Συμβουλές για εύκολες και ασφαλείς μετακομίσεις με το myConstructor! Βρες αξιόπιστη μεταφορική από τον κατάλογο του myConstructor.gr

Τι να προσέξεις στη Μετακόμιση

H μετακόμιση είναι μια διαδικασία που λίγοι θα περιέγραφαν ως ευχάριστη διαδικασία. Ακόμα και η πιο απλή μετακόμιση ενός μικρού σπιτιού καταναλώνει πολύ από το χρόνο μας με το σχεδιασμό της μετακόμισης, το πακετάρισμα, το καθάρισμα και τη μεταφορά.

Όταν πια όντως φτάσουμε στο καινούριο σπίτι βρισκόμαστε μπροστά σε άλλες προκλήσεις. Μπορεί να ακούγεται απλό το που θα βάλουμε εκείνο το τέλειο βάζο που βρήκαμε σε τέλεια ευκαιρία στο ταξίδι μας αλλά όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι. Ακόμα και που ακριβώς θα τοποθετήσουμε τα καλά μας σερβίτσια δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζουμε. Και ας είμαστε ειλικρινείς με όλη αυτή τη πίεση της μετακόμισης το να πάρουμε τέτοιες αποφάσεις τώρα είναι το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε. Από την άλλη πλευρά το να κάνουμε κάποιες μικροδουλειές στο καινούριο μας σπίτι από την αρχή θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα.

Προτεινόμενες Μεταφορικές

Οι καλύτερες εταιρείες για μετακομίσεις & μεταφορές βάση αξιολογήσεων!

Εξυπηρετούμε όλη την Αττική

Αναλαμβάνουμε τη μετακόμιση οικίας ή εταιρείας σε ολόκληρη την Αττική. Μετακομίσεις και μεταφορές με ασφάλεια από εξειδικευμένη μεταφορική εταιρεία στην Αθήνα. Ολοκληρωμένα πακέτα μετακόμισης & μεταφορική Αθήνα Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες Χρέωσης: Εργάτες +40€, Αναβατόριο +50 για κάθε σπίτι Δε-Κυ 09:00-22:00

ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ
Με αυτές τις συμβουλές που θα δούμε παρακάτω θα κάνουμε τη μετακόμιση πιο απλή και έτσι θα είμαστε πανέτοιμοι όταν θα φτάσει το φορτηγό.
 1. Βρίσκουμε τη μεταφορική που μας ταιριάζει.

  Αυτό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα στη μετακόμιση μας. Είναι αλήθεια ότι είναι πάρα πολλές οι μεταφορικές εταιρείες αλλά το να βρούμε την μεταφορική που μας ταιριάζει ώστε να τους εμπιστευτούμε με τα πολύτιμα πράγματα μας είναι δύσκολο. Σίγουρα η τιμή είναι ένας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες στη διαδικασία της επιλογής μεταφορικής εταιρείας που θα πραγματοποιήσει την μετακόμιση μας χωρίς αυτό να διευκολύνει τα πράγματα. Εκτός από την τιμή που είναι σημαντικός παράγοντας κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες, η πληροφόρηση για την κάθε μεταφορική παίζει καθοριστικό ρόλο αφού θέλουμε να υπάρξει ασφάλεια και συνέπεια στη μεταφορά των αντικειμένων μας. Με άλλα λόγια, όσες περισσότερες πληροφορίες έχουμε για τις προηγούμενες μετακομίσεις της όποιας εταιρίας σκεφτόμαστε να εμπιστευτούμε τόσο ασφαλέστερα θα νιώσουμε για την “επιτυχία” της μετακόμισης και την αποφυγή απροόπτων.

  Γίνεται σαφές έτσι ότι ένα σύστημα αξιολογήσεων όπως του MyConstructor.gr βελτιώνει την έγκαιρη και αντικειμενική πληροφόρηση σας από τους ίδιους τους προηγούμενους πελάτες που εκφράζουν τη γνώμη τους για την υπηρεσία που έλαβαν. Αυτό κάνει τον κάθε χρήστη της πλατφόρμας να αισθάνεται περισσότερη σιγουριά και να μπορεί να διακρίνει ανάμεσα στους πολλούς και διαφορετικούς επαγγελματίες με μεγαλύτερη ευχέρεια και με την εγγύηση της επιλογής τους από μια εταιρία αλλά και από τις κριτικές των πελατών. Έτσι η επιλογή μεταφορικής δεν εξαρτάται πλέον αποκλειστικά από το κόστος και την προσφορά που δίνει ο μεταφορέας αλλά και από την αξιοπιστία του μέσω των πολλών και διαφορετικών κριτικών που έχει. Ειδικά αν κάποιος έχει συγκεντρώσει αρκετές θετικές κριτικές τόσες ώστε να δικαιολογούν τον όγκο εργασίας τους σημαίνει ότι έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία από τους άλλους και οι χρήστες τον προτιμούν.

 2. Καθαρίστε το σπίτι.

  Ενώ οι περισσότεροι όταν αφήνουν ένα σπίτι φροντίζουν να το καθαρίζουν υπάρχουν και αυτοί που το αφήνουν ένα χάλι στον επόμενο. Όπως και να είναι εμείς όταν μπαίνουμε σε ένα καινούριο σπίτι πρέπει να το καθαρίζουμε και εμείς οι ίδιοι ώστε να ξέρουμε ότι έχει γίνει καλή και σωστή απολύμανση. Για το πρώτο μεγάλο καθάρισμα καλό θα ήταν να προσλάβουμε ένα ειδικό συνεργείο καθαρισμού για δύο απλούς λόγους. Πρώτον, για να γίνει καλή και σωστή απολύμανση από ειδικούς με τα κατάλληλα μηχανήματα και δεύτερον γιατί πολύ απλά δεν έχουμε χρόνο και για αυτό. Οπότε βρίσκουμε ένα συνεργείο καθαρισμού το οποίο θα αναλάβει να απολυμάνει το σπίτι μας για να είναι έτοιμο για εμάς.

 3. Αλλάξτε τις κλειδαριές στις πόρτες.

  Με το που κλείσετε τη συμφωνία για το καινούριο σας σπίτι και πάρετε στα χέρια σας τα κλειδιά είτε αγοράστε και εγκαταστήσετε μόνοι σας καινούριες κλειδαριές είτε προσλάβετε έναν κλειδαρά που θα το κάνει και ίσως με πιο σίγουρα αποτελέσματα. Αυτή η κίνηση είναι απαραίτητη λόγω του ότι δεν ξέρουμε σε ποιους μπορεί να έχουν δώσει κλειδιά οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες οπότε καλό είναι να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

 4. Βάψιμο των χώρων πριν την μετακόμιση.

  Είναι σαφέστατα πιο εύκολο να βαφεί ένας άδειος χώρος από ότι είναι ένα σπίτι με έπιπλα. Δεν χρειάζεται να μετακινούμε έπιπλα κτλ. Καλό θα ήταν να προσλάβετε κάποιον ειδικό για να αναλάβει το βάψιμο αφού το καινούριο μας σπίτι θέλουμε να λάμπει και να είναι όμορφο. Οπότε καλό θα ήταν να μας το φροντίσει ένας επαγγελματίας. Δώστε χρόνο στο βάψιμο και κάντε το πολλές μέρες πριν έρθουν οι μεταφορείς με τα πράγματα ώστε να έχει χρόνο να στεγνώσει η μπογιά. Αν σας φαίνεται δύσκολο να αποφασίσετε από τώρα ποιο χρώμα θέλετε για το βάψιμο σπιτιού γιατί δεν ξέρετε ακόμα πώς θα είναι με τα καινούρια έπιπλα ασφαλής επιλογή είναι να διαλέξετε ένα λευκό ή ανοιχτό μπέζ. Μετά να προσθέσετε έξτρα χρώμα θα είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία.

 5. Oργανώστε σωστά τις ντουλάπες σας.

  Από τα πιο σημαντικά βήματα σε μια μετακόμιση είναι να θέσουμε σωστές βάσεις στις ντουλάπες μας και τους αποθηκευτικούς μας χώρους. Αγοράστε εξ αρχής τα πράγματα που θα χρειαστείτε για να οργανώσετε σωστά τις ντουλάπες σας ώστε όταν έρθουν το φορτηγό να είστε έτοιμοι για να τα βάλετε όλα σε μια τάξη. Σκεφτείτε από πριν που θα αποθηκεύσετε το κάθε αντικείμενο. Για παράδειγμα που θα μπούν τα καλοκαιρινά αν μετακομίζετε χειμώνα και οπότε δεν θα τα χρειαστείτε άμεσα ή το αντίθετο.

 6. Έλεγχος των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

  Όταν μετακομίζουμε σε καινούριο χώρο που δεν ξέρουμε ακόμα αυτό σημαίνει ότι μπορεί να επιφυλάσσονται εκπλήξεις σε σχέση με τα ηλεκτρολογικά. Πέρα από τα έξτρα καλώδια, μπρίζες που μπορεί να χρειαστούμε, κεραία για την τηλεόραση κλτ από το Νοέμβριου του 2011 είναι απαραίτητο να έχουμε Πιστοποιητικό ΔΕΗ. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα πιστοποιητικά δείτε εδώ αλλαγή ονόματος δεη. Η επίσκεψη ενός ηλεκτρολόγου είναι απαραίτητη ώστε να κοιτάξει τυχόν προβλήματα που μπορεί να βάλουν και σε κίνδυνο εμάς και την οικογένεια μας. Στο myconstructor.gr θα βρείτε έμπειρους και οικονομικούς ηλεκτρολόγους!

 7. Κάντε έλεγχο των κουφωμάτων.

  Τα κουφώματα είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να τσεκάρουμε στο καινούριο σπίτι. Αν δεν είναι καλά και από υλικό που είναι μονωτής θέρμανσης και ήχου τότε θα κρυώνουμε το χειμώνα και θα ζεσταινόμαστε το καλοκαίρι και θα έχουμε πρόβλημα με τον ήχο. Πριν μετακομίσουμε λοιπόν κάνουμε ένα καλό έλεγχο των κουφωμάτων και αν δεν είναι ποιοτικά τότε πρέπει οπωσδήποτε να τα αλλάξουμε άμεσα γιατί αλλιώς το καινούριο σπίτι θα μας κοστίσει ακριβά. Πολύ καλή επιλογή για νέα κουφώματα είναι από το PVC υλικό που είναι καλός μονωτής και είναι το οικονομικότερο υλικό που κυκλοφορεί στην αγορά για κουφώματα. Επίσης είναι και πολύ φιλικό για το περιβάλλον.

 8. Τσεκάρουμε τον καυστήρα.

  Έξτρα σημαντικό βήμα όταν μπαίνουμε σε καινούριο σπίτι ώστε να είμαστε έτοιμοι για το χειμώνα. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι ο καυστήρας μας είναι καθαρός έτσι ώστε να μη καταναλώνουμε άσκοπα ενέργεια και χρήμα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον καθαρισμό και τη συντήρηση καυστήρα και για τεχνίτες δείτε ΕΔΩ.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές θα δείτε ότι η μετακόμιση μπορεί να γίνει πολύ πιο απλή διαδικασία. Εσείς απολαύστε το καινούριο σας σπίτι και για όποια τεχνική εργασία χρειαστείτε στο myconstructor.gr είμαστε πάντα κοντά σας.
ΚΛΕΙΣΕ ONLINE THN ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΣΟΥ

Μετακομίσεις Τιμές

Μετακόμιση Γκαρσονιέρας από

50€

Μετακόμιση Δυάρι από

70€

Μετακόμιση Τριάρι από

90€

Μετακόμιση Τεσσάρι από

110€

Τι είπαν οι χρήστες για τα συνεργεία μας

Καλή και οικονομική μεταφορική.

Γιώργος Κ.

Μετακομίζω αρκετά συχνά λόγο της δουλείας μου. Το myconstructor ειναι πολύ καλή λύση για εμένα.

Αντώνης

Όλα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια ευχαριστώ!

Κατερίνα

Κατάλογος Επαγγελματιών

Μπες στον κατάλογο επαγγελματιών δες τιμές και αξιολογήσεις και επέλεξε την μεταφορική που σου ταιριάζει!

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!

Toggle Sliding Bar Area