Ανακαίνιση Σπιτιού

Επέλεξε το MyConstructor.gr για την ανακαίνιση του σπιτιού σου & συνεργάσου με έμπειρα και εξειδικευμένα συνεργεία ανακαίνισης.

ΠΑΡΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Συνεργαζόμαστε με εξειδικευμένα συνεργεία με πολυετή εμπειρία στο χώρο της ανακαίνισης σπιτιών και κτιρίων.

Δημιουργούμε για κάθε πελάτη ένα προσωπικό πακέτο ανακαίνισης που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανακαίνισης το συνεργείο μας θα είναι δίπλα σας για τυχόν προβληματισμούς και συμβουλές.

Έχουμε καταφέρει να βρούμε τις οικονομικότερες λύσεις από συνεργεία μέχρι υλικά χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα.

Οδηγός ανακαίνισης σπιτιού από το MyConstructor.gr

Γνωρίζουμε καλά πως η εύρεση έμπιστων και αξιόπιστων επαγγελματιών καθώς και ο αρχικός προγραμματισμός μιας ανακαίνισης απαιτεί πολύ ελεύθερο χρόνο και ενασχόληση τον οποίο οι περισσότεροι δεν διαθέτουν. Αυτοί οι λόγοι μας οδήγησαν στο να συγκεντρώσουμε τους καλύτερους επαγγελματίες σε κάθε τομέα και να δημιουργήσουμε ολοκληρωμένα συνεργεία. Σε συνεργασία με τους ίδιους, δημιουργήσαμε για εσάς ένα σύντομο οδηγό ανακαίνισης για να μπορέσετε να οργανώσετε τις σκέψεις σας και να ξεκινήσουμε μαζί!

Σχετικά με την ανακαίνιση σπιτιού

Στις μέρες μας είναι πολύ συχνό φαινόμενο οι ιδιοκτήτες σπιτιών να προχωρούν σε ανακαίνιση της οικίας τους, μερική ή και ολική. Αυτό παρατηρείται, λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης που επικρατεί η οποία έχει δημιουργήσει πολύ σημαντικό πρόβλημα στην αγοραπωλησία ακινήτων.

Έτσι, ο κόσμος στρέφεται στη λύση της ανακαίνισης σπιτιού παρά στην αγορά ενός νέου. Πρόκειται για μία επιλογή που εάν γίνει ολοκληρωμένα, σωστά και μελετημένα με τη βοήθεια αξιόπιστων τεχνικών και συνεργείων σίγουρα θα αποδώσει μελλοντικά.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε πως πρόκειται ουσιαστικά για ένα «καινούριο» σπίτι με συγκριτικά μικρότερο κόστος από την αγορά μιας νέας κατοικίας. Η ανακαίνιση σπιτιού είναι μία πολύ δημιουργική διαδικασία στην οποία επιβάλλεται να λάβετε μέρος. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα καταφέρετε να δείτε τις επιθυμίες και τα σχέδια που έχετε κάνει για το σπίτι σας να ξεδιπλώνονται μπροστά σας σε κάθε στάδιο της ανακαίνισης.

Γιατί να προχωρήσω σε μία ανακαίνιση σπιτιού;

Βασικός λόγος για τον οποίο πραγματοποιούμε μία ανακαίνιση σπιτιού είναι ότι βελτιώνει αισθητά τις συνθήκες διαβίωσης αλλά και την ψυχολογία μας. Είναι μία πολύ καλή επιλογή για να ανανεώσετε το χώρο σας, την καθημερινότητά σας και να αναβαθμίσετε μία παλιά οικία. Το σπίτι γίνεται πιο λειτουργικό, όμορφο και μοντέρνο. Φθαρμένα έπιπλα και συσκευές μπορούν να αντικατασταθούν και με αυτό τον τρόπο προσθέτετε αξία στο ακίνητό σας.

Κάνει ένα παλιό σπίτι να δείξει ξανά καινούριο. Είναι πολύ πιθανό να κληρονομήσετε μία παλιά οικία η οποία παρόλο που αρχιτεκτονικά τουλάχιστον σας καλύπτει η επιρροή του χρόνου πάνω της είναι αισθητή. Με αυτό εννοούμε πως υπάρχουν φθαρμένα πατώματα, παλιά κουφώματα, ξεπερασμένες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και μη-λειτουργική διάταξη. Όλα αυτά μπορούν να ξεπεραστούν με μία ανακαίνιση σπιτιού που θα βασιστεί στις ανάγκες του χώρου αλλά και τις δικές σας.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε πως η ανακαίνιση σπιτιού είναι μία μορφή επένδυσης για την ακίνητη περιουσία σας. Προσδίδει άμεσα προστιθέμενη αξία άσχετα ένα εν τέλει θα το χρησιμοποιήσετε εσείς ή θα το διαθέσετε για ενοικίαση ή πώληση.

Πλεονεκτήματα Ανακαίνισης Οικίας

 • Μπορείτε να ορίσετε εσείς το συνολικό χρηματικό ποσό που θέλετε να διαθέσετε.
 • Η ανακαίνιση σπιτιού είναι μία οικονομικότερη λύση σε αντίθεση με μία αγορά κατοικίας.
 • Μπορείτε να κάνετε μερική ή ολική ανακαίνιση σπιτιού.
 • Αναβαθμίζετε ενεργειακά το σπίτι σας με τις κατάλληλες οικιακές συσκευές.
 • Με μία έρευνα αγοράς μπορείτε να επιλέξετε οικονομικές πρώτες ύλες.
 • Με τον κατάλληλο σχεδιασμό, μπορείτε να κάνετε ένα μικρό σπίτι εξαιρετικά λειτουργικό.

Χρειάζομαι κάποια άδεια πριν ξεκινήσω την ανακαίνιση;

Στην περίπτωση που θα χρειαστεί να στήσετε σκαλωσιές στις εξωτερικές όψεις του κτηρίου τότε απαιτείται έκδοση άδειας μικρής κλίμακας. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση που αφορά εργασίες που λαμβάνουν μέρος στο εσωτερικό του σπιτιού και με βάση τον νέο νόμο των αυθαιρέτων, δεν απαιτείται έκδοση κάποιας οικοδομικής αδείας.

Τα παραπάνω ισχύουν προφανώς μόνο στην περίπτωση που εσείς είστε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου. Εάν κατοικείτε σε σπίτι το οποίο το νοικιάζετε, οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να γίνει με την συγκατάθεση του ενοικιαστή.

Παρόλο που κατοικείτε σε ένα σπίτι το οποίο το νοικιάζετε και είστε περιορισμένοι στις αλλαγές που μπορείτε να πραγματοποιήσετε, υπάρχουν μερικές εργασίες που μπορείτε να κάνετε οι οποίες θα σας επιτρέψουν να προσθέσετε το δικό σας ύφος και τη δική σας αισθητική στο χώρο.

Μερικές εργασίες ανακαίνισης είναι οι παρακάτω:

 • Βάψιμo & Τοποθέτηση Ταπετσαρίας
 • Τοποθέτηση Πόρτας Ασφαλείας
 • Τοποθέτηση boiler ή Ηλιακού
 • Αλλαγή των Φωτιστικών

Ανακαίνιση Σπιτιού

Μην χάνετε άλλο χρόνο στην αναζήτηση ξεχωριστών επαγγελματιών για κάθε εργασία. Διαθέτουμε για εσάς ολοκληρωμένα συνεργεία ανακαίνισης με πολυετή εμπειρία!

ΠΑΡΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ολική ή Μερική Ανακαίνιση;

Με τον όρο ολική ανακαίνιση σπιτιού αναφερόμαστε στην περίπτωση όπου ολόκληρη η διαρρύθμιση του σπιτιού αλλάζει, τα χρώματα στους τοίχους, οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις κ.α. καθώς και τα περισσότερα από τα έπιπλα και τις ηλεκτρικές συσκευές. Σε αυτή την περίπτωση καταλήγουμε ουσιαστικά να έχουμε στα χέρια μας ένα «καινούριο» σπίτι.

Στην περίπτωση της μερικής ανακαίνισης, επιλέγουμε να ανακαινίσουμε μόνο έναν ή μερικούς από τους χώρους του σπιτιού μας. Για παράδειγμα, συχνά επιλέγεται η ανακαίνιση σε ένα υπνοδωμάτιο, την κουζίνα ή το μπάνιο. Αυτή η επιλογή είναι αρκετά συνηθισμένη τα τελευταία χρόνια λόγω μικρότερου κόστους.

Μερική Ανακαίνιση

Προτού ξεκινήσετε όλες τις διαδικασίες της ανακαίνισης και την έρευνα αγοράς, είναι σημαντικό να καταλήξετε στο εάν χρειάζεστε μερική ή ολική ανακαίνιση σπιτιού. Εάν θέλετε μερική ανακαίνιση, δηλαδή να ανανεώσετε μόνο ένα κομμάτι του χώρου σας, οι πιο συνηθισμένες επιλογές είναι οι εξής:

 1. Ανακαίνιση Κουζίνας
 2. Ανακαίνιση Μπάνιου
 3. Ανακαίνιση Σαλονιού
 4. Ανακαίνιση Δωματίου

Η διαδικασία μερικής ανακαίνισης είναι κάτι που επιλέγεται αρκετά συχνά λόγω του μικρότερου κόστους. Σας επιτρέπει να ανανεώσετε ένα κομμάτι του σπιτιού σας το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για εσάς και την αναδιαμόρφωση του χώρου σας.

Φυσικά, στην περίπτωση που έχετε πάρει την απόφαση και επιθυμείτε να προγραμματίσετε μία πλήρη ανακαίνιση σπιτιού, τα εξειδικευμένα συνεργεία και επαγγελματίες μας θα είναι στη διάθεσή σας από την αρχή μέχρι το πέρας των εργασιών.

Ολική Ανακαίνιση

Η ανακαίνιση σπιτιού περιλαμβάνει πολλές εργασίες οι οποίες αφορούν τον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο.

Εσωτερική Ανακαίνιση Σπιτιού

Στην εσωτερική ανακαίνιση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η επιλογή του κατάλληλου συνεργείου που θα αναλάβει όλες τις εργασίες και θα σας δίνει σε κάθε στάδιο συμβουλές και προτάσεις ανάλογα με τις ανάγκες και το χώρο σας.

Οι εργασίες που περιλαμβάνει μία εσωτερική ανακαίνιση είναι οι εξής:

 • Κατεδάφιση και αποξήλωση για να πραγματοποιηθεί η αναδιαρρύθμιση του χώρου.
 • Αποξήλωση των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων.
 • Αποκόλληση του μπάνιου, της κουζίνας, ντουλαπιών και των κουφωμάτων.
 • Τοποθέτηση νέων εσωτερικών κουφωμάτων.
 • Αλλαγή των παλιών πορτών με ασφαλείας.
 • Τοποθέτηση υδραυλικής εγκατάστασης εκ νέου.
 • Ηλεκτρολογική εγκατάσταση & αλλαγή φωτιστικών.
 • Αναβάθμιση ή τοποθέτηση εσωτερικής θερμομόνωσης.
 • Τοποθέτηση σωμάτων ή κλιματιστικών.
 • Αλλαγή δαπέδων.
 • Τοποθέτηση των επίπλων της κουζίνας & του μπάνιου.
 • Τοποθέτηση ταπετσαρίας εφόσον το έχετε επιλέξει & ελαιοχρωματισμοί.

Εξωτερική Ανακαίνιση Σπιτιού

Με μία εξωτερική ανακαίνιση σπιτιού μπορείτε να στοχεύσετε τόσο στη βελτίωση της όψης αλλά και στην ενεργειακή αναβάθμιση. Είναι μία πολύ καλή λύση για να προστατεύσετε την περιουσία σας από τις καιρικές συνθήκες και να εξοικονομήσετε χρήματα.

Οι εργασίες που περιλαμβάνει μία εξωτερική ανακαίνιση είναι οι εξής:

 • Σοβάτισμα και επισκευή πιθανών φθορών.
 • Εξωτερικός ελαιοχρωματισμός.
 • Αλλαγή κουφωμάτων.
 • Εξωτερική θερμομόνωση.
 • Μόνωση ταράτσας.

Τι πρέπει να σκεφτώ πριν ξεκινήσω την ανακαίνιση;

 • Σε τι ύφος θα κυμανθείτε

  Πριν ξεκινήσουν οι σχετικές εργασίες της ανακαίνισης θα πρέπει να έχετε καταλήξει ποιο θέλετε να είναι το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα. Με αυτό τον τρόπο το συνεργείο που έχετε επιλέξει θα κινηθεί με γνώμονα τις δικές σας επιθυμίες. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ minimal, ethnic κ.α, ανάλογα με το γούστο και την οικονομική σας άνεση.

 • Διαρρύθμιση

  Οι λειτουργικές ανάγκες σας μπορούν πολύ εύκολα να καλυφθούν με τη σωστή διαρρύθμιση του χώρου. Για αυτό το λόγο, πριν ξεκινήσετε είναι βασικό να ενημερώσετε το συνεργείο σας για τις συγκεκριμένες αυτές ανάγκες.

 • Το κόστος της ανακαίνισης

  Το ποσό που είστε σε θέση να διαθέσετε για την ανακαίνιση του σπιτιού σας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στα αρχικά σχέδια που πρέπει να γίνουν. Αφού ξεκαθαριστεί η τελική επένδυση που θέλετε να κάνετε οι εργασίες θα προσαρμοστούν σε αυτή.

 • Χρονικός ορίζοντας εργασιών

  Πριν ξεκινήσουν οι εργασίες είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένα χρονοδιάγραμμα εργασιών καθώς οι ίδιες μπορεί να διαρκέσουν αρκετό καιρό.

MYCONSTRUCTOR

Τι είπαν οι χρήστες μας

Εξαιρετικό συνεργείο και πολύ ευγενικοί επαγγελματίες. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας!

Κανονίσαμε ανακαίνιση στο εξοχικό μας. Η προσφορά που μας έστειλαν ήταν οικονομική & κατατοπιστική.Μας βοήθησε πάρα πολύ!

Μείναμε πολύ ικανοποιημένοι με την ανακαίνιση της κουζίνας μας. Έγιναν όλα πολύ οργανωμένα, τους συνιστώ ανεπιφύλακτα.

MyConstructor.gr Is Getting Social..