούμε @myconstructorgr για τα μέτρα ασφαλείας που τηρήθηκαν από την ομάδα! Επίσης ευχαριστούμε για την αποτελεσματικότητα και την ευγένειά σας!❤️

Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα