Ξεβούλωμα λεκάνης χωρίς βεντούζα; Κι όμως, γίνεται!

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
Ζούμε σε μία από τις πιο παλιές πόλεις του κόσμου. 

Αυτό όμως, εκτός από τα ωραία αρχαία που απολαμβάνουμε με μια βόλτα στο Μοναστηράκι σημαίνει ότι «απολαμβάνουμε» και ένα από τα παλιά συστήματα αποχέτευσης. Ένα καθόλα ευχάριστο θέμα, αλλά σίγουρα έχει συμβεί σε όλους μας είναι να βουλώνει η λεκάνη. 

Όλοι ξέρουμε πόσο δυσάρεστο είναι αυτό και πόσο πανικό δημιουργεί. 

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πώς μπορούμε να λύσουμε το μεγάλο αυτό μας πρόβλημα μέχρι να έρθει ο τεχνικός να μας κάνει σωστή απόφραξη.


Ας πάρουμε λοιπόν ως παράδειγμα τη κατάσταση που έχουμε καλεσμένους στο σπίτι ένα Σάββατο απόγευμα και παρατηρούμε ότι η τουαλέτα μας βούλωσε! Μας πιάνει κατευθείαν κρύος ιδρώτας. 

Αφού ξεπεράσουμε τον πρώτο πανικό κάνουμε τα εξής απλά βήματα, με τα οποία δεν χρειάζεται να έρθουμε σε επαφή με το νερό!


Τι θα χρειαστούμε για ξεβούλωμα λεκάνης:
1. Μια βουλωμένη λεκάνη.
2. Μία γενναία δόση υγρού πιάτων ή σαμπουάν.
3. Ζεστό αλλά όχι βραστό νερό.
4. Ένα κουβά.

Πριν συνεχίσουμε όμως να τονίσουμε ότι αυτή η διαδικασία για ξεβούλωμα λεκάνης λειτουργεί όταν η τουαλέτα δεν είναι τελείως βουλωμένη και ξεχειλισμένη, αλλά έχει χώρο για να ρίξουμε και άλλο νερό.


ΒΗΜΑ 1: Το Σωστό Μείγμα.

Πάρτε το σαμπουάν ή το υγρό σαπουνιού και ρίξτε μέσα στη λεκάνη μια γενναιόδωρη δόση στη λεκάνη της τουαλέτας που θέλουμε να κάνουμε την απόφραξη. Εκεί ρίξτε το ζεστό νερό (είπαμε ζεστό όχι βραστό). Γεμίστε τη λεκάνη με αυτό το μείγμα.

Ο λόγος που το χρησιμοποιούμε ζεστό και όχι βραστό είναι γιατί αν ρίξουμε καυτό νερό όταν θέλουμε να κάνουμε απόφραξη μπορεί το βραστό νερό να ραγίσει ή ακόμα και να σπάσει τη λεκάνη μας.


ΒΗΜΑ 2: Η Αναμονή.

Φτιάξτε ένα καφεδάκι και περιμένετε να λειτουργήσει το μείγμα.


ΒΗΜΑ 3: Η Διαδικασία.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων το μείγμα έχει λειτουργήσει ήδη και η στάθμη του νερού έχει πέσει. Το ζεστό νερό βοηθάει τα μπλοκαρισμένα χαρτιά να διαλυθούν γρηγορότερα. Το σαπούνι βοηθάει στη λίπανση του αποχετευτικού σωλήνα ώστε να περάσουν τα μπλοκαρισμένα χαρτιά.

Αν δεν έχει γίνει κάτι και δεν παρατηρείτε κάποια αλλαγή σε διάστημα 10 λεπτών τότε περιμένετε άλλα δέκα. Αν δεν γίνει κάτι σε ακόμα δέκα λεπτά, τότε μάλλον το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο από ότι υπολογίζαμε. Σε αυτή τη περίπτωση ξαναδοκιμάστε να προσθέσετε να αλλάξετε τις δοσολογίες είτε προσθέτοντας περισσότερο νερό ή περισσότερο σαπούνι ανάλογα.

Αν η στάθμη έχει χαμηλώσει κάπως σε σχέση με πριν, τότε επαναλάβετε προσθέτοντας περισσότερο νερό ή σαπούνι. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε ξανά τόσο ζεστό νερό όσο πριν αφού τώρα έχουμε λιγότερο νερό που θα πρέπει να ζεστάνουμε στη λεκάνη.

Περιμένετε μέχρι να αδειάσει ξανά η λεκάνη από το νερό και επαναλάβετε. Αυτή τη φορά θα πρέπει να είναι πιο γρήγορη διαδικασία.


ΒΗΜΑ 4: Το Αποτέλεσμα.

Επαναλάβετε μέχρι το νερό να φεύγει γρήγορα από τη λεκάνη.


ΒΗΜΑ 5: Η Υπενθύμιση.

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους κάτοικους και επισκέπτες του σπιτιού μας ότι δεν θα πρέπει να πετάνε χαρτιά και άλλα αντικείμενα στη λεκάνη, γιατί βουλώνει.


ΒΗΜΑ 6: Η Πραγματική Λύση.

Παίρνουμε αμέσως έναν από τους ειδικούς του MyConstructor να έρθει να κάνει την απαραίτητη απόφραξη σωστά, ώστε να είμαστε ήσυχοι ότι δεν θα μας τύχει σύντομα κάτι παρόμοιο.


ΒΗΜΑ 7: Το After-party.

Συνεχίζουμε το πάρτυ μας από εκεί που το αφήσαμε. To ΜyConstructor είναι πάντα δίπλα σας με ό,τι χρειαστείτε!
Κέρδισε τώρα ΕΚΠΤΩΣΗ κλείνοντας το ραντεβού σου online
Κλείσε ραντεβού
Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα