Ξεβούλωμα λεκάνης χωρίς βεντούζα.

Ζούμε σε μία από τις πιο παλιές πόλεις του κόσμου. Αυτό όμως εκτός από τα ωραία αρχαία που απολαμβάνουμε με μια βόλτα στο Μοναστηράκι σημαίνει ότι «απολαμβάνουμε» και ένα από τα παλιά συστήματα αποχέτευσης. Ένα καθόλα ευχάριστο θέμα αλλά σίγουρα έχει συμβεί σε όλους μας είναι να βουλώνει η λεκάνη. Όλοι ξέρουμε πόσο δυσάρεστο είναι αυτό και πόσο πανικό δημιουργεί. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πώς μπορούμε να λύσουμε το μεγάλο αυτό μας πρόβλημα μέχρι να έρθει ο τεχνικός να μας κάνει σωστή απόφραξη.

ζωγραφισμένο ανθρωπάκι κοιτάει τη καταστροφή στη βουλωμένη τουαλέτα

Ας πάρουμε λοιπόν ως παράδειγμα τη κατάσταση που έχουμε καλεσμένους στο σπίτι ένα Σάββατο απόγευμα και παρατηρούμε ότι η τουαλέτα μας βούλωσε! Μας πιάνει κατευθείαν κρύος ιδρώτας. Αφού ξεπεράσουμε το πρώτο πανικό κάνουμε τα εξής απλά βήματα με τα οποία δεν χρειάζεται να έρθουμε σε επαφή με το νερό:

Τι θα χρειαστούμε για ξεβούλωμα λεκάνης:

  1. Μια βουλωμένη λεκάνη (συνήθως βοηθάει το γεγονός ότι κάποιος έχει υπερεκτιμήσει στο τι νομίζει ότι μπορεί να ρίξει στη τουαλετα).
  2. Μία γενναία δόση υγρού πιάτων ή σαμπουάν.
  3. Ζεστό αλλά όχι βραστό νερό.
  4. Ένα κουβά.

Πριν συνεχίσουμε όμως να τονίσουμε ότι αυτή η διαδικασία για ξεβούλωμα λεκάνης λειτουργεί όταν η τουαλέτα δεν είναι τελείως βουλωμένη και ξεχειλισμένη αλλά έχει χώρο για να ρίξουμε και άλλο νερό.

ΒΗΜΑ 1

Πάρτε το σαμπουάν ή το υγρό σαπουνιού και ρίξτε μέσα στη λεκάνη μια γενναιόδωρη δόση στη λεκάνη της τουαλέτας που θέλουμε να κάνουμε την απόφραξη.

Εκεί ρίξτε το ζεστό νερό (είπαμε ζεστό όχι βραστό). Γεμίστε τη λεκάνη με αυτό το μείγμα.

Ο λόγος που το χρησιμοποιούμε ζεστό και όχι βραστό είναι γιατί αν ρίξουμε καυτό νερό όταν θέλουμε να κάνουμε απόφραξη μπορεί το βραστό νερό να ραγίσει ή ακόμα και να σπάσει τη λεκάνη μας.

ΒΗΜΑ 2 

Φτιάξτε ένα καφεδάκι και περιμένετε να λειτουργήσει το μείγμα.

ΒΗΜΑ 3

Καλώς εχόντων των πραγμάτων το μείγμα έχει λειτουργήσει ήδη και η στάθμη του νερού έχει πέσει. Το ζεστό νερό βοηθάει τα μπλοκαρισμένα χαρτιά να διαλυθούν γρηγορότερα. Το σαπούνι βοηθάει στη λίπανση του αποχετευτικού σωλήνα ώστε να περάσουν τα μπλοκαρισμένα χαρτιά.

Αν δεν έχει γίνει κάτι και δεν παρατηρείτε κάποια αλλαγή σε διάστημα 10 λεπτών τότε περιμένετε άλλα δέκα. Αν δεν γίνει κάτι σε ακόμα δέκα λεπτά τότε μάλλον το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο από ότι υπολογίζαμε. Σε αυτή τη περίπτωση ξαναδοκιμάστε να προσθέσετε να αλλάξετε τις δοσολογίες είτε προσθέτοντας περισσότερο νερό ή περισσότερο σαπούνι ανάλογα.

Αν η στάθμη έχει χαμηλώσει κάπως σε σχέση με πριν τότε επαναλάβετε προσθέτοντας περισσότερο νερό ή σαπούνι. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε ξανά τόσο ζεστό νερό όσο πριν αφού τώρα έχουμε λιγότερο νερό που θα πρέπει να ζεστάνουμε στη λεκάνη.

Περιμέντε μέχρι να αδειάσει ξανά η λεκάνη από το νερό και επαναλάβετε. Αυτή τη φορά θα πρέπει να είναι πιο γρήγορη διαδικασία.


ΒΗΜΑ 4 

χέρι που τραβάει καζανάκι σε τουαλέτα που δεν είναι βουλωμένη

Επαναλάβετε μέχρι το νερό να φεύγει γρήγορα από τη λεκάνη.

ΒΗΜΑ 5

δύο εικόνες: η μία δείχνει να μην πετάμε χαρτιά στη τουαλέτα γιατί βουλώνει και η άλλη δείχνει οτι πρέπει να τα πετάμε στα σκουπίδια

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους κάτοικους και επισκέπτες του σπιτιού μας ότι δεν θα πρέπει να πετάνε χαρτιά και άλλα αντικείμενα στη λεκάνη γιατί βουλώνει.

ΒΗΜΑ 6

όμορφη γυναίκα τηλεφωνήτρια εξυπηρετεί τους πελάτες του MyConstructor

Παίρνουμε αμέσως έναν από τους ειδικούς το MyConstructor.gr να έρθει να κάνει την απαραίτητη απόφραξη σωστά ώστε να είμαστε ήσυχοι ότι δεν θα μας τύχει σύντομα κάτι παρόμοιο.

ΒΗΜΑ 7 για το ξεβούλωμα λεκάνης 

ευτυχισμένοι άνθρωποι συνεχίζουν το πάρτυ τους μετά απο το επιτυχημένο ξεβούλωμα τουαλέτας

Συνεχίζουμε το πάρτυ μας από εκεί που το αφήσαμε. To ΜyConstructor είναι πάντα δίπλα σας με οτι χρειαστείτε!

Για όλους τους ειδικούς των αποφράξεων και αποχετεύσεων μπείτε στο MyConstructor.gr ή καλέστε στο 210 300 93 23.

Γιατί αξίζει οικονομικά να προσλάβετε καθαρίστρια για το καθαρισμό του σπιτιού σας;

Καθαρίστριες σπιτιών: Γιατί αξίζει οικονομικά να προσλάβετε καθαρίστρια για το καθαρισμό του σπιτιού σας; KΑΝΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ Κάνετε κάποιο εσωτερικό μονόλογο για το [...]

Διακόσμηση Σπιτιού: Τι φωτισμό να επιλέξετε για το σπίτι.

Διακόσμηση Σπιτιού: Τι φωτισμό να επιλέξετε για το σπίτι. Οι τάσεις στη διακόσμηση σπιτιού αλλάζουν συνέχεια και είναι αλήθεια ότι είναι δύσκολο να παραμείνεις [...]

Νοέμβριος 7th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πώς να ξεβουλώσεις την Τουαλέτα σου χωρίς Βεντούζα.

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!