Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα έντομα που εισβάλλουν στο σπίτι και τί τα προσελκύει;

Έντομα που μας οδηγούν σε απεντομώσεις στο σπίτι

Τα έντομα που συνήθως συναντάμε στα σπίτια επηρεάζονται σημαντικά από την περιοχή στην οποία μένει ο καθένας ( δηλαδή αν είναι ορεινή, πεδινή, παραθαλάσσια, αστική, χωριό κλπ.) Ωστόσο, συγκεκριμένες κατηγορίες εντόμων εμφανίζονται πολύ πιο συχνά και δημιουργούν μικρά ή μεγάλα προβλήματα και προφανώς η παρουσία τους δεν είναι καθόλου μα καθόλου ευχάριστη. Τα πιο κοινά έντομα που εμφανίζονται μέσα σε ένα σπίτι και δυσκολεύουν την καθημερινότητα μας είναι:

 • Kατσαρίδες

  Οι κατσαρίδες αποτελούν έναν από τους πιο συχνούς ανεπιθύμητους επισκέπτες σε μπάνια και κουζίνες. Υπάρχουν 3 διαφορετικά είδη κατσαρίδων που συνήθως εισβάλλουν στο χώρο μας. Η γερμανική κατσαρίδα αποτελεί το πιο επίμονο είδος κατσαρίδας. Είναι οι πιο μικρές σε μέγεθος και ξανθιές στο χρώμα, ενώ βρίσκουν ιδανικές συνθήκες στα ζεστά και υγρά μέρη οπότε συνήθως φωλιάζουν μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας και στο μπάνιο. Η μαύρη κατσαρίδα αναπτύσσεται επίσης στα υγρά μέρη και εμφανίζεται κυρίως μέσα στις αποχετεύσεις των σπιτιών. Με τον ίδιο τρόπο εμφανίζεται η αμερικάνικη κατσαρίδα με τη διαφορά ότι μπορεί να πετάει κιόλας.

 • Κοριοί

  Οι κοριοί είναι ένα πρόβλημα που παρουσιάζεται όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό. Είναι έντομα μικρού μεγέθους 4 - 8 χιλιοστά που φωλιάζουν στο υπνοδωμάτιο και κυρίως γύρω από το κρεβάτι.

 • Ψύλλοι

  Μεταφέρονται από κατοικίδια ή αδέσποτα ζώα σε ένα σπίτι και έχουν επίσης μικρό μέγεθος( 1-4 χιλιοστά). Έχουν κεραίες στο κεφάλι και προκαλούν έντονες δερματικές ενοχλήσεις με τα τσιμπήματα τους.

 • Μυρμήγκια

  Εμφανίζονται ξαφνικά σε στρατιές και σε πιο σπάνιες περιπτώσεις σε αστικό περιβάλλον και πιο συνηθισμένα σε πεδινές ή ημιορεινές περιοχές. Πολλαπλασιάζονται επίσης με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

 • Kουνούπια

  Κουνούπια και σκνίπες αποτελούν την ενοχλητική “παρέα” μας ειδικά το καλοκαίρι αλλά είναι εξίσου επικίνδυνα για την υγεία έντομα, καθώς μεταδίδουν σοβαρές ασθένειες (όπως ελονοσία, κίτρινο πυρετό κ.ά.)

 • Mύγες

  Οι μύγες και τα μυγάκια αποχετεύσεων αποτελούν κυρίως φορείς μικροβίων και ιών που μεταδίδονται συχνά στον άνθρωπο.

 • Σκόρος και τα σκαθάρια τροφίμων

  Τα έντομα αυτά μαζεύονται συνήθως σε μάλλινα ρούχα ή και αποθηκευμένα τρόφιμα.

 • Aκάρεα

  Τα ακάρεα αυτοί συγκεντρώνονται στο στρώμα του κρεβατιού ή του καναπέ και είναι συχνή αιτία δερματολογικών ενοχλήσεων και αλλεργιών.

Τι κάνει τα σπίτια μας τόσο ελκυστικά στα έντομα

Κάθε έντομο προσελκύεται και η εξάπλωση ευνοείται από διαφορετικές συνθήκες. Γενικά η έλλειψη καθαριότητας και η παρουσία εκτεθειμένων τροφίμων εντείνουν τα προβλήματα από έντομα και τρωκτικά. Για το λόγο αυτό η παρουσία των εντόμων αυτών και η ανάγκη απεντόμωσης είναι δεδομένες σε ακατοίκητα για καιρό σπίτια.

Αυτό που ισχύει για τις κατσαρίδες παραδείγματος χάριν είναι ότι προτιμούν θέσεις σκοτεινές όπου επικρατεί υγρασία και υπάρχει τροφή για να φωλιάσουν και να αναπαραχθούν.

Οποιαδήποτε τροφή μπορεί να αποτέλεσει ιδανική τροφή για τις κατσαρίδες. Μπορούν να αντέξουν μήνες χωρίς νερό αλλά όχι χωρίς υγρασία. Οπότε διαρροές νερού ή λιμνάζοντα νερά βοηθούν την εμφάνιση τους. Συνεπώς , οι κατσαρίδες είναι πολύ πιθανό να βρεθούν και να φωλιάσουν σε μέρη όπου υπάρχουν ίχνη ή περιττώματα από προηγούμενες κατσαρίδες. Ως σημαντικό μέτρο πρόληψης μπορείτε να καθαριζέτε τακτικά και σχολαστικά μέρη όπου έχετε δει στο παρελθόν κατσαρίδες.

Οι κοριοί τρέφονται κυρίως με ανθρώπινο αίμα και για το λόγο αυτό αποτελούν μια άμεση και επικίνδυνη απειλή για τους ένοικους ενός σπιτιού . Το γεγονός ότι τα ενήλικα έντομα μπορούν να επιβιώσουν ως και 6 μήνες χωρίς τροφή αλλά αναπαράγονται και εξαπλώνονται με ιδιαίτερη ταχύτητα και ευκολία είναι ιδιαίτερο ανησυχητικό για τις δυνατότητες ανάπτυξης των εντόμων αυτών.

Οι ψύλλοι, όμοια με τους κοριούς τρέφονται με αίμα θηλαστικών και πτηνών. Οι ιδανικές συνθήκες για αυτούς είναι τα σκοτεινά μέρη του σπιτιού όπου αφήνουν τα αυγά τους. Οι προνύμφες δεν τσιμπάνε αλλά τρέφονται αποκλειστικά με οργανικές ύλες, όπως περιττώματα από άλλα έντομα.

Τα μυρμήγκια με την ικανότητα να μεταφέρουν 350 φορές το βάρος του και την διαρκή αναζήτηση για την συγκέντρωση τροφής αποτελούν μόνιμο κίνδυνο για το σπίτι σας με την πληθώρα τροφίμων ή γλυκών όπως το μέλι ή οι μαρμελάδες. Υπάρχουν βέβαια και τροφές που τα μυρμήγκια απεχθάνονται, όπως το αλάτι, το λεμόνι και το ξύδι που αποτελούν φυσικούς τρόπους απώθησης με αμφίβολα όμως αποτελέσματα.

Τέλος, μύγες, μυγάκια και κουνούπια είναι από τα έντομα που εμφανίζονται πιο εύκολα σε ένα σπίτι αφού προσελκύονται σχεδόν από οτιδήποτε. Οι μύγες και τα μυγάκια μπορεί να εμφανιστούν και να τριγυρίζουν γύρω από φαγητά, γλυκά, οργανικές ύλες ή σκουπίδια ενώ τα κουνούπια προτιμούν σκοτεινές και υγρές θέσεις και αναπαράγονται κατά κανόνα σε βάλτους, έλη ή λιμνάζοντα ύδατα γενικότερα.

Δείτε περισσότερα για τις απεντομώσεις

Σας απαλλάσσουμε άμεσα από τους δυσάρεστους επισκέπτες με άοσμα και οικολογικά φάρμακα, φιλικά για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια!

Απεντόμωση Μονοκατοικίας από

25€

Απεντόμωση Διαμερίσματος από

25€

Απεντόμωση Πολυκατοικίας από

30€

Απεντόμωση Καταστήματος από

30€

Τι είπαν οι χρήστες για τα συνεργεία μας

Συνεπής επαγγελματίας, ευγενικός και σχολαστικός!

Σωτήρης Σ.

Επιτέλους απαλλαχτήκαμε από τα μυρμήγκια.

Σπύρος Π.

Είμαι διαχειρίστρια πολυκατοικίας. Μείναμε ικανοποιημένοι!

Αργυρώ Λ.

Οι κατσαρίδες εξαφανίστηκαν! Πολύ καλη δουλειά

Γιώργος Μακρής

Ο απολυμαντής ήταν πολυ προσεκτικός. Μετα την απεντόμωση μου άφησε και ένα τζελ για κατσαρίδες.

Ελευθερία Μ.

Καλός επαγγελματίας δεν βιαζόταν.

Ανδρέας Φ.

Προτεινόμενες Εταιρείες Απεντομώσεων

Τα καλύτερα συνεργεία Απεντομώσεων βάση αξιολογήσεων

Απεντομώσεις & Απολυμάνσεις

(3) Αξιολογήσεις

Η εταιρία μας δραστηριοποιείται στον κλάδο με μοναδικό στόχο την εξόντωση των εντόμων, των τρωκτικών και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών. Μέσα από πολυετή πείρα γνωρίζουμε τις κατάλληλες εργασίες για να σας απαλλάξουμε από κάθε απρόσκλητο επισκέπτη χωρίς επιπτώσεις στην υγεία των ενοίκων

Κατάλογος Επαγγελματιών

Μπες στον κατάλογο επαγγελματιών δες τιμές και αξιολογήσεις και επέλεξε αυτόν που σε εμπνέει περισσότερο!

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!