Τοποθέτηση Ταπετσαρίας - Να το τολμήσω;

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
Η τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου, ενώ μπορεί να ακούγεται σαν μια σχετικά εύκολη εργασία, η αλήθεια είναι πως μπορεί να αποδειχθεί πολύ δύσκολη αλλά και ακριβή εάν γίνει με λάθος τρόπο.

Υπάρχουν πάρα πολλές σελίδες στο διαδίκτυο που υποδεικνύουν τρόπους με τους οποίους μπορείτε μόνοι σας να κάνετε την τοποθέτηση ταπετσαρίας. Στην περίπτωση που «πιάνει το χέρι σας» και ασχολείστε γενικά με τέτοιες εργασίες είναι πιθανό να τα καταφέρετε. 

Σε αντίθετη περίπτωση όμως, όσο εύκολα και αν φαίνονται τα πράγματα στις οδηγίες και τα βίντεο που κυκλοφορούν, μπορεί να δυσκολευτείτε αρκετά ειδικά εάν υπάρχουν γωνίες, μεγάλες επιφάνειες κτλ.

Για κάποια χρόνια θεωρούταν ότι η ταπετσαρία δεν είναι η καλύτερη λύση και ότι είναι επιβλαβής για τον οργανισμό μας. Εδώ και κάποια χρόνια όμως, ο μύθος αυτός έχει καταρριφθεί και ολοένα και περισσότεροι αποφασίζουν να προχωρήσουν σε τοποθέτηση ταπετσαρίας. Ο συγκεκριμένος τρόπος διακόσμησης τοίχου άλλωστε, είναι αρκετά διαδεδομένος στο εξωτερικό εδώ και δεκαετίες.

Η τοποθέτηση ταπετσαρίας έχει γενικά, αρκετά πλεονεκτήματα. 

Αρχικά, έχει ευρεία εφαρμογή, μεγάλη ανθεκτικότητα στο χρόνο αλλά και τις «ζημιές». Υπάρχουν μέχρι και ταπετσαρίες που μπορείτε να τις πλύνετε και να είναι καθαρές σαν καινούριες. Αποτελεί σίγουρα μια πολύ καλή λύση για την διακόσμηση του τοίχου σας χωρίς να προκαλεί κάποια φθορά σε αυτόν.



Τοποθέτηση Ταπετσαρίας - Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται;

Εφόσον αποφασίσατε να προσλάβετε επαγγελματία για να έχετε ένα πετυχημένο αποτέλεσμα, οι εργασίες που πραγματοποιούνται είναι οι εξής:


1. Έλεγχος Επιφάνειας

Αρχικά, ο επαγγελματίας ελέγχει την επιφάνεια του τοίχου. Πρέπει να σιγουρευτεί πως είναι κατάλληλος για να ξεκινήσει την τοποθέτηση. Αυτό σημαίνει πως κοιτάει εάν χρειάζονται τυχόν στοκαρίσματα ή τριψίματα και στη συνέχεια προχωράει με τις εργασίες που έχουν διαπιστωθεί ότι χρειάζονται.


2. Μετρήσεις

Στη συνέχεια είναι σημαντικό να γίνουν οι κατάλληλες μετρήσεις των τοίχων που θέλετε να πραγματοποιήσετε την τοποθέτηση ταπετσαρίας. Εφόσον έχετε το ακριβές φάρδος και ύψος, μπορείτε να ξεκινήσετε την έρευνα αγοράς και να καταλήξετε σε μια ταπετσαρία που να ταιριάζει με το ύφος του σπιτιού και την αισθητική σας.


3. Τοποθέτηση

Κάθε ταπετσαρία έχει τη δική της σύνθεση η οποία απαιτεί και διαφορετικά υλικά για να γίνει σωστά η τοποθέτηση της. Ο επαγγελματίας λοιπόν που θα αναλάβει αυτή την εργασία, γνωρίζει ποια κόλλα καθώς και ποια εξαρτήματα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσει για να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.



Χρήσιμες Συμβουλές για Τοποθέτηση Ταπετσαρίας Τοίχου


Τι θα πρέπει να ξέρετε πριν προχωρήσετε σε τοποθέτηση ταπετσαρίας:

1. Λόγω του ότι οι διάδρομοι είναι το μέρος του σπιτιού με την μεγαλύτερη επαφή από παιδιά κλπ. θα πρέπει να διαλέξετε και να κάνετε τοποθέτηση ανθεκτικής ταπετσαρίας με χαρτί τύπου packing.

2. Κατά βάση τις περισσότερες συνθετικές ταπετσαρίες μπορούμε να τις πλένουμε. Κάθε συσκευασία με ταπετσαρία εσωκλείει τις λεπτομέρειες με τις οδηγίες για το πλύσιμο. Σε περίπτωση που έχουμε άμεση ανάγκη για πλύσιμο, πχ κάποιος μικρός λεκές, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απορρυπαντικό πιάτων και να το σκουπίσουμε. Για τη καθημερινή καθαριότητα μπορούμε να καθαρίσουμε την ταπετσαρία με ένα απλό ξεσκονόπανο.

3. Διαβάζετε πάντα τις οδηγίες χρήσης της συσκευασίας πριν προχωρήσετε στην τοποθέτηση ταπετσαρίας.

4. Ταπετσαρία μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα και σε επιφάνειες με πλακάκια εφόσον γίνει σωστή επεξεργασία της επιφάνειας.

5. Στους τοίχους του μπάνιου και της κουζίνας θα ήταν προτιμότερο να επιλέξετε συνθετικές ταπετσαρίες λόγω του ότι είναι ανθεκτικότερες στην υγρασία.

6. Όταν θα θέλουμε να αφαιρέσουμε την ταπετσαρία από τους τοίχους μας την ψεκάζουμε με χλιαρό νερό. Έπειτα, περιμένουμε 15 λεπτά πριν αφαιρέσουμε το πρώτο επίπεδο. Στη συνέχεια, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το επόμενο επίπεδο της ταπετσαρίας.

7. Πολύ σημαντικό είναι ο τεχνίτης που θα αναλάβει την εργασία, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην περίπτωση που η ταπετσαρία που έχετε επιλέξει να τοποθετήσετε έχει μοτίβο.



Στο MyConstructor.gr θα βρείτε τους καλύτερους και οικονομικότερους επαγγελματίες στην κατηγορία της τοποθέτησης ταπετσαρίας τοίχου. 


Μπείτε τώρα στην πλατφόρμα του MyConstructor.gr και βρείτε τον τεχνίτη της επιλογής σας και εξασφαλίστε ένα εγγυημένο αποτέλεσμα με μόλις 20€/ρολλό!

Κέρδισε τώρα ΕΚΠΤΩΣΗ κλείνοντας το ραντεβού σου online
Κλείσε ραντεβού
Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα