Τοποθέτηση Laminate

4.7/5
136 Αξιολογήσεις
Τοποθέτηση Laminate
4.7/5
136 Αξιολογήσεις
Βρες το καλύτερο συνεργείο Τοποθέτησης Δαπέδων Laminate σύμφωνα με τις απαιτήσεις σου. 
Ενημερώσου για τη διαδικασία τοποθέτησης δαπέδων τύπου laminate!
Τοποθέτηση Δαπέδου Τύπου Laminate
από
7
€/m²
Βρες Επαγγελματία
Ή κάλεσέ μας στο 210 300 9323
Πάνω από 300.000 πελάτες μας εμπιστεύονται σταθερά
Συνεπής και σωστός επαγγελματίας!
H τοποθέτηση του δαπέδου έγινε άμεσα!
Πολύ καλός και συνεπής στη δουλειά του!

Προτεινόμενοι Επαγγελματίες

Οι καλύτεροι επαγγελματίες βάση αξιολογήσεων!

Στυλιανός Συμεωνίδης
4.8/5
58
hires 507 ραντεβού calendar 6+ χρόνια συνεργασίας
loc
Εξυπηρετούμε όλο το νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
suitcase
Εγγυόμαστε την σωστή τοποθέτηση του δαπέδου laminate στο συντομότερο χρονικό διάστημα.
loc
Εξυπηρετούμε όλο το νομό ΑΤΤΙΚΗΣ
suitcase
Εγγυόμαστε την σωστή τοποθέτηση του δαπέδου laminate στο συντομότερο χρονικό διάστημα.
7 €/m² + φπα

Τοποθέτηση Laminate - Μάθετε τα πάντα!

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
100%x280

Τοποθέτηση Laminate - Τι είναι;

Το δάπεδο τύπου laminate είναι ένα δάπεδο που έχει κερδίσει σημαντικό μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα ειδικά λόγω της καλής σχέσης τιμής- ποιότητας και της χαμηλής τιμής στην τοποθέτηση του.  

Στη σελίδα αυτή θα αναφέρουμε χρήσιμες πληροφορίες για τα δάπεδα αυτά και κάποιες συμβουλές για την τοποθέτηση laminate.

Ποιοι είναι οι τύποι Laminate που κυκλοφορούν στην αγορά και πως χωρίζονται;

Οι τύποι laminate χωρίζονται βάση της αντοχής τους και της ανθεκτικότητας τους σε διάφορους παράγοντες (π.χ. τριβή, χτυπήματα, γδαρσίματα κ.ά.). Με βάση αυτούς τους παράγοντες και ανάλογα με τη χρήση του πατώματος πρέπει να επιλέξετε το δάπεδο laminate που θα αγοράσετε. 


Οι τύποι που διαμορφώνονται είναι οι εξής:


  • AC1 Moderate Residential: Ο τύπος αυτός προτιμάται για σπίτια με ήπια χρήση, όπως υπνοδωμάτια και ντουλάπες.
  • AC3 Heavy Residential / Moderate Commercial: Τα πατώματα αυτά χρησιμοποιούνται κατά κόρον καθώς χρησιμοποιούνται και ενδείκνυται για σπίτια αλλά και για επαγγελματικούς χώρους χωρίς να υπολείπονται σε πλεονεκτήματα ούτε στη μια περίπτωση ούτε στην άλλη.
  • AC4 General Commercial:  Χρησιμοποιούνται σε όλους τους χώρους (οικιακούς και επαγγελματικούς ) με πιο έντονη χρήση (π.χ. στο σαλόνι και σε καταστήματα)
  • AC5 Heavy Commercial: Χρησιμοποιείται σε εξαιρετικές περιπτώσεις χώρων βαριάς χρήσης όπως τα εμπορικά κέντρα ή δημόσια κτήρια.

Μπορώ να εφαρμόσω το δάπεδο Laminate μόνος μου;

Γενικά, η τοποθέτηση laminate θεωρείται μια εύκολη εργασία αλλά στη πορεία πολλοί διαπιστώνουν ότι δεν είναι. Αυτό οδηγεί στη δημιουργία κακοτεχνιών και επιπλέον εξόδων για τη διόρθωση τους. 

Το υλικό αυτό είναι σκληρό και δεν λυγίζει. 

Οπότε πρέπει η επιφάνεια στην οποία θα εφαρμοστεί να είναι λεία και επίπεδη. Σε αντίθετη περίπτωση παρατηρούνται φαινόμενα όπως ότι μετακινείται το δάπεδο όταν περπατιέται μέχρι και να ραγίσει αν υπάρχουν ιδιαίτερες ανωμαλίες στο κάτω δάπεδο. 

Παρακάτω παραθέτουμε κάποιες τεχνικές και συμβουλές που αντλήσαμε από τους έμπειρους επαγγελματίες μας για την τοποθέτηση laminate αλλά σε κάθε περίπτωση συστήνουμε αν προσπαθήσετε μόνοι σας να έχετε και την συμβουλή κάποιου εξειδικευμένου επαγγελματία για το καλύτερο αποτέλεσμα εφαρμογής αλλά και για όποια δυσκολία κατά την εφαρμογή του.

Στάδια για Τοποθέτηση Laminate ένα προς ένα!

  1. Εξομάλυνση του δαπέδου για καλύτερη εφαρμογή.  Αρχικά, όσο και περίεργο να σας φανεί πρέπει το υλικό να “εγκλιματιστεί” με το χώρο που θα τοποθετηθεί. Πολλοί προτείνουν να αφήσετε τις τάβλες του πατώματος στο χώρο περίπου 24 με 48 ώρες πριν αρχίσετε την τοποθέτηση. Αυτό βοηθάει στο να “επεκταθούν” ή να “μαζεύουν“ τα ξύλα σε σχέση με την θερμοκρασία και την υγρασία του δωματίου.

  2. Αποξήλωση σοβατεπί προηγούμενου δαπέδου. Μετά πρέπει να αποφασίσετε, αν υπάρχει σοβατεπί από το προηγούμενο πάτωμα, να ξηλώσετε ή όχι το σοβατεπί. Υπάρχει και το σκεπτικό να το κρατήσετε στην άκρη για να το εγκαταστήσετε μετά την τοποθέτηση του laminate.
  3. Τοποθέτηση υποστρώματος ώστε να απορροφά το θόρυβο.

    Στη συνέχεια στρώνεται το υπόστρωμα του laminate που βοηθάει στο να απορροφούνται οι κραδασμοί και οι θόρυβοι. Προχωρώντας στο σχεδιασμό των εργασιών για να αποφασίσετε σε ποια κατεύθυνση θα τοποθετηθούν οι σανίδες, λάβετε υπόψη σας ποιος τοίχος είναι πιο μακρύς και πιο ευθύς. Από αυτόν θα πρέπει να ξεκινήσει η τοποθέτηση και όχι από κάποιον διαγώνιο ή στενό τοίχο που θα φέρει περισσότερες δυσκολίες. Στη τελευταία σειρά με σανίδες θα πρέπει να απέχουν 5 εκατοστά από τον τοίχο. Υπολογίστε στο κενό 1 εκατοστού σε κάθε τοίχο.


    Σημειώστε ότι: αν η τελευταία σειρά απέχει λιγότερο από 5 εκατοστά προσθέστε αυτό το κενό στο πλάτος όλης της σανίδας και διαιρέστε το με το 2. Κόψτε τότε τις σανίδες σε αυτό το πλάτος.


    Επίσης, μπορεί να χρειαστεί να κόψετε κατά μήκος τη πρώτη σειρά και κατά συνέπεια και τις υπόλοιπες ανάλογα με το μήκος του τοίχου. Αν χρησιμοποιήσετε πριόνι χειρός για την εργασία , κόφτε την σανίδα με την τελική επιφάνεια προς τα πάνω. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε πάγκο κοπής πρέπει να το κάνετε με την ανάποδη όψη.

  4. Εφαρμογή νέου δαπέδου laminate.

    Σε επόμενο στάδιο αρχίζει η τοποθέτηση laminate. Πολλοί κατασκευαστές προτείνουν να κόβονται οι άκρες- γλώσσες των σανίδων που εφάπτονται στον τοίχο. Μετά αλληλοσυνδέετε τις σανίδες μεταξύ τους σαν παζλ και πιο συγκεκριμένα “συρταρωτά”. Πολλοί επαγγελματίες χρησιμοποιούν μια σφήνα και ένα σφυρί για καλύτερο “κούμπωμα” απλώς αυτό χρειάζεται προσοχή καθώς υπερβολική δύναμη μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις προηγούμενες σανίδες.


    Σημαντική λεπτομέρεια που δεν πρέπει να ξεχάσετε είναι να κόψετε τις κάσες από τις εσώπορτες στο ύψος της σανίδας προκειμένου να μπει από κάτω και να μην υπάρξει πρόβλημα. Κόψτε περίπου 0,5 εκατοστό την κάσα προκειμένου να έχει κάποιον αέρα.

  5. Έλεγχος διαστολής δαπέδου laminate.
    Αφού η τοποθέτηση laminate ολοκληρωθεί ελέγξτε με ένα μέτρο ότι υπάρχει κενό στο πλάι έτσι ώστε να επιτρέπεται το “τέντωμα” των ξύλων. Στο επόμενο βήμα γεμίζετε το κενό με τον τοίχο στην άκρη του πατώματος και τοποθετήστε ξανά το σοβατεπί εάν έχει ξηλωθεί.

Πως συμβάλλει ένας επαγγελματίας στην Τοποθετηση Laminate;

Στο MyConstructor θα βρείτε εξειδικευμένους και έμπειρους επαγγελματίες για την τοποθέτηση ξύλινων δαπέδων και δαπέδων laminate με λογικές τιμές. 


Με το να εμπιστευτείτε έναν επαγγελματία εκμηδενίζεται ο κίνδυνος λαθών και κακοτεχνιών. Επίσης, ο επαγγελματίας μπορεί να σας βοηθήσει στην επιλογή του τύπου και του σχεδίου για το δάπεδο laminate που θέλετε να εφαρμόσετε στον κάθε χώρο.


Περιεχόμενα
Βασιστείτε πάνω μας για την γρήγορη και αποτελεσματική ολοκλήρωση της δουλειάς σας!
Βρες επαγγελματία
happy

Ποιά είναι η τιμή για την τοποθέτηση Δαπέδου Τύπου Laminate; 

plus

Οι τιμές για τοποθέτηση δαπέδου τύπου laminate ποικίλουν ανάλογα με το μέγεθος του χώρου, τον τύπο του δαπέδου κλπ. Ενδεικτική τιμή: 7€/m²


Μπορείτε να δείτε όλες τις τιμές για τοποθέτηση δαπέδου laminate εδώ!

Τι είναι το Δάπεδο Laminate;

plus
Τα δάπεδα τύπου Laminate είναι δάπεδα σκληρής επιφάνειας τα οποία κατά κύριο λόγο απεικονίζουν ξύλινο πάτωμα. 
Η κατασκευή των laminate δαπέδων γίνεται από ανακυκλωμένο αληθινό ξύλο, σε μορφή υψηλά πεπιεσμένης μοριοσανίδας (HDF), όπως δηλαδή τα ντουλάπια της κουζίνας μας.

Πώς γίνεται η Τοποθέτηση Laminate;

plus
Καταρχάς, η τοποθέτηση Laminate δαπέδου μπορεί να γίνει είτε πάνω από ήδη υπάρχον παλιό ξύλινο δάπεδο, είτε πάνω από τσιμεντοκονία, αλλά ακόμα και σε οποιοδήποτε άλλο δάπεδο αρκεί να είναι σταθερό και λείο. 

Η τοποθέτηση laminate πραγματοποιείται με μια μέθοδο που ονομάζεται μέθοδος επιπλέουσας τοποθέτησης. Σε αυτή τη μέθοδο οι σανίδες κουμπώνουν η μία με την άλλη με ειδικές συνδετικές γλώσσες. 

Μιας και το laminate κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο ξύλο, τα επαγγελματικά laminate δάπεδα είναι άνθυγρα για μικρή ποσότητα νερού και για λίγη ώρα (π.χ. χύθηκε λίγος καφές και μετά από λίγο το μαζέψετε σε λίγο χρόνο ). Για αυτό το λόγο δεν συνίσταται η τοποθέτηση laminate σε χώρους ή δωμάτια όπου μπορεί να πέσουν νερά ή υπάρχει υγρασία.

Επίσης, δεν είναι συνετό για το συγκεκριμένο δάπεδο να εφαρμόζεται σε χώρους όπου υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις υγρασίας με την αλλαγή των εποχών. Δηλαδή, δεν ενδείκνυται για χώρους όπως η κουζίνα, το μπάνιο ή το υπόγειο.

Μπορώ να κάνω μόνος μου Τοποθέτηση Laminate;

plus
Καθώς το δάπεδο Laminate είναι από σκληρό υλικό και δεν λυγίζει, είναι πολύ σημαντικό το δάπεδο πάνω στο οποίο θα εφαρμοστεί να είναι επίπεδο και ομαλό. 

Αν δεν είναι μπορεί να παρατηρηθούν φαινόμενα όπως να μετακινείται όταν περπατάτε πάνω του μέχρι και να ραγίσει αν υπάρχουν ιδιαίτερες ανωμαλίες στο κάτω δάπεδο.

Οπότε το πιο σωστό θα ήταν να συμβουλευτείτε κάποιον τεχνίτη για το αν είναι κατάλληλο το πάτωμα για την τοποθέτηση Laminate. Για καλύτερο αποτέλεσμα εφαρμογής ή αντιμετώπιση όποιας δυσκολίας κατά τη διάρκεια εφαρμογής, είναι προτιμότερο να εμπιστευτείτε εξειδικευμένους τεχνικούς.

Ποιά είναι τα στάδια Τοποθέτησης του Δαπέδου Laminate;

plus
Η εφαρμογή του πατώματος Laminate αποτελείται από τέσσερα στάδια:

  1. Εξομάλυνση του δαπέδου για καλύτερη εφαρμογή
  2. Αποξήλωση σοβατεπί του προηγούμενου δαπέδου
  3. Τοποθέτηση υποστρώματος ώστε να απορροφά το θόρυβο
  4. Εφαρμογή νέου δαπέδου laminate
  5. Έλεγχος διαστολής δαπέδου laminate

Ποιοί είναι οι τύποι πατώματος Laminate ;

plus
Οι τύποι δαπέδου laminate χωρίζονται, ανάλογα με την αντοχή τους και την ανθεκτικότητα σε διάφορους παράγοντες. (π.χ. όπως η τριβή, τα χτυπήματα, το γδάρσιμο, η υγρασία κ.ά.) 
Τα δάπεδα laminate είναι τα εξής:

  • ΑC1 Moderate Residential: Ο τύπος αυτός ενδείκνυται για οικιακούς χώρους με ελαφριά χρήση , όπως υπνοδωμάτια και ντουλάπες.

  • AC3 Heavy Residential / Moderate Commercial: Τα laminate πατώματα αυτά είναι η πιο συνηθισμένη κατηγορία που χρησιμοποιείται καθώς είναι κατάλληλα για όλους τους οικιακούς αλλά και επαγγελματικούς χώρους με ελαφριά χρήση.

  • AC4 General Commercial: Είναι κατάλληλο για όλους τους χώρους στο σπίτι αλλά και για επαγγελματικούς χώρους με πιο βαριά χρήση.

  • AC5 Heavy Commercial: Χρησιμοποιείται γενικά σε περιπτώσεις χώρων εξαιρετικά βαριάς χρήσης όπως είναι τα εμπορικά κέντρα ή τα δημόσια κτήρια

Γιατί να επιλέξω συνεργείο του MyConstructor;

plus
Τα συνεργεία που συνεργάζονται με τη MyConstructor έχουν πολυετή πείρα και εξειδίκευση στην τοποθέτηση ξύλινων δαπέδων και δαπέδων τύπου laminate. 

Φυσικά μπορούν να σας βοηθήσουν στην επιλογή του δαπέδου και πιο συγκεκριμένα ακόμα και των διαστάσεων του δαπέδου. 

Με λογικές και προσιτές προς τους χρήστες τιμές, αλλά χωρίς να γίνεται καμία έκπτωση στην ποιότητα των υπηρεσιών. Τα συνεργεία μας σας παρέχουν αυτό που χρειάζεται και ταιριάζει στην κάθε περίπτωση.
Χρειάζεστε βοήθεια; Καλέστε μας! 210 300 9323
lady
Τοποθέτηση Δαπέδου Τύπου Laminate
από
7
€/m²
Βρες επαγγελματία
Πρόσφατες δουλειές
100%x280 100%x280 100%x280 100%x280
Ποιοί εμπιστεύονται το MyConstructor.gr;
Μαρία Ηλιάκη

Τελείωσε και αυτό!🙏 Το να μετακομίζεις από ένα σπιτι μετά από τόσα χρόνια είναι ένα σοβαρό project. 🤔 Ευτυχώς είχα οργανωθεί σωστά μήνες πριν! Είχα καλή παρέα... πολλή υπομονή… και καλούς βοηθούς! Thank you @myconstructorgr που κάνατε τα πράγματα πιο εύκολα. ❤️

Ελένη Βουλγαράκη

Ευτυχώς επικοινώνησα με την εταιρία @myconstructorgr για τη μετακόμισή μου!🙏 Οι άνθρωποι μου πακέταραν τα πάντα, δε χρειάστηκε να κάνω τίποτα, και μάλιστα τα έστησαν όλα από την αρχή στο νέο μου σπίτι! Αν είστε σαν εμένα και δεν αντέχετε τις μετακομίσεις, @myconstructorgr και ευχαριστήστε με αργότερα!🥳

Μαίρη Συνατσάκη

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρία @myconstructorgr.😍 Ήταν η πρώτη φορά που συνεργάστηκα με εταιρία που εκτός από την μετακίνηση, σου πακετάρει και τα πράματα! Πρόσεξαν τα πράγματά μου σαν να ήταν δικά τους!❤️

Ευρυδίκη Βαλαβάνη

Το πρώτο βήμα έγινε και το σπίτι μας γέμισε από κούτες! 📦 Ευτυχώς που είχαμε το @myconstructorgr και μας βοήθησε στο αμπαλάζ, στην αποθήκευση και στη μετακόμισή μας! 📦

Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Η εμπειρία με τους ανθρώπους του @myconstructorgr ήταν πάρα πολύ καλή! Είσαστε αποδοτικότατοι, είσαστε γενναίοι!💪 Έχουμε πολλά ακόμα να δούμε από το MyConstructor. Αυτό ήταν μόνο η αρχή!

Γωγώ & Όλγα Φαρμάκη

Κάποια ταλαιπωρία, κάποια μετακόμιση όμως ευτυχώς έχουμε τους ανθρώπους του @myconstructorgr που μας έχουν λύσει τα χέρια! Ευχαριστούμε πολύ! 🖤🤞🏻🍀

Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους ανθρώπους του @myconstructorgr.🖤 Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε με τίποτα να γίνει αυτή η δύσκολη μετακόμιση. Αν έχετε στο πλάνο μια μεγάλη δύσκολη μετακόμιση εμπιστευτείτε τους ειδικούς! Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα! 🥰

Μαριέλλα Σαββίδου

Οι καλύτεροι! Ευχαριστώ @myconstructorgr για την άψογη μετακόμιση!! 👏👏👏👏

Μαρία Κορινθίου

Το @myconstructorgr είναι δίπλα μας στο καινούργιο εγχείρημά μας και μας βοηθάει με τις παροχές του και τους εξειδικευμένους μάστορες και τεχνίτες που παρέχει! Ευχαριστούμε για όλα!

Γιώργος Χρανιώτης

Τα πρωινά μας ξυπνήματα εμπλουτίστηκαν με ήχους από την εργασία και χαρά των επαγγελματιών σας! Ευχαριστούμε @myconstructorgr για τα μέτρα ασφαλείας που τηρήθηκαν από την ομάδα! Επίσης ευχαριστούμε για την αποτελεσματικότητα και την ευγένειά σας!❤️

Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα