Χρώματα για γραφείο:Διακόσμηση γραφείου για να αυξήσετε την παραγωγικότητα σας.

χρωματικη παλετα

Χρώματα και ψυχολογία σύμφωνα με την επιστήμη

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η επιλογή των χρωμάτων ενός χώρου επηρεάζει άμεσα την ψυχολογία μας και την συμπεριφορά μας. Πιο συγκεκριμένα, η χρωματική παλέτα που θα επιλέξουμε επιδρά όλους μας παντού στο κόσμο και οι λόγοι είναι ξεκάθαρα επιστημονικοί. Η διακόσμηση γραφείου αποτελεί τρομερά σημαντικό παράγοντα για την καλή μας ψυχολογία.

Η αλήθεια είναι ότι περιτριγυριζόμαστε συνεχώς από χρώματα. Τα χρώματα ταξιδεύουν σε μας σε μήκη κύματος από τα φωτόνια του ήλιου και όταν συναντούν ένα αντικείμενο, αυτό απορροφά μόνο τα μήκη κύματος που ταιριάζουν στην ατομική του δομή και ανακλά τα υπόλοιπα. Αυτή η ανάκλαση είναι το αποτέλεσμα που γίνεται ορατό από εμάς. Τα διαφορετικά μήκη κύματος «χτυπούν» τα μάτια με διαφορετικό τρόπο. Στον αμφιβληστροειδούς, μετατρέπονται σε ηλεκτρικά ερεθίσματα που περνάνε στο μέρος του εγκεφάλου γνωστό ως υποθάλαμος. Αυτό το μέρος του εγκεφάλου ορίζει το σύστημα των ενδοκρινών και ορμονών μας, τα οποία επηρεάζουν άμεσα την παραγωγικότητα μας.

Καταληκτικά: τα χρώματα επηρεάζουν απόλυτα την συμπεριφορά μας. Η διακόσμηση γραφείου θα πρέπει να γίνεται με προσοχή!

 

Πώς το χρώμα επηρεάζει την παραγωγικότητα μας.

Ενδιαφέρον προκαλεί ότι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν είναι το χρώμα που επηρεάζει την συμπεριφορά μας αλλά η ένταση ενός χρώματος είναι αυτό που επηρεάζει πώς θα αντιδράσουμε σε αυτό.

Συμπερασματικά, λοιπόν, το πόσο έντονο είναι ένα χρώμα είναι αυτό που θα επηρεάσει την ανταπόκριση μας σε αυτό, αν δηλαδή μας προκαλεί ένταση ή μας ηρεμεί ψυχικά. Ένα έντονο και δυνατό χρώμα θα μας προκαλέσει διέγερση ενώ ένα απαλής έντασης χρώμα θα προκαλέσει συναισθήματα ηρεμίας. Χρώματα όπως μπλε, κίτρινο, κόκκινο και πράσινο θεωρούνται ως έντονα χρώματα.

Οι έρευνες υποδεικνύουν ότι κάθε χρώμα επηρεάζει διαφορετικό μέρος του εγκεφάλου μας. Τα βασικά 4 χρώματα που μας επηρεάζουν περισσότερο είναι: κόκκινο, μπλε, κίτρινο και πράσινο. Το κόκκινο, έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει, το σώμα. Το μπλε το μυαλό. Το κίτρινο τα συναισθήματα, το εγώ μας και την αυτοπεποίθηση μας. Ενώ το πράσινο επηρεάζει την ισορροπία μεταξύ μυαλού, σώματος και συναισθημάτων.

Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι όταν συνδυάζουμε παραπάνω από ένα χρώμα παίρνουμε την επίδραση και από τα δύο. Για παράδειγμα, όταν συνδυάζουμε ένα μεγάλης έντασης κίτρινο με ένα μεγάλης έντασης μπλε, θα έχουμε ως αποτέλεσμα ένα χρώμα που διεγείρει και τα συναισθήματα μας (κίτρινο) και το μυαλό (μπλε).

 

Διακόσμηση Γραφείου: Χρώματα για το γραφείο ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Μπλε

μπλε χρωμα σε ασπρο φοντο

Αν βάλετε σε κάποια μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο την ερώτηση: «ποιο είναι το πιο παραγωγικό χρώμα» όλα τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι το μπλε είναι το χρώμα που αυξάνει την παραγωγικότητα. Αν και οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτό είναι «υπεραπλούστευση». Πρέπει να διαχωριστούν οι ανάγκες μας. Αν για παράδειγμα κάποιος είναι λογιστής τότε σε ένα λογιστικό γραφείο το μπλε θα αυξήσει σίγουρα την παραγωγικότητα. Αλλά δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την εργασία του λογιστή. Αν κάποιος κάνει εργασία που χρειάζεται εγκεφαλική εργασία όλη μέρα, οι ειδικοί συνιστούν να βάψετε το χώρο μπλε με μια δόση πορτοκαλί έτσι ώστε να διεγερθούν τα συναισθήματα στο χώρο της εγκεφαλικής εργασίας. Το πορτοκαλί θα προσθέσει ισορροπία και συναίσθημα ώστε να μην είμαστε ψυχροί εργαζόμενοι. Συμπερασματικά, η διακόσμηση γραφείου και τα χρώματα για γραφείο θα εξαρτηθούν απο την φύση της εργασίας μας.

Κίτρινο

Εάν το επάγγελμα μας είναι δημιουργικής φύσεως, το μπλε δεν είναι το χρώμα που θα πρέπει να επιλέξετε. Αν είστε δημιουργικοί τότε πρέπει να επιλέξετε το κίτρινο γιατί το κίτρινο διεγείρει το εγώ μας και το πνεύμα μας και μας κάνει πιο αισιόδοξους . Επομένως, αν κάνουμε κάποια δουλειά δημιουργικής φύσεως η διακόσμηση γραφείου μας θα πρέπει να περιέχει το κίτρινο χρώμα.

Κόκκινο

κοκκινο χρώμα σε μαυρο φοντο

Εάν θέλουμε να είμαστε πιο παραγωγικοί όσο κάνουμε κάποια σωματική εργασία, τότε το κόκκινο θα μας κάνει πιο παραγωγικούς από το μπλε είτε το κίτρινο. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας ότι το κόκκινο έχει άμεση επίδραση στο σώμα μας.

Πράσινο

πρασινο χρώμα σε ασπρο φοντο

Εάν είστε σε ένα περιβάλλον όπου η σημασία της ισορροπίας είναι πολύ σημαντική, το πράσινο είναι το χρώμα που θα σας κάνει πιο παραγωγικούς. Επίσης, θα σας προσδώσει το αίσθημα της ισορροπίας, ηρεμίας και καθησυχασμού. Το πράσινο θεωρείται ιδανικό χρώμα για μέρη όπου γίνονται χρηματικές συναλλαγές λόγω του ότι είναι τόσο καθησυχαστικό και ηρεμιστικό. Από την άλλη πλευρά όμως για ανθρώπους που είναι της δράσης θεωρείται στάσιμο και αδρανές.

 

Ποιο χρώμα να επιλέξω για τη διακόσμηση γραφείου;

Για να αποφασίσουμε ποιο χρώμα θα επιλέξουμε σαν βασικό για την διακόσμηση γραφείου πρώτα πρέπει να συγκεκριμενοποιήσουμε τις ανάγκες μας. Δηλαδή αν θέλουμε να επηρεάσουμε το μυαλό μας, τα συναισθήματα, το σώμα ή την ισορροπία μας.

Τότε θα μπορέσουμε να διαλέξουμε την χρωματική απόχρωση. Φυσικά, πρέπει να έχουμε υπόψιν αν θέλουμε το χρώμα να μας ηρεμεί ή διεγείρει.

Η καλύτερη συμβουλή, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι έχουμε γεννηθεί με κάποια αίσθηση του χρώματος αλλά και πιο ειδική και προσωπική επιλογή χρωματικής παλέτας. Αν δεν είχαμε αυτό το «χρωματικό ένστικτο», σε ελεύθερη απόδοση του όρου, θα είχαμε εξαφανιστεί σαν είδος.

Πολύ ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι παρόλο που η επιλογή χρώματος έχει όντως επιστημονική βάση, ταυτόχρονα όμως είναι και προσωπική επιλογή.

Έξτρα συμβουλή, από τους ειδικούς επιστήμονες και τους ειδικούς της διακόσμησης, είναι ότι τα χρώματα δεν βρίσκονται ποτέ σε απομόνωση αλλά σε συνδυασμό με άλλα.

Συμπερασματικά, δεν υπάρχει λάθος και σωστό χρώμα. Για να επιλέξουμε τι χρώμα θα επιλέξουμε πρέπει να σκεφτούμε τι αισθήματα θέλουμε να ενεργοποιήσουμε αλλά και την σχέση μεταξύ των χρωμάτων ώστε να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία. Η διακόσμη γραφείου θα εξαρτηθεί άμεσα απο το κλίμα που θέλουμε να δημιουργήσουμε στο γραφείο μας.

Συμβουλή του MyConstructor είναι αφού συγκεκριμενοποιήσετε τις ανάγκες σας να το συζητήσετε με ένα διακοσμητή ώστε να πάρετε μια επαγγελματική άποψη για τη διακόσμηση γραφείου και να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα αυξάνει την παραγωγικότητα σας και θα σας προσφέρει ένα όμορφο εργασιακό περιβάλλον.

 

 

 

Πλεονεκτήματα τοποθέτησης Γυψοσανίδας.

Γιατί να προτιμήσουμε κάποια κατασκευή με γυψοσανίδα; Η τοποθέτηση γυψοσανίδας αποτελεί ολοένα και πιο συχνά επιλογή για δόμηση χώρων. Η γυψοσανίδα είναι ουσιαστικά ο νέος και μοντέρνος τρόπος δόμησης στον οποίον όλο και περισσότεροι [...]

Ταπετσαρία: Γιατί να τη προτιμήσετε στο τοίχο σας!

Ταπετσαρία: Γιατί να τη προτιμήσετε στο τοίχο σας Ανοίγει ο καιρός και ήρθε η ώρα για αλλαγές στο σπίτι μας! Το καλό με τους τοίχους μας είναι ότι έχουν το πλεονέκτημα της αλλαγής εύκολα. [...]

Οι διακοσμητές μίλησαν: 7 πράγματα που δεν πρέπει να κρατάμε ποτέ στη κρεβατοκάμαρα μας.

Οι διακοσμητές μίλησαν: 7 πράγματα που δεν πρέπει να κρατάμε ποτέ στη κρεβατοκάμαρα μας. Αν θέλετε να κοιμάστε καλύτερα τα βράδια διαβάστε το παρακάτω άρθρο. Η διακόσμηση κρεβατοκάμαρας θα πρέπει να είναι ίσως και [...]

Τα 5 μεγαλύτερα λάθη στο βάψιμο επίπλων!

Τα 5 μεγαλύτερα λάθη στο βάψιμο επίπλων   5 Tips για να κάνουμε παλιά έπιπλα μας  όμορφα ξανά!   Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει τελειωμός με τα tutorials που βρίσκουμε στο διαδίκτυο για [...]

Τι πρέπει να ξέρεις για την ανακαίνιση μπάνιου;

Τι πρέπει να ξέρεις για την ανακαίνιση μπάνιου; Πρόκειται να ξεκινήσετε ανακαίνιση μπάνιου και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Σας καταλαβαίνουμε! Η ανακαίνιση είτε η απλή ανακαίνιση μεμονωμένου δωματίου είναι μια δύσκολη διαδικασία [...]

Διακόσμηση Σπιτιού: Τι φωτισμό να επιλέξετε για το σπίτι.

Διακόσμηση Σπιτιού: Τι φωτισμό να επιλέξετε για το σπίτι. Οι τάσεις στη διακόσμηση σπιτιού αλλάζουν συνέχεια και είναι αλήθεια ότι είναι δύσκολο να παραμείνεις μέσα στη μόδα. Ένα πράγμα όμως δεν αλλάζει σίγουρα στη [...]

Δεκέμβριος 13th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χρώματα για γραφείο: Πώς να βάψετε το γραφείο για να αυξήσετε την παραγωγικότητα σας!

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!