Πως θα κάνουμε σωστή παραλαβή του πετρελαίου;

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 300 9323.
Όσοι από μας θα παραγγείλουμε πετρέλαιο θέρμανσης θα πρέπει να λάβουμε υπόψη κάποια πράγματα πριν αποφασίσουμε από πού θα παραγγείλουμε. Σαφέστατα, το πετρέλαιο θέρμανσης έχει πλεονεκτήματα που κανένας άλλος τρόπος θέρμανσης δεν προσφέρει. Η αλήθεια είναι ότι κανένα από τα υποκατάστατα θέρμανσης δεν παρέχει την ίδια απόδοση με το πετρέλαιο θέρμανσης. 

Τώρα πια που ο χειμώνας είναι για τα καλά εδώ ολοένα και περισσότεροι από μας θα προμηθευτούμε το πετρέλαιο θέρμανσης μας. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αγοράς πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να λάβουμε κάποια πράγματα υπόψη.


Τι πρέπει να λάβουμε υπόψη κατά τη διαδικασία αγοράς πετρελαίου θέρμανσης;

Αρχικά, εκτός από το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης ο αγοραστής πρέπει να εξασφαλίσει την αξιοπιστία του προμηθευτή από τον οποίο θα αγοράσει. Ο καταναλωτής για να διασφαλίσει την σωστή παράδοση του πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να έχει ελέγξει την φερεγγυότητα του προμηθευτή και να ελέγξει κατά τη διάρκεια της παράδοσης. Είναι γεγονός πως πολλοί προμηθευτές δεν είναι αξιόπιστοι, με αποτέλεσμα να καταλήγουμε να πληρώνουμε υψηλές τιμές στο τέλος.


Σύμφωνα με την Ένωση Καταναλωτών κατά τη διαδικασία της παραλαβής πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να γνωρίζουμε τα εξής:
- Ένας τόνος πετρελαίου θέρμανσης ισοδυναμεί με 1,200 λίτρα.
- Για την εξασφαλίσουμε ότι μας έχει γίνει σωστή παράδοση πετρελαίου δεν χρειαζόμαστε ειδικές τεχνικές γνώσεις ούτε ειδικοί εξοπλισμοί. Για την διασφάλιση της σωστής παραλαβής πετρελαίου χρειαζόμαστε μια ίσια ξύλινη ή και μεταλλική βέργα και ένα μέτρο.

 

Διαδικασία μέτρησης δεξαμενής πετρελαίου:


  1. Φυσικά είμαστε πάντα παρόντες στην παραλαβή του πετρελαίου θέρμανσης μας.


  1. Μετράμε τον όγκο της δεξαμενής για εξακριβώσουμε πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό τους ύψους. Για να υπολογίσουμε τον όγκο της δεξαμενής μας υπολογίζουμε:

Ποσότητα (ανά εκ. Ύψους, σε λίτρα)= Μήκος (σε εκ.) επί Πλάτος (σε εκ.) διά 1000


  1. Υπολογίζουμε σύμφωνα με τις ενδείξεις του μετρητή δεξαμενής.

Αυτή η μέτρηση θα πρέπει να είναι συμπληρωματική. Με κύρια την μέτρηση που θα γίνει με χρήση μετρητή δεξαμενής πετρελαίου, πως θα δούμε παρακάτω. Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο περιεχόμενο του σωλήνα στάθμης. Το οποίο θα πρέπει να είναι υγρό όμοιο με το περιεχόμενο της δεξαμενής και όχι άλλο ελαφρύτερο υγρό, το οποίο δεν θα μας δώσει ακριβή στάθμη αλλά υψηλότερη από την πραγματική.


  1. Μετράμε μαζί με τον επαγγελματία που μας κάνει την παράδοση του πετρελαίου θέρμανσης το ακριβές ύψος σε εκατοστά του πετρελαίου θέρμανσης πριν από τη μεταφορά του. Αυτή τη μέτρηση θα την κάνουμε με τη χρήση μιας ίσιας ξύλινης ή μεταλλικής βέργας κατακόρυφα ή όπως ονομάζεται διαφορετικά, μετρητής δεξαμενής πετρελαίου. Με τον ίδιο τρόπο θα μετρήσουμε το ύψος του πετρελαίου θέρμανσης όταν γίνει η παράδοση του μέσα στη δεξαμενή.


  1. Επίσης σημαντικό είναι να μην παραλείψουμε να βεβαιωθούμε ότι επαγγελματίας που θα μας κάνει την παράδοση να έχει γράψει πάνω στην απόδειξη πληρωμής το ύψος σε εκατοστά του πετρελαίου θέρμανσης πριν αλλά και μετά την παράδοση του.


  1. Πριν πληρώσουμε εξακριβώνουμε ότι εκτός από την καταγραφή του ύψους σε εκατοστά του πετρελαίου θέρμανσης που έχουμε παραλάβει, έχουν μπει στη δεξαμενή μας. Επίσης μην ξεχάσετε να κάνετε καινούρια μέτρηση αφού σταθεροποιηθεί ο αφρός του πετρελαίου θέρμανσης μέσα στη δεξαμενή.


  1. Πριν πληρώσουμε για την παραλαβή να βεβαιωθείτε ότι το πετρέλαιο θέρμανσης έχει το χρώμα που πρέπει και άρα πρέπει να είναι κοκκινωπό.


  1. Ελέγχουμε το μετρητή του βυτιοφόρου.  Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δούμε ότι έχει αδειάσει τελείως η μάνικα από το βυτιοφόρο στη δεξαμενή μας. Συνήθως για να επιτύχουμε το άδειασμα πετρελαίου θέρμανσης από το βυτιοφόρο στη δεξαμενή μας χρησιμοποιούμε πίεση που δημιουργείται από αέρα.  Ελέγχουμε όταν αδειάσει  η μάνικα με το πετρέλαιο θέρμανσης στη δεξαμενή μας ότι ο μετρητής του βυτιοφόρου έχει σταματήσει να καταγράφει.



Και αυτός ο τρόπος μέτρησης πρέπει να γίνεται συμπληρωματικά με τη μέτρηση που θα κάνουμε με το μέτρο. Αυτός ο τρόπος μέτρησης γίνεται στις μεταλλικές δεξαμενές μόνο.


Σημαντικό!! Να μην ξεχνάμε ότι για να πετύχουμε την μέγιστη ενέργεια και ταυτόχρονα να κάνουμε οικονομία ενώ προστατεύουμε το περιβάλλον θα πρέπει απαραιτήτως να κάνουμε τακτική συντήρηση του λέβητα και του καυστήρα! Επιπρόσθετα, θα πρέπει απαραιτήτως βεβαιωθούμε ότι ο ειδικός επαγγελματίας που ανέλαβε την συντήρηση καυστήρα ή λέβητα μας ότι μας παρείχε με το φύλλο ελέγχου.

Αν εμπιστευτείτε το MyConstructor έχετε εξασφαλισμένη και εγγυημένη παράδοση του πετρελαίου θέρμανσης. 

Το βυτιοφόρο έρχεται σφραγισμένο από τα διυλιστήρια της ΕΛΙΝ κατευθείαν στη πόρτα σας. Προσφέρουμε άμεση παράδοση σε όλη την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Αν προτιμήσετε τις υπηρεσίες του MyConstructor για την αγορά του πετρελαίου σας διασφαλίζετε όχι μόνο την εγγυημένη ποσότητα που αγοράσατε αλλά ταυτόχρονα απολαμβάνετε εκπτώσεις αναλογικά με τα λίτρα. Δυνατότητα πληρωμής σε 9 άτοκες δόσεις!

Το MyConstructor σας ενημερώνει συνεχώς για όλη τη διαδικασία από την παραγγελία μέχρι την παράδοση έτσι ώστε να είστε σίγουροι και ενήμεροι για όλη τη διαδικασία.
Κέρδισε τώρα ΕΚΠΤΩΣΗ κλείνοντας το ραντεβού σου online
Κλείσε ραντεβού
Το ραντεβού σου σε 3 απλά βήματα!
find
1. Βρες την εργασία που σε ενδιαφέρει
Αναζήτησε από μία πληθώρα υπηρεσιών εκείνη που σε καλύπτει.
choose
2. Επέλεξε Επαγγελματία
Διάλεξε τον επαγγελματία που επιθυμείς και σύγκρινε αξιολογήσεις πελατών.
congrats
3. Κλείσε Ραντεβού
Κάλεσε και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου. Μετά την εργασία μπορείς να αξιολογήσεις την υπηρεσία και τον επαγγελματία!
Κλείσε το ραντεβού σου
Εταιρίες που μας εμπιστεύονται
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, όπως περιγράφεται στην πολιτική μας για τα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Μάθετε περισσότερα