Τα είδη των κλιματιστικών μονάδων

Ενημερωθείτε για τα είδη των κλιματιστικών μονάδων και κάντε την καλύτερη επιλογή!

Οι διάφοροι τύποι air condition

Είναι αποδεδειγμένο πως στη σύγχρονη εποχή την οποία διανύουμε οι καθημερινές μας ανάγκες ολοένα και αυξάνονται σε συνδυασμό με τις εκάστοτε αλλαγές των καιρικών συνθηκών. Μέλημα μας λοιπόν είναι η δυνατότητα ευκολίας και καλυτέρευσης της καθημερινότητας μας σε μέρες τόσο ψυχρές όσο και ζεστές με την εγκατάσταση κλιματιστικών μονάδων στους διάφορους χώρους που κρίνεται αναγκαίο. Πριν την εγκατάσταση κλιματιστικού στον χώρο μας είτε πρόκειται για τον επαγγελματικό είτε για τον οικιακό, οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένοι για τους τύπους κλιματιστικών που υπάρχουν γνωρίζοντας τόσο τα υπέρ όσο και τα κατά τους ώστε να προβούμε στην σωστή επιλογή κλιματιστικού. Σκόπιμη κρίνεται λοιπόν η αναφορά των διαφόρων τύπων κλιματιστικού ώστε να γίνεται ορθή επιλογή πριν την εγκατάσταση του.

Τα κλιματιστικά παραθύρου

κλιματιστικό παραθύρου

Αρχικά, κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν και αναζητώντας τους πρώτους τύπους κλιματιστικών θα συναντήσουμε τα κλιματιστικά παραθύρου ή τα κλιματιστικά τοίχου. Όσον αφορά τα κλιματιστικά παραθύρου ήταν τα πρώτα θα λέγαμε κλιματιστικά που κατασκευάστηκαν και μέχρι σήμερα κυκλοφορούν σε ελάχιστες χώρες του κόσμου λόγω της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας. Από την άλλη, αναφορικά με τα κλιματιστικά τοίχου πολλές είναι οι φορές που έχουμε συναντήσει τέτοιου είδους κλιματιστικά σε σημερινά νοικοκυριά ή ακόμη και σε εργασιακούς χώρους. Πιο ειδικά, πρόκειται για κλιματιστικά ενιαία δηλαδή δεν υπάρχει διαχωρισμός της εξωτερικής μονάδας από την εσωτερική. Αναφερόμαστε στην εγκατάσταση κλιματιστικού το οποίο τοποθετείται σε κάποιο διαπεραστικό σημείο του τοίχου, ανοίγοντας μια τρύπα απαραιτήτως, ώστε η μια πλευρά να βρίσκεται στο εσωτερικό του δωματίου και η άλλη στο εξωτερικό. Συνοψίζοντας, πρόκειται για κλιματιστικά που διαθέτουν μεγάλη ποικιλία μεγεθών με δυνατότητα ανταπόκρισης τόσο σε περιπτώσεις ζεστών όσο και ψυχρών θερμοκρασιών.

Διαιρούμενες μονάδες κλιματιστικών

κλιματιστικό διαιρούμενες μονάδες εσωτερική μονάδα και εξωτερική μονάδαΑναντίρρητα, όλοι γνωρίζουμε τις διαιρούμενες μονάδες κλιματιστικών, αφού πρόκειται για τις πιο διαδεδομένες μονάδες air-cοndition στην αγορά. Συγκεκριμένα, η πλειονότητα των σπιτιών ή των μικρών επαγγελματικών χώρων διαθέτουν μια εσωτερική μονάδα κλιματισμού καθώς και μια εξωτερική. Πρόκειται για την έξυπνη και οικονομική επιλογή που μπορεί να μας προσφέρει την εκπομπή καθαρού τόσο θερμού όσο και κρύου αέρα ανάλογα με τις ανάγκες του καιρού. Πέραν όμως της αποδοτικότητας των συγκεκριμένων μονάδων μας δίνεται η δυνατότητα εξοικονόμησης ενέργειας σε συνδυασμό με την καλαισθησία στον χώρο μας, αφού πρόκειται για κλιματιστικά ειδικά σχεδιασμένα και καλαίσθητα.

Μulti-split system

Εξάλλου, ένα από τα πιο γνωστά και οικονομικά στην αγορά κλιματιστικά ως εξέλιξη των διαιρούμενων μονάδων είναι τα λεγόμενα multi-split system, δηλαδή μονάδες πολυδιαιρεμένου τύπου. Ειδικότερα, οι συγκεκριμένες κλιματιστικές μονάδες είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικές καθώς μας δίνουν την δυνατότητα να τοποθετήσουμε πολλές εσωτερικές μέσα στον χώρο μας σε οποιοδήποτε δωμάτιο είναι εφικτό, συνδέοντας με μια μόνο εξωτερική μονάδα, αυτή είναι και η διαφορά τους από τους διαιρεμένους τύπους. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο τύπος multi-split προσφέρει τόσο εξυπηρέτηση και λειτουργικότητα όσο και καλαισθησία στον χώρο. Ενδείκνυται για όσους από εμάς επιθυμούμε εγκατάσταση πολλών κλιματιστικών μονάδων συνδεδεμένων μεταξύ τους γρήγορα και έξυπνα. Στο σημείο αυτό θα αναφερθούν κάποιες από τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονται για την εγκατάσταση κλιματιστικού τύπου multi-split: κλιματιστικό Μulti-split system

Εγκατάσταση κλιματιστικού τύπου multi-split

Αρχικά, πριν προβούμε στην εγκατάσταση των κλιματιστικών μονάδων τους σκόπιμη κρίνεται η επιλογή του χώρο στον οποίο θα γίνει η τοποθέτηση των μονάδων για την όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση των air-conditions. Στη συνεχεία, θα πρέπει να μετρήσουμε τα καλώδια και τις σωληνώσεις καθώς τα μέτρα τους δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα τρία, ενώ κάθε σωλήνας θα πρέπει να διαθέτει μόνωση η οποία θα τοποθετηθεί από εμάς. Παράλληλα, δεν θα πρέπει να παραλειφθεί κατά την διαδικασία της εγκατάστασης του κλιματιστικού η αποχέτευση που θα πρέπει να υπάρξει τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική μονάδα. Θα πρέπει να σημειωθεί πως για το καλύτερο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα προτιμάται η σύνδεση των αποχετεύσεων σε μια. Επιπροσθέτως, όσον αφορά την εξωτερική μονάδα θα πρέπει να διαθέτει βάσεις τύπου γωνίας ή βάσεις δαπέδου γενικότερα θα λέγαμε βάσεις στήριξης για την σωστή εγκατάσταση της. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε την τοποθέτηση καλωδίου για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με ΦΙΣ, ενώ και την απαραίτητη δημιουργία κάποιου κενού ώστε να αποφεύγεται ο αέρας στο κύκλωμα του κλιματιστικού που μπορεί να προκαλέσει υγρασία. Κλείνοντας, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε την ενημέρωση των πελατών μας για τους τρόπους λειτουργίας των μονάδων που θα έχουμε εγκαταστήσει, ώστε να γίνεται σωστή χρήση τους και να αποφεύγονται πιθανόν λάθη που προκαλούν προβλήματα.

Φορητά κλιματιστικά

φορητό κλιματιστικόΣτο σημείο αυτό θα αναφερθούμε στα φορητά κλιματιστικά τα οποία είναι επίσης ιδιαιτέρως διαδεδομένα στον χώρο της αγοράς καθώς μας δίνουν την δυνατότητα της μετακίνησης τους. Με άλλα λόγια, πρόκειται για αυτόνομη συσκευή κλιματιστικού που μας δίνει την ευκαιρία να την τοποθετήσουμε σε οποιοδήποτε δωμάτιο επιθυμούμε την οποιαδήποτε στιγμή. Ακόμη, η συγκεκριμένη συσκευή εξοικονομεί ενέργεια και είναι αρκετά οικονομική, ωστόσο θα λέγαμε πως αποδίδει πιο περιορισμένα κατά την λειτουργία της σε σύγκριση με άλλες μονάδες κλιματισμού.

Τα κλιματιστικά δαπέδου

κλιματιστικό δαπέδουΈπειτα, αρκετά δημοφιλή είναι και τα κλιματιστικά δαπέδου, τα οποία επιλέγονται από αρκετούς ιδιώτες. Ειδικότερα, πρόκειται για κλιματιστικές μονάδες και πάλι ενιαίες που τοποθετούνται στο δάπεδο σε χώρους συνήθως μεγάλους και όχι χαμηλοτάβανους. Τα κλιματιστικά αυτά προσδίδουν αισθητική, ζεσταίνοντας περισσότερο την περιοχή του δαπέδου και όχι τόσο τον αέρα που βρίσκεται στα ψηλότερα σημεία του δωματίου. Εάν λοιπόν επιθυμούμε εξοικονόμηση χώρου και καλαισθησία δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε επιδαπέδιες μονάδες κλιματισμού ξέροντας ωστόσο πως έχουν σχετικά υψηλές τιμές.

Κλιματιστικά τύπου «ντουλάπας»

κλιματιστικά τύπου ντουλάπαςΕκτός από τους παραπάνω τύπους κλιματιστικών, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε τους τύπους «ντουλάπας». Λέγοντας κλιματιστικά «ντουλάπας» αναφερόμαστε σε κλιματιστικά υψηλής ισχύος τα οποία προτείνονται για χώρους ιδιαίτερα μεγάλους, ίσως θα λέγαμε περισσότερο εργασιακούς. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως τα συγκεκριμένα κλιματιστικά δεν είναι τόσο λειτουργικά και άνετα για τον χώρο μας. Αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό, αν αναλογιστούμε πως ο αέρας που εκπέμπεται από την μονάδα αυτή του κλιματιστικού έχει μια κατεύθυνση με αποτέλεσμα την αίσθηση είτε υπερβολικής ψύχωσης είτε υπερβολικής ζέστης. Ωστόσο, πολλές είναι οι περιπτώσεις που έχουν επιλεγεί τα συγκεκριμένα κλιματιστικά αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί πως και εδώ πρόκειται για ενιαία κλιματιστικά.

Καναλάτα air condition

Αναμφισβήτητα, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πληροφορηθεί για τις καναλάτες εσωτερικές μονάδες κλιματισμού. φωτογραφία σπιτιού απεικονίζει καναλάτο κλιματιστικό

Πιο ειδικά, πρόκειται για μονάδες οροφής κρυφού τύπου (καναλάτο) που επιλέγονται κυρίως σε χώρους εργασιακούς σε περιπτώσεις θα λέγαμε που επιθυμούμε να μην είναι ορατή η ύπαρξη κλιματιστικού. Οφείλουμε να σημειώσουμε πως απαραίτητη κρίνεται η τοποθέτηση ψευδοροφής στην εσωτερική μονάδα κατά την εγκατάσταση του συγκεκριμένου κλιματιστικού.

Air condition τύπου κασέτα

Ακόμη, πέραν των καναλλατών μονάδων, παραπλήσιες είναι και οι μονάδες τύπου «κασέτας». Συγκεκριμένα, πρόκειται για κλιματιστικά που όπως και τα κρυφού τύπου απαιτούν την εγκατάσταση ψευδοροφής για την λειτουργία τους με την διαφορά ότι τα συγκεκριμένα είναι εμφανή στο ταβάνι του χώρου μας. Η εσωτερική αυτή μονάδα εκπέμπει λοιπόν τόσο θερμό όσο και κρύο αέρα ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα όσα προαναφέρθηκαν, κατανοούμε πως η αγορά διαθέτει ποικίλους τύπους κλιματιστικών οι οποίοι καλύπτουν αναμφιβόλως τις ανάγκες μας. Το μόνο που χρειάζεται απαραιτήτως είναι η αξιολόγηση των αναγκών μας σε σχέση με τον χώρο μας με την καθοδήγηση και βοήθεια εξειδικευμένων και καταρτισμένων τεχνικών για μια επιτυχημένη επιλογή και εγκατάσταση οποιασδήποτε κλιματιστικής μονάδας.

Κατάλογος Επαγγελματιών

Μπες στον κατάλογο επαγγελματιών δες τιμές και αξιολογήσεις και επέλεξε τον επαγγελματία που σου ταιριάζει!

Ιούνιος 9th, 2017|Κλιματιστικό|0 Comments

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!