Ξεβούλωμα λεκάνης χωρίς βεντούζα.

Ζούμε σε μία από τις πιο παλιές πόλεις του κόσμου. Αυτό όμως εκτός από τα ωραία αρχαία που απολαμβάνουμε με μια βόλτα στο Μοναστηράκι σημαίνει ότι «απολαμβάνουμε» και ένα από τα παλιά συστήματα αποχέτευσης. Ένα καθόλα ευχάριστο θέμα αλλά σίγουρα έχει συμβεί σε όλους μας είναι να βουλώνει η λεκάνη. Όλοι ξέρουμε πόσο δυσάρεστο είναι αυτό και πόσο πανικό δημιουργεί. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πώς μπορούμε να λύσουμε το μεγάλο αυτό μας πρόβλημα μέχρι να έρθει ο τεχνικός να μας κάνει σωστή απόφραξη.

προβληματισμενο ανθρωπακι κοιταει τη καταστροφη στη τουαλετα

Ας πάρουμε λοιπόν ως παράδειγμα τη κατάσταση που έχουμε καλεσμένους στο σπίτι ένα Σάββατο απόγευμα και παρατηρούμε ότι η τουαλέτα μας βούλωσε! Μας πιάνει κατευθείαν κρύος ιδρώτας. Αφού ξεπεράσουμε το πρώτο πανικό κάνουμε τα εξής απλά βήματα με τα οποία δεν χρειάζεται να έρθουμε σε επαφή με το νερό:

 

Τι θα χρειαστούμε για ξεβούλωμα λεκάνης:

  1. Μια βουλωμένη λεκάνη (συνήθως βοηθάει το γεγονός ότι κάποιος έχει υπερεκτιμήσει στο τι νομίζει ότι μπορεί να ρίξει στη τουαλετα).
  2. Μία γενναία δόση υγρού πιάτων ή σαμπουάν.
  3. Ζεστό αλλά όχι βραστό νερό.
  4. Ένα κουβά.

 

Πριν συνεχίσουμε όμως να τονίσουμε ότι αυτή η διαδικασία για ξεβούλωμα λεκάνης λειτουργεί όταν η τουαλέτα δεν είναι τελείως βουλωμένη και ξεχειλισμένη αλλά έχει χώρο για να ρίξουμε και άλλο νερό.

ΒΗΜΑ 1

Πάρτε το σαμπουάν ή το υγρό σαπουνιού και ρίξτε μέσα στη λεκάνη μια γενναιόδωρη δόση στη λεκάνη της τουαλέτας που θέλουμε να κάνουμε την απόφραξη.

Εκεί ρίξτε το ζεστό νερό (είπαμε ζεστό όχι βραστό). Γεμίστε τη λεκάνη με αυτό το μείγμα.

Ο λόγος που το χρησιμοποιούμε ζεστό και όχι βραστό είναι γιατί αν ρίξουμε καυτό νερό όταν θέλουμε να κάνουμε απόφραξη μπορεί το βραστό νερό να ραγίσει ή ακόμα και να σπάσει τη λεκάνη μας.

ΒΗΜΑ 2 

Φτιάξτε ένα καφεδάκι περιμένετε να λειτουργήσει το μείγμα.

ΒΗΜΑ 3

Καλώς εχόντων των πραγμάτων το μείγμα έχει λειτουργήσει ήδη και η στάθμη του νερού έχει πέσει. Το ζεστό νερό βοηθάει τα μπλοκαρισμένα χαρτιά να διαλυθούν γρηγορότερα. Το σαπούνι βοηθάει στη λίπανση του αποχετευτικού σωλήνα ώστε να περάσουν τα μπλοκαρισμένα χαρτιά.

Αν δεν έχει γίνει κάτι και δεν παρατηρείτε κάποια αλλαγή σε διάστημα 10 λεπτών τότε περιμένετε άλλα δέκα. Αν δεν γίνει κάτι σε ακόμα δέκα λεπτά τότε μάλλον το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο από ότι υπολογίζαμε. Σε αυτή τη περίπτωση ξαναδοκιμάστε να προσθέσετε να αλλάξετε τις δοσολογίες είτε προσθέτοντας περισσότερο νερό ή περισσότερο σαπούνι ανάλογα.

Αν η στάθμη έχει χαμηλώσει κάπως σε σχέση με πριν τότε επαναλάβετε προσθέτοντας περισσότερο νερό ή σαπούνι. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε ξανά τόσο ζεστό νερό όσο πριν αφού τώρα έχουμε λιγότερο νερό που θα πρέπει να ζεστάνουμε στη λεκάνη.

Περιμέντε μέχρι να αδειάσει ξανά η λεκάνη από το νερό και επαναλάβετε. Αυτή τη φορά θα πρέπει να είναι πιο γρήγορη διαδικασία.


ΒΗΜΑ 4 

καζανακι

Επαναλάβετε μέχρι το νερό να φεύγει γρήγορα από τη λεκάνη.

 

ΒΗΜΑ 5

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους κάτοικους και επισκέπτες του σπιτιού μας ότι δεν θα πρέπει να πετάνε χαρτιά και άλλα αντικείμενα στη λεκάνη γιατί βουλώνει.

ΒΗΜΑ 6

Παίρνουμε αμέσως έναν από τους ειδικούς το MyConstructor.gr να έρθει να κάνει την απαραίτητη απόφραξη σωστά ώστε να είμαστε ήσυχοι ότι δεν θα μας τύχει σύντομα κάτι παρόμοιο.

 

ΒΗΜΑ 7

Συνεχίζουμε το πάρτυ μας από εκεί που το αφήσαμε.

 

Για όλους τους ειδικούς των αποφράξεων και αποχετεύσεων μπείτε στο MyConstructor.gr

 

Aπόλυτος Οδηγός Οργάνωσης της κουζίνας: Πώς να οργανώσετε τη κουζίνα σας σε 12 απλά Βήματα

Aπόλυτος Οδηγός Οργάνωσης της κουζίνας      Πώς να οργανώσετε τη κουζίνα σας σε 12 απλά Βήματα «Όλα έχουν πάντα την θέση τους» είναι κάτι που [...]

6 Πράγματα που δεν πρέπει να καθαρίζουμε ποτέ με ξύδι.

 Τι δεν πρέπει να καθαρίζουμε ποτέ με ξύδι.   Το ξύδι είναι αδιαμφισβήτητα από τα καλύτερα καθαριστικά. Οι καθαριστικές του ιδιότητες είναι θαυματουργές. Το [...]

Πώς να ζεστάνεις το σπίτι σου χωρίς καλοριφέρ

Πώς να ζεστάνεις το σπίτι σου χωρίς καλοριφέρ Έπιασαν τα κρύα για τα καλά. Βροχές και χιόνια έχουν σημάνει την έλευση του χειμώνα! Τα [...]

Νοέμβριος 7th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πώς να ξεβουλώσεις την Τουαλέτα σου χωρίς Βεντούζα.

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!