Μόνωση Ταράτσας - Εξειδικευμένα συνεργία για μόνωση ταράτσας - Θερμομόνωση & Υγρομόνωση Ταράτσας

Ψάχνετε να κάνετε μόνωση ταράτσας, μόνωση τοίχων, ανακαίνιση ή οποιαδήποτε αντίστοιχη οικοδομική εργασία; Καταχωρήστε ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας και σύντομα θα λάβετε προσφορές από αξιόπιστα, οικονομικά και αξιολογημένα συνεργεία. Επιλέξτε το καταλληλότερο και στο τέλος αξιολογήστε το. Ήδη χιλιάδες ιδιοκτήτες έχουν εμπιστευτεί το σύστημα αξιολογήσεων του myConstructor και βρήκαν συνεργεία για μόνωση ταράτσας!

Μόνωση ταράτσας σε βιομηχανικό κτήριο

Μόνωση Ταράτσας

Μόνωση Ταράτσας αποκαλείται ουσιαστικά η θερμομόνωση της ταράτσας του σπιτιού σας, δηλαδή η προστασία της από τις ακραίες καιρικές συνθήκες και η θωράκισή της απέναντι στις θερμοκρασιακές μεταβολές και την υγρασία. Η μόνωση ταράτσας είναι η πλέον σημαντική εργασία θερμομόνωσης και γενικά μόνωσης στο σπίτι (ιδιαίτερα για μονοκατοικίες), καθώς μετά τη θερμομόνωση μπορείτε να μειώσετε ως και 40% τις θερμοκρασιακές απώλειες του σπιτιού σας! Αρκετά σημαντική είναι και η εξωτερική θερμομόνωση που αναλύουμε σε άλλο κομμάτι. Για να κάνετε μια σωστή και αποτελεσματική μόνωση όμως πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη μέθοδο μόνωσης ταράτσας που ταιριάζει στην περίπτωσή σας. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να καταλήξετε στο είδος της μόνωσης ταράτσας που θα κάνετε είναι να απευθυνθείτε σε κάποιο συνεργείο μόνωσης, που θα σας προτείνει μια συγκεκριμένη λύση. Ωστόσο σε γενικές γραμμές θα σας παρουσιάσουμε τώρα τις 3 διαφορετικές μεθόδους για μόνωση ταράτσας που υπάρχουν.

Ελαφριά Μόνωση Ταράτσας

Πρώτα έχουμε την Ελαφριά Μόνωση Ταράτσας, που αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση για θερμομόνωση και στεγανοποίηση παλιών σπιτιών (πριν το 1980), τα οποία δεν αντέχουν μεγάλα βάρη. Ταυτόχρονα αποτελεί και την πιο οικονομική λύση για μόνωση, με μόνο περιορισμό ότι δεν παρέχει πλήρη βατότητα στην ταράτσα σας. Αυτό σημαίνει ότι με μια ελαφριά μόνωση  έχετε φυσικά πλήρη θερμομόνωση και στεγάνωση, όμως δεν μπορείτε να κάνετε συναθροίσεις και εκτεταμένη χρήση της ταράτσας σας. Δεν υπάρχει βέβαια κανένα πρόβλημα να ανέβετε και να πατήσετε κανονικά στην ταράτσα σας για να απλώσετε τα ρούχα σας ή να βάλετε έναν ηλιακό/κλιματιστικό.

Συμβατική Μόνωση

Μια δεύτερη μέθοδος για τη μόνωση ταράτσας είναι η Συμβατική Μόνωση Ταράτσας, η οποία αποτελεί μια μέση λύση από άποψη κόστους και βάρους. Εδώ πρώτα τοποθετείται η θερμομονωτική στρώση και από πάνω εφαρμόζεται η στεγάνωση, ενώ και η επισκεψιμότητα που παρέχει η συμβατική μόνωση ταράτσας είναι περιορισμένη σε έναν βαθμό.

Ανεστραμμένη Μόνωση Ταράτσας

Τέλος, έχουμε την Ανεστραμμένη μέθοδος, η οποία εφαρμόζεται αντίστροφα από την συμβατική. Εδώ η θερμομονωτική στρώση τοποθετείται αφού μπει η στεγάνωση και για αυτό το λόγο αποτελεί την καταλληλότερη λύση για σπίτια όπου ήδη έχει γίνει η στεγανοποίηση και μένει να γίνει μόνο η θερμομόνωση της ταράτσας. Εδώ πλέον πρόκειται για μια μόνωση ταράτσας με μεγάλο βάρος και υψηλό κόστος που προσφέρει πλήρη βατότητα στην ταράτσα σας, μιας  και ως τελική επίστρωση τοποθετείται πλακάκι.

Όπως είδατε λοιπόν υπάρχουν διάφοροι τρόποι και μέθοδοι για μόνωση ταράτσας, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του σπιτιού σας, τη χρήση της ταράτσας σας, την παλαιότητά της, τα διαθέσιμα χρήματα κ.α. Συνεπώς καταλαβαίνετε πως δεν υπάρχει μια και μοναδική λύση που είναι η καλύτερη και ενδεδειγμένη. Αντιθέτως κάθε μεμονωμένη περίπτωση μόνωσης πρέπει να εξετάζεται διαφορετικά από ειδικούς με γνώσεις και εμπειρία στις μονώσεις ταρατσών.

Ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βρείτε τέτοια συνεργεία που θα σας προτείνουν τη λύση που ταιριάζει στη δική σας μόνωση και θα αναλάβουν κιόλας να την πραγματοποιήσουν είναι μέσω του myConstructor. Εδώ καταχωρείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ σε λιγότερο από 5 λεπτά κάθε έργο που θέλετε να κάνετε και σύντομα θα αρχίσετε να λαμβάνετε προσφορές από αξιόπιστα και οικονομικά συνεργεία, που έχουν ήδη αξιολογηθεί από προηγούμενος πελάτες όπως εσείς.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία ή θέλετε να μας ρωτήσετε κάτι, μη διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 300 9323

img

Καλέστε μας

210 300 9323

Δευ-Παρ 9:00-21:30 & Σάβ 9:30-18:00