210 300 93 23

5 λόγοι που θα σε πείσουν να αναβαθμίσεις τις κάμερες σου σε κάμερες ασφαλείας IP σήμερα κιόλας!

Το σημερινό άρθρο αφορά όλες τις κάμερες ασφαλείας IP και δικτύου και τα κύρια οφέλη της επιλογής τους αντί των παραδοσιακών καμερών COAX. Και οι δύο τύποι καμερών , COAX και IP , έχουν οφέλη που τις καθιστούν μια μοναδική επιλογή για διαφορετικές καταστάσεις. Δεν υπάρχει σαφής νικητής μεταξύ των δύο, επομένως δεν θέλουμε να πιστεύετε ότι η μία επιλογή είναι καλύτερη από την άλλη. Ωστόσο, σήμερα θέλουμε να μιλήσουμε λίγο για τις συγκεκριμένες δυνατότητες που διαθέτουν οι κάμερες IP, και ως εκ τούτου καταστάσεις μπορεί να τις βρείτε την προτιμώμενη επιλογή και γιατί. Πρώτον, βοηθά να μάθουμε τι είναι μια κάμερα IP και γιατί διαφέρει από μια Coax κάμερα.

Οι κάμερες IP είναι νεότερες από τις αντίστοιχες COAX και υπήρχαν μόνο από τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Τότε, η τεχνολογία ήταν νέα, ακριβή και δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη σε όλους. Σε αντίθεση με τις κάμερες COAX, οι κάμερες IP δεν χρησιμοποιούν καλώδιο RG9 COAX για την αποστολή δεδομένων ήχου και βίντεο στη συσκευή εγγραφής τους.

Αντ ‘αυτού, οι κάμερες IP συνδέονται μέσω ενός τοπικού δικτύου ή απευθείας σε ένα ιδιωτικό δίκτυο μιας συσκευής εγγραφής βίντεο χρησιμοποιώντας καλώδιο Cat5e ή Cat6 Ethernet με ένα τυπικό RJ45 βύσμα. Τώρα, οι κάμερες Ip είναι εξαιρετικά συνηθισμένες και συχνά είναι εξίσου οικονομικές με τις κάμερες COAX και προσφέρουν τα δικά τους μοναδικά οφέλη. Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο ή διαβάστε για να δείτε τη λίστα με τους 5 καλύτερους λόγους για τους οποίους πρέπει να πάρετε κάμερες IP.

#1 – Χρήση ενός καλωδίου, απλούστερη εγκατάσταση

Η συντριπτική πλειονότητα των διαθέσιμων καμερών IP υποστηρίζει κάποια μορφή Power Over Ethernet ή POE. Αυτό σημαίνει ότι, αντί να έχετε πολλά καλώδια για κάθε κάμερα, ένα για τροφοδοσία και ένα για βίντεο, θα μπορείτε απλά να τρέχετε ένα μόνο καλώδιο ethernet για κάθε κάμερα για να παρέχετε τόσο την ισχύ που χρειάζεται η κάμερα και να μεταφέρετε τον ήχο της / δεδομένα βίντεο.

Υπάρχουν μερικές κάμερες υψηλής ισχύος PTZ εκεί έξω που εξακολουθούν να απαιτούν εξωτερική ισχύ ή προηγμένες λύσεις όπως ePOE ή HiPOE. Αυτό όχι μόνο καθιστά την εγκατάσταση νέων καμερών ασφαλείας πολύ πιο απλή, καθώς δεν χρειάζεται να υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις καλωδίων για κάθε κάμερα στο σύστημα. Αυτό επιτρέπει σε πολλά συστήματα, ιδιαίτερα μικρότερα συστήματα να συνδέουν ουσιαστικά το παιχνίδι N όταν χρησιμοποιούνται με NVR με ενσωματωμένο POE.

#2 – Οι κάμερες ασφαλείας IP μπορούν να λειτουργήσουν με υπάρχοντα συστήματα DVR

Οι περισσότερες σύγχρονες ψηφιακές συσκευές εγγραφής βίντεο (ή DVR) είναι υβριδικές, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούν να συνδέονται και να επεξεργάζονται τα δεδομένα και από τις δύο κάμερες COAX και από τις κάμερες IP. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να προσθέσετε κάμερες IP σε υπάρχοντα συστήματα COAX.

Με άλλα λόγια, μπορείτε να επωφεληθείτε από μερικές από τις εξαιρετικές δυνατότητες δικτύου των καμερών IP χωρίς να χρειάζεται να ολοκληρώσετε ένα ολόκληρο σύστημα Coax σε ένα DVR, να το αντικαταστήσετε με μια δικτυακή συσκευή εγγραφής βίντεο (NVR) και μόνο IP κάμερες.

Αναφερόμενος στον λόγο # 1, η προσθήκη μερικών καμερών IP σε ένα υπάρχον σύστημα μπορεί να είναι μια απλούστερη εγκατάσταση από την προσθήκη περισσότερων COAXκαμερών σε μια υπάρχουσα COAX εγκατάσταση – εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

3 – Οι κάμερες IP έχουν ατομικά βαθύτερα επίπεδα ελέγχου

Ενώ οι κάμερες COAX διαθέτουν παραδοσιακά κάποιο είδος OSD για πρόσβαση στις ατομικές τους ρυθμίσεις, κάτι τέτοιο είναι συχνά κουραστικό και πολλές φορές δεν ανταποκρίνεται. Επιπλέον, το OSD δεν προσφέρει πάντα το επίπεδο βάθους ή ευκολίας ελέγχου που μπορεί να ελπίζει κανείς όταν πρόκειται για την αλλαγή των ρυθμίσεων της κάμερας.

Ένα από τα σπουδαία χαρακτηριστικά των καμερών IP είναι ότι μπορούν να προσπεραστούν και να ελεγχθούν ξεχωριστά μέσω του δικτύου, προσφέροντας πρόσβαση σε συγκεκριμένες λειτουργίες κάμερας που μπορεί να μην είναι καν ορατές από τη συσκευή εγγραφής. Αυτό σας προσφέρει ένα δυναμικό επίπεδο ελέγχου που απλά δεν είναι δυνατό με τις Coax κάμερες. Αυτό καθιστά τη ρύθμιση των περιηγήσεων, την προσαρμογή των ρυθμίσεων Pan / Tilt / ZOOM, την προσαρμογή των προφίλ χρωμάτων, τις ενεργοποιήσεις συναγερμού και πολλές άλλες επιλογές.

#4 – Κρυπτογραφημένα ψηφιακά δεδομένα

Ένα από τα ωραιότερα χαρακτηριστικά των καμερών IP είναι η επιλογή κρυπτογράφησης των ψηφιακών δεδομένων. Η ενεργοποίηση της κρυπτογράφησης σημαίνει ότι τα δεδομένα βίντεο θα κωδικοποιηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι ορατό από κανέναν που μπορεί να προσπαθεί να αποκτήσει κακόβουλη πρόσβαση σε αυτό.

Τα κρυπτογραφημένα δεδομένα δεν μπορούν να παραβιαστούν τόσο εύκολα είτε απλά ως αναλογικό σήμα βίντεο – το οποίο μπορεί να ληφθεί απευθείας από μια ενεργή ροή. Αυτό προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο απορρήτου και προστασίας των εγγεγραμμένων δεδομένων σας. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε, ωστόσο, ότι η κρυπτογράφηση πρέπει να ενεργοποιηθεί χειροκίνητα και να ρυθμιστεί για να επωφεληθεί από αυτήν τη λειτουργία.

#5 – Καλύτερες λειτουργίες AI και Analytics

Αν και πολλά DVR είναι ικανά να ενσωματώσουν λειτουργίες AI, υπάρχουν όρια στο πώς τα συστήματα COAX μπορούν να το κάνουν αυτό. Οι κάμερες COAX δεν μπορούν να κάνουν καμία επεξεργασία δεδομένων AI και αντ’ αυτού να τροφοδοτούν δεδομένα βίντεο σε ένα DVR με δυνατότητα AI, το οποίο χρησιμοποιώντας τους περιορισμένους πόρους του μπορεί στη συνέχεια να εφαρμόσει τα Analytics και το AI στο τέλος του.

Ο επεξεργαστής που χειρίζεται αυτό είναι ένα ειδικό AI Chip, αλλά έχει όρια σε πόσα κανάλια δεδομένων AI μπορεί να επεξεργαστεί ταυτόχρονα. Μόνο κάμερες IP με δυνατότητα AI ή Analytics μπορούν να εκτελέσουν αυτήν την επεξεργασία AI στην ίδια την κάμερα, με τα δικά τους chip AI. Αυτό σημαίνει ότι χωρίς η συσκευή εγγραφής να κάνει τη λειτουργία AI μόνη της, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε περισσότερες λειτουργίες AI σε περισσότερα κανάλια. Θα μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πιο σύνθετες λειτουργίες AI, όπως η καταγραφή προσώπου και η αναγνώριση προσώπου.

 

Υπόμνημα:
COAX: Coaxialcable (ομοαξονικό καλώδιο )
IPcamera: Internet Protocol camera (Κάμερα πρωτοκόλλου Διαδικτύου)
PTZ: Pan, Tilt, and Zoom camera
NVR: Network Video Recorder
OSD: On-Screendisplay (μενούρυθμίσεων συστήματος)