ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ– Πως θα κάνουμε σωστή παραλαβή του πετρελαίου.

άνδρας κάνει μέτρηση πετρελαίου θέρμανσης

Όσοι από μας θα παραγγείλουμε πετρέλαιο θέρμανσης θα πρέπει να λάβουμε υπόψη κάποια πράγματα πριν αποφασίσουμε από πού θα παραγγείλουμε το πετρέλαιο θέρμανσης μας. Σαφέστατα, το πετρέλαιο θέρμανσης έχει πλεονεκτήματα που κανένας άλλος τρόπος θέρμανσης δεν έχει. Η αλήθεια είναι ότι κανένα από τα υποκατάστατα θέρμανσης δεν αποδίδει τόσο πολύ όσο το πετρέλαιο θέρμανσης. Τώρα πια που ο χειμώνας είναι για τα καλά εδώ ολοένα και περισσότεροι από μας θα προμηθευτούμε το πετρέλαιο θέρμανσης μας. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας να προμηθευτούμε πετρέλαιο θέρμανσης θα πρέπει να λάβουμε κάποια πράγματα υπόψη.

Τι πρέπει να λάβουμε υπόψη κατά τη διαδικασία αγοράς πετρελαίου θέρμανσης

Αρχικά, θα πρέπει πέρα από το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης ο αγοραστής να εξασφαλίσει την αξιοπιστία του προμηθευτή από τον οποίο θα αγοράσει το πετρέλαιο θέρμανσης του. Ο καταναλωτής για να διασφαλίσει την σωστή παράδοση του πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να έχει ελέγξει την φερεγγυότητα του προμηθευτή και να ελέγξει κατά τη διάρκεια της παράδοσης. Είναι γεγονός πως πολλοί προμηθευτές δεν είναι αξιόπιστοι, με αποτέλεσμα να πληρώνουμε στο τέλος το πλυντήριο σε πολύ υψηλή τιμή.

Μέχρι και πέρυσι η τιμή του πετρελαίου κυμαινόταν στα 0,927 ευρώ το λίτρο. Το τέλος της περσινής σεζόν πετρελαίου θέρμανσης έκλεισε με τη τιμή πετρελαίου στα 0,974 το λίτρο.

Σύμφωνα με την Ένωση Καταναλωτών κατά τη διαδικασία της παραλαβής πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να γνωρίζουμε τα εξής:

  • Ένας τόνος πετρελαίου θέρμανσης ισοδυναμεί με 1,200 λίτρα.
  • Για την εξασφαλίσουμε ότι μας έχει γίνει σωστή παράδοση πετρελαίου δεν χρειαζόμαστε ειδικές τεχνικές γνώσεις ούτε ειδικοί εξοπλισμοί. Για την διασφάλιση της σωστής παραλαβής πετρελαίου χρειαζόμαστε μια ίσια ξύλινη ή και μεταλλική βέργα και ένα μέτρο.

Η διαδικασία για να μετρήσουμε την ποσότητα πετρελαίου που πρόκειται να παραλάβουμε είναι η εξής:

1. Φυσικά είμαστε πάντα παρόντες στην παραλαβή του πετρελαίου θέρμανσης μας.

2. Μετράμε τον όγκο της δεξαμενής για εξακριβώσουμε πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό τους ύψους. Για να υπολογίσουμε τον όγκο της δεξαμενής μας υπολογίζουμε:

Ποσότητα (ανά εκ. Ύψους, σε λίτρα)= Μήκος (σε εκ.) επί Πλάτος (σε εκ.) διά 1000

3. Υπολογίζουμε σύμφωνα με τις ενδείξεις του μετρητή δεξαμενής.

Αυτή η μέτρηση θα πρέπει να είναι συμπληρωματική. Η κύρια μέτρηση που θα κάνουμε θα είναι αυτή με το μέτρο όπως αναφέρεται παρακάτω. Ιδιαίτερη προσοχή να δώσετε στο περιεχόμενο του σωλήνα στάθμης. Το περιεχόμενο θα πρέπει να είναι υγρό όμοιο με το περιεχόμενο της δεξαμενής και όχι άλλο ελαφρύτερο υγρό, το οποίο δεν θα μας δώσει ακριβή στάθμη αλλά υψηλότερη από την πραγματική. Για αυτό το λόγο αυτή η μέτρηση είναι συμπληρωματική της μέτρησης με το μέτρο.

4. Μετράμε μαζί με τον επαγγελματία που μας κάνει την παράδοση του πετρελαίου θέρμανσης το ακριβές μέγεθος σε εκατοστά του ύψους του πετρελαίου θέρμανσης πριν αρχίσει να μας κάνει τη μεταφορά του πετρελαίου θέρμανσης. Σημαντικό, να μην ξεχάσουμε ότι για να πραγματοποιήσουμε την μέτρηση αυτή πρέπει να βάλουμε τη βέργα κατακόρυφα. Με τον ίδιο τρόπο θα μετρήσουμε το ύψος του πετρελαίου θέρμανσης όταν γίνει η παράδοση του μέσα στη δεξαμενή.

5. Επίσης σημαντικό είναι να μην παραλείψουμε να βεβαιωθούμε ότι επαγγελματίας που θα μας κάνει την παράδοση να έχει γράψει πάνω στην απόδειξη πληρωμής το ύψος σε εκατοστά του πετρελαίου θέρμανσης πριν αλλά και μετά την παράδοση του.

6. Πριν πληρώσουμε πρέπει να εξακριβώσουμε ότι εκτός από την καταγραφή του ύψους σε εκατοστά του πετρελαίου θέρμανσης που έχουμε παραλάβει και έχουν μπει στη δεξαμενή. Μην ξεχάσετε να κάνετε καινούρια μέτρηση αφού σταθεροποιηθεί ο αφρός του πετρελαίου θέρμανσης μέσα στη δεξαμενή.

7. Πριν πληρώσετε για την παραλαβή να βεβαιωθείτε ότι το πετρέλαιο θέρμανσης έχει το χρώμα που πρέπει και άρα πρέπει να είναι κοκκινωπό.

8. Ελέγχουμε το μετρητή του βυτιοφόρου.  Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δούμε ότι έχει αδειάσει τελείως το περιεχόμενο της μάνικας από το βυτιοφόρο στη δεξαμενή μας. Συνήθως για να αδειάσει το πετρέλαιο θέρμανσης από το βυτιοφόρο στη δεξαμενή μας γίνεται με πίεση που δημιουργείται από αέρα.  Ελέγχουμε όταν αδειάσει  η μάνικα με το πετρέλαιο θέρμανσης στη δεξαμενή μας ότι ο μετρητής του βυτιοφόρου έχει σταματήσει να ‘γράφει’.

Και αυτός ο τρόπος μέτρησης πρέπει να γίνεται συμπληρωματικά και βοηθητικά με τη μέτρηση που θα κάνουμε με το μέτρο. Αυτός ο τρόπος μέτρησης γίνεται στις μεταλλικές δεξαμενές μόνο.

Σημαντικό!! Να μην ξεχνάμε ότι για να πετύχουμε την μέγιστη ενέργεια και ταυτόχρονα να κάνουμε οικονομία ενώ προστατεύουμε το περιβάλλον θα πρέπει απαραιτήτως να κάνουμε τακτική συντήρηση του λέβητα και του καυστήρα! Επιπρόσθετα, θα πρέπει απαραιτήτως βεβαιωθούμε ότι ο ειδικός επαγγελματίας που ανέλαβε την συντήρηση καυστήρα ή λέβητα μας ότι μας παρείχε με το φύλλο ελέγχου.

βυτιοφόρο κάνει παράδοση πετρελαίου

Αν εμπιστευτείτε το MyConstructor έχετε εξασφαλισμένη και εγγυημένη παράδοση του πετρελαίου θέρμανσης. Το βυτιοφόρο έρχεται σφραγισμένο από τα διυλιστήρια της ΕΛΙΝ κατευθείαν στη πόρτα σας. Προσφέρουμε άμεση παράδοση σε όλη την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Αν προτιμήσετε τις υπηρεσίες του MyConstructor για την αγορά του πετρελαίου σας διασφαλίζετε όχι μόνο την εγγυημένη ποσότητα που αγοράσατε αλλά ταυτόχρονα απολαμβάνετε εκπτώσεις αναλογικά με τα λίτρα. Δυνατότητα πληρωμής σε 9 άτοκες δόσεις!

Το MyConstructor σας ενημερώνει συνεχώς για όλη τη διαδικασία από την παραγγελία μέχρι την παράδοση έτσι ώστε να είστε σίγουροι και ενήμεροι για όλη τη διαδικασία.

Πως να καθαρίσεις το στρώμα σου;

Καθαρισμός Στρωμάτων: Πως να καθαρίσεις το στρώμα του κρεβατιού σου; Εύκολες συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις! Το κρεβάτι μας αποτελεί τη μικρή φωλιά μας στο σπίτι. Το χώρο που [...]

Πως να διατηρήσω τα μάρμαρα μου λαμπερά;

Πως να διατηρήσω τα μάρμαρα μου λαμπερά; Διαχρονικά λαμπερά μάρμαρα! Το μάρμαρο αποτελεί υλικό που εκτιμάται πολλά χρόνια τόσο για την αισθητική του όσο και για την αντοχή του. [...]

Γιατί δεν δουλεύει η κατάψυξη μου;

Γιατί δεν δουλεύει η κατάψυξη μου; Μάθε τις κύριες αιτίες και τι μπορείς να κάνεις! Το ψυγείο σε κάθε σπίτι αποτελεί συσκευή πρώτης ανάγκης αφου στηριζόμαστε στη λειτουργία της [...]

Ιδέες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!

Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι: Ιδέες για να ξεχωρίσετε φέτος τα Χριστούγενννα! Διακοσμήστε το τραπέζι σας και απολαύστε τα Χριστούγεννα. Τα χριστούγεννα είναι πλέον μία ανάσα μακριά, και ενώ η κατάσταση φαίνεται [...]

Ιανουάριος 10th, 2018|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 8 Πράγματα που πρέπει όπωσδηποτε να ξέρουμε για τη παραλαβή πετρελαίου θέρμανσης!!

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!