Γιατί δεν δουλεύει η κατάψυξη μου;

Μάθε τις κύριες αιτίες και τι μπορείς να κάνεις!

Γιατι δεν δουλευει η καταψυξη του σπιτιου;

Το ψυγείο σε κάθε σπίτι αποτελεί συσκευή πρώτης ανάγκης αφου στηριζόμαστε στη λειτουργία της ώστε να μπορούμε να διατηρήσουμε τρόφιμα και ποτά σε σωστές θερμοκρασίες ώστε να μην χαλάσουν. Αναφορικά με τα οικιακά ψυγεία, έχουν διπλή ιδιότητα αφού το ένα κομμάτι είναι το ψυγείο ενώ ένα άλλο, συνήθως μικρότερο, είναι η κατάψυξη. Είναι σύνηθες να αντιμετωπίζουμε προβλήματα στις οικιακές συσκευές, και αναφορικά με το ψυγείο συχνότερα πρόβλημα παρατηρείται στο κομμάτι του καταψύκτη. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει κάποιους από τους πιο συνηθισμένους λόγους που μπορεί να οδηγήσουν σε βλάβη της κατάψυξης, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορείτε να ελέγξετε εσεις οι ίδιοι ενω σε άλλες θα χρειαστεί να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό επαγγελματία.

Δεν κάνει καλή επαφή η πόρτα 

Σε περίπτωση που έχετε παρατηρήσει πτώση της απόδοσης του καταψύκτη σας, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ελέγξετε είναι η επαφή που κάνει η πόρτα της κατάψυξης κατά το κλείσιμό της. Η κακή επαφή μιας πόρτα καταψύκτη είναι αρκετα συχνό φαινόμενο το οποίο συμβαίνει είτε λόγο φθοράς του λάστιχου που την πλαισιώνει εσωτερικά, είτε λόγο κάποιου τροφίμου που εμποδίζει το κλείσιμο. Για να ελέγξετε εάν αυτό είναι το πρόβλημα με την κατάψυξη σας, κοιτάξτε προσεκτικά εάν προεξέσει κάποιο συρτάρι ή κάποιο τρόφιμο. Εάν δεν είναι αυτό το πρόβλημα μπορείτε να ελέγξετε την ποιότητα του κλεισίματος της πόρτας με τη χρήση ενός χαρτιού. Τοποθετήστε την κόλλα χαρτί ώστε να είναι το μισό εντός της κατάψυξης και το μισό εκτός, και αφού κλείσετε την πόρτα δοκιμάστε να το τραβήξετε. Εάν μπορείτε να το τραβήξετε με ευκολία έχετε εντοπίσει το πρόβλημα της κατάψυξης σας.

Έχει μπλοκάρει ο συμπυκνωτής

Εάν έχοντας ελέγξει την πόρτα της κατάψυξης, έχετε καταλήξει ότι το πρόβλημα είναι κάπου αλλού, ο επόμενος “συνήθης ύποπτος” είναι ο συμπυκνωτης. Αναφορικά με τον συμπυκνωτή, η μειωμένη απόδοση του καταψύκτη σας μπορεί να οφείλεται σε συσσώρευση σκόνης σε αυτόν και όχι βλάβη απαραίτητα. Ο συμπυκνωτής, βρίσκεται στο πίσω μέρος του ψυγείου, οπότε μπορείτε να ελέγξετε εάν έχει σκονιστεί  και να αφαιρέσετε τη σκόνη με ένα ηλεκτρικό σκουπάκι. Εάν το πρόβλημα δεν φαίνεται να είναι η σκόνη θα προτείναμε να ελέγξετε τη λειτουργία του συμπυκνωτή εάν είστε απολύτως σίγουροι για τις κινήσεις σας. Αλλιώς απευθυνθείτε σε κάποιον αρμόδιο επαγγελματία. 

Η συσκευή βρίσκεται πολύ κοντά στον τοίχο 

Ένα ακόμα σύνηθες αίτιο την χαμηλής απόδοσης του καταψύκτη σας μπορεί να είναι η λανθασμένη τοποθέτηση του ψυγείου. Είναι γεγονός πως τα περισσότερα ψυγεία τοποθετούνται με την πλάτη τους στο τοίχο. Πρέπει όμως, πέρα από το αισθητικό κομμάτι, να τοποθετήσετε το ψυγείο σας με τρόπο ώστε να είναι λειτουργικό. Επειδή στην πίσω πλευρά του ψυγείου βρίσκεται ο εξατμιστής, πρέπει να υπάρχει χώρος ώστε να πραγματοποιείται ο αερισμός της συσκευής και στη συνέχεια η ψύξη. Πριν προχωρήσετε την έρευνά σας, ελέγξτε εάν έχετε αφήσει κάποιο κενό ανάμεσα στο ψυγείο και τον τοίχο, αφήνοντας το περιθώριο στο ψυγείο να επιτελέσει σωστά τις λειτουργίες του. 

Μοντέρνο ψυγείο.

Υπάρχει πρόβλημα με τον θερμοστάτη ή το μοτέρ 

Εάν οι παραπάνω κινήσεις δεν σας έχουν οδηγήσει στην επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο καταψύκτη σας, θα πρέπει να σκεφτείτε πως το πρόβλημα μπορεί να υπάρχει στον θερμοστάτη. Λειτουργία του θερμοστάτη είναι να ορίζει και να ελέγχει τη θερμοκρασία του ψυγείου σας και του καταψύκτη κατά συνέπεια. 

Προτείνουμε εάν δεν είστε επαγγελματίας αρμόδιος να μην πειράξετε το ψυγείο σας και να καλέσετε κάποιον ειδικό στο αντικείμενο. Ομοιώς προτείνουμε να πράξετε και σε περίπτωση που υποθέτετε ότι υπάρχει πρόβλημα στο μοτέρ του ψυγείου. Το μοτέρ και ο θερμοστάτης βρίσκονται τοποθετημένα στο εσωτερικό του ψυγείου και υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν επιπλέον βλάβες εάν ασχοληθεί κάποιος που δεν ειναι εξοικειωμένος με την επισκευή συσκευών. 

Που θα βρω τον κατάλληλο επαγγελματία;

Εάν έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο του κειμένου, το πρόβλημα της κατάψυξή σας δεν είναι κάτι τόσο απλό όσο θα θέλατε. Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος ανησυχίας αφού στη myconstructor.gr σας παρέχουμε μια σειρά ικανών και έμπειρων επαγγελματιών που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν Μη διστάσετε λοιπόν και επισκεφθείτε τη σελιδα myconstructor.gr ή καλέστε στο 210 300 9323 για να κλείσετε άμεσα ένα ραντεβού.

Ιανουάριος 4th, 2021|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γιατί δεν δουλεύει η κατάψυξη μου;

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!