Αλλαγή Παρόχου Ρεύματος - Τι πρέπει να ξέρεις πριν το ραντεβού;

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
Διαβάστε τα πάντα για τη διαδικασία που ακολουθούμε στην αλλαγή παρόχου ρεύματος, τιμές για ρεύμα καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ακόμη, δείτε τι πρέπει να προσέξετε στην αναζήτηση νέου παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας.

Πιστεύετε ότι τα έξοδα σας για ρεύμα είναι αρκετά; Θέλετε να μειώσετε τις δαπάνες σε ηλεκτρικό ρεύμα; Τότε σίγουρα θα έχετε σκεφτεί να προχωρήσετε σε αλλαγή παρόχου ρεύματος. Η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας έχει πάψει πλέον να είναι μονοπώλιο, αφού έχουν εισέλθει και άλλες εταιρίες στο χώρο. Από τη στιγμή λοιπόν που υπάρχει πλήθος επιλογών. Είναι σημαντικό να είστε ενήμεροι σχετικά με τις χρεώσεις και τις διαθέσιμες προσφορές, ώστε να μπορείτε να συγκρίνετε και να επιλέξετε το πάροχο που σας συμφέρει.


Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να προσέξετε στην αλλαγή παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος!


Ποιές είναι οι χρεώσεις που αναγράφονται στο λογαριασμό μου;

Σίγουρα, θα πρέπει να γνωρίζετε ποιες είναι οι χρεώσεις του λογαριασμού. Υπάρχουν οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις, οι οποίες είναι ίδιες για όλους τους προμηθευτές και οι ανταγωνιστικές χρεώσεις που είναι ο βασικός παράγοντας ο οποίος διαφοροποιείται από προμηθευτή σε προμηθευτή και είναι ουσιαστικά τις ανταγωνιστικές χρεώσεις προμήθειας ενέργειας οι οποίες αποτελούνται από:

 - Τις πάγιες χρεώσεις, οι οποίες στο βασικό πάροχο είναι 4μηνες
 - Την κατανάλωση ενέργειας επί τη μοναδιαία ανταγωνιστική χρέωση

Η ΔΕΗ, η οποία αποτελεί και τον βασικό πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, διαφοροποιεί την ανταγωνιστική χρέωση με βάση το αν η 4μηνη κατανάλωση υπερβαίνει τις 2000 ή όχι. Αν η πληρωμή γίνει εμπρόθεσμα, η ΔΕΗ εφαρμοζει έκπτωση 15% του ανταγωνιστικού σκέλους του τιμολογίου.


9 πράγματα που πρέπει να προσέξω πριν προχωρήσω σε αλλαγή παρόχου ρεύματος.

Πριν πάρετε την απόφαση να κάνετε αλλαγή παρόχου ρεύματος, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα εξής σημεία:

#1 Προσέξτε την περίπτωση που το συμβόλαιο εμφανίζει χρονική διαφοροποίηση. Για παράδειγμα, μπορεί να αναγράφει μια χαμηλότερη τιμολόγηση για μια αρχική περίοδο και αλλαγή χρεώσεων στη συνέχεια. Ο καταναλωτής μπορεί να ζητήσει από τους παρόχους που τον ενδιαφέρουν, τον υπολογισμό με αναλυτική τεκμηρίωση.

#2 Αν πληρώνετε εκπρόθεσμα το λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας, τότε μπορείτε να χρησιμοποιείτε το ανταγωνιστικό σκέλος των λογαριασμών ως σημείο αναφοράς για τις συγκρίσεις που θέλετε να κάνετε. Εκεί έχει ήδη ενσωματωθεί έκπτωση επιβράβευσης.

#3 Δώστε προσοχή στην πάγια χρέωση, καθώς σημαντικό ρόλο στο σύνολο του λογαριασμού παίζει η συχνότητα με την οποία εφαρμόζεται το πάγιο.

#4 Επίσης, προσοχή πρέπει να δωθεί στις δεσμεύσεις και πρόωρη λήξη του συμβολαίου. Πριν υπογράψετε το οτιδήποτε θα πρέπει να ενημερωθείτε για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η σύμβαση, το αν υπάρχει ελάχιστος χρόνος παραμονής στο συγκεκριμένο πάροχο αλλά και τι συμβαίνει στη περίπτωση που αποχωρήσετε πριν από τη λήξη του συμβολαίου.

#5 Ρωτήστε για το ύψος της εγγύησης και το αν έχετε πλήρη ή μερική απαλλαγή σε περίπτωση που βάλετε πάγια εντολή.

#6 Επιπλεόν, ενημερωθείτε για το αν η χρέωση παραμένει σταθερή ή αν αλλάζει σε περίπτωση που υπερβείτε ένα συγκεκριμένο όριο 4μηνης κατανάλωσης.

#7 Ενδεχομένως να υπάρχουν και πρόσθετες παροχές όπως συνδυαστικά πακέτα με άλλες υπηρεσίες.

#8 Δώστε έμφαση στην ποιότητα της εξυπηρέτησης του παρόχου που θα επιλέξετε.

#9 Τέλος, ρίξτε μια ματιά αναφορικά με τις δεσμεύσεις και τον ελάχιστο χρόνο παραμονής.



Φθηνό Ρεύμα Protergia


Τα οικονομικά προϊόντα ηλεκτρική ενέργειας της Protergia καλύπτουν τις ανάγκες σας για φθηνό ρεύμα μέσα από ανταγωνιστικές τιμές και ξεκάθαρο τρόπο τιμολόγησης.

Ποια είναι η τιμή kwh στην Protergia;

ΝΕΟ πρόγραμμα Protergia Οικιακό 45

Η τιμή που μπορείτε να έχετε με το ΝΕΟ Πρόγραμμα της Protergia είναι μόλις 0,06065€/kWh. Με αυτή την τιμή, έχετε τιμή ημερήσιας χρέωσης πιο χαμηλή και από το νυχτερινό!

Δείτε περισσότερα για το Protergia Οικιακό MAX 45 εδώ.


Τι κερδίζω με το Protergia Οικιακό MAX 45;

Με το νέο οικιακό πρόγραμμα για ηλεκτρική ενέργεια της προτεργια κερδίζετε 45% έκπτωση στο λογαριασμό σας για 2 ολόκληρα χρόνια. Μπορείτε να κάνετε αλλαγή παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος σε Protergia η οποία διατηρεί συνεργασία με το ΜyConstructor.gr. Εμείς μπορούμε να αναλάβουμε ολόκληρη τη διαδικασία αλλαγής για εσάς.

Αποκτήστε το ΝΕΟ πρόγραμμα Protergia Οικιακό MAX 45 εδώ.


Ποια είναι τα πακέτα Protergia Genius;

Σταθερά Προγράμματα Παροχής Ρεύματος Protergia Genius:

#1 Genius 1 (έως 2,500kWh) - 19€/μήνα
#2 Genius 2 (έως 4.000kWh) - 28€/μήνα
#3 Genius 3 (έως 6.500kWh) - 43€/μήνα

Κάνε αίτηση για αλλαγή παρόχου ρεύματος εύκολα και γρήγορα με τη βοήθεια μας εδώ.


Ποια είναι τα δικαιολογητικά για την αλλαγή ρεύματος;

#1 Σύμβαση προμήθειας
#2 Το Ε9 του ιδιοκτήτη του ακινήτου ώστε να αποδεικνύεται οτι του ανήκει ή το μισθωτήριο σε περίπτωση που το ακίνητο ενοικιάζεται
#3 Μια φωτοτυπία ταυτότητας
#4 Ο τελευταίος λογαριασμός της ΔΕΗ χωρίς υπόλοιπο
#5 Στην περίπτωση που υπάρχει υπόλοιπο χρειάζεται και το χαρτί του διακανονισμού του


Μπορώ να αλλαξω ρεύμα όπου και αν βρίσκομαι στην Ελλάδα;

Η Protergia προσφέρει υπηρεσίες και να παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα σε όλες τις περιοχές οι οποίες είναι διασυνδεδεμένες με το εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο μελλοντικά να υπάρξει δυνατότητα για προμήθεια περιοχών που ανήκουν στο μη συνδεδεμένο δίκτυο, γεγονός που εξαρτάται άμεσα από τις επενδυτικές ενέργειες του Δικτύου Διανομής.


Αποτελεί εύκολη διαδικασία η αλλαγή ρεύματος;

Πρόκειται για μια αρκετά εύκολη διαδικασία καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι ο τελευταίος εκκαθαριστικός λογαριασμός του προηγούμενου παρόχου, το Ε9 ή το μισθωτήριο του σπιτιού και μια φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.


Στο ενδιάμεσο διάστημα μετάβασης στη προτεργια ενδέχεται να υπάρξει διακοπή ρεύματος;

Δεν πρόκειται να μείνετε ούτε λεπτό χωρίς ρεύμα αφού η αλλαγή προμηθευτή δεν είναι παρά λογιστική αλλαγή. Το μόνο που αλλάζει είναι ορισμένες εγγραφές στα αρχεία του Διαχειριστή Δικτύου, ενώ η αλλαγή προμηθευτή του πελάτη γίνεται αυτόματα. Υπεύθυνος για την ομαλή λειτουργία του δικτύου εξακολουθεί να είναι ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).


Πόσος χρόνος απαιτείται για την ολοκλήρωση της αλλαγής παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος;

Το χρονικό διάστημα που χρειάζεται είναι περίπου μια εβδομάδα από την ημέρα που θα υπογραφεί η σύμβαση προμήθειας ενώ σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζουν και οι διαδικασίες του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής.


Κάθε πότε έρχεται ο λογαριασμός;

Στη Protergia ο λογαριασμός εκδίδεται κάθε μήνα και διακρίνεται σε Έναντι (βάση της εκτιμώμενης κατανάλωσης) και Εκκαθαριστικό (βάση της καταμετρούμενης κατανάλωσης από τον αρμόδιο διαχειριστή).


Tί γίνεται με την εγγύηση που έχω καταβάλει στη ΔΕΗ;

Η εγγύηση που έχετε καταβάλλει στη ΔΕΗ σας επιστρέφεται στον τελευταίο εκκαθαριστικό λογαριασμό, μέσω συμψηφισμού. Στη Protergia, εφόσον δεν επιλέξετε την πληρωμή με πάγια εντολή καταθέτετε το ποσό της εγγύησης που έχει συμφωνηθεί, όταν σας έρθει ο πρώτος λογαριασμός.


Τι πλεονεκτήματα έχω αν επιλέξω προτεργια για ηλεκτρικό ρεύμα;

Η Protergia προσφέρει οικονομικά πακέτα ηλεκτρικής ενέργειας προσαρμοσμένα στις ανάγκες των πελατών. Ταυτόχρονα, σας δίνει τη ευκαιρία να έχετε πλήρη εικόνα και γνώση της ενέργειας που καταναλώνετε, χωρίς κρυφές χρεώσεις. Προσφέροντας τις πιο οικονομικές τιμές της αγοράς, προσελκύουμε συνεχώς πλήθος πελατών που αναζητούν άμεση εξυπηρέτηση και ανταγωνιστικές τιμές. 

Επιπλέον, η υπηρεσία myprotergia προσφέρει δυνατότητα ελέγχου του λογαριασμού και εξοικονόμηση ενέργειας σε συνδυασμό με την υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση. Επίσης, με τα πακέτα Genius που έχουμε ενσωματώσει στη δραστηριότητα μας, μπορείτε να γνωρίζετε τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος εκ των προτέρων, επιλέγοντας το σταθερό πακέτο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Επιπλέον, μπορείτε να μεταφέρετε την ενέργεια που δεν καταναλώσατε στον επόμενο χρόνο.



Κέρδισε τώρα ΕΚΠΤΩΣΗ κλείνοντας το ραντεβού σου online
Κλείσε ραντεβού
Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα