ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ – Πως θα κάνουμε σωστή παραλαβή του πετρελαίου.

ανδρας τσεκαρει το μετρητη του πετρελαιου θερμανσης

 

Όσοι από μας θα παραγγείλουμε πετρέλαιο θέρμανσης θα πρέπει να λάβουμε υπόψη κάποια πράγματα πριν αποφασίσουμε από πού θα παραγγείλουμε το πετρέλαιο θέρμανσης μας. Σαφέστατα, το πετρέλαιο θέρμανσης έχει πλεονεκτήματα που κανένας άλλος τρόπος θέρμανσης δεν έχει. Η αλήθεια είναι ότι κανένα από τα υποκατάστατα θέρμανσης δεν αποδίδει τόσο πολύ όσο το πετρέλαιο θέρμανσης. Τώρα πια που ο χειμώνας είναι για τα καλά εδώ ολοένα και περισσότεροι από μας θα προμηθευτούμε το πετρέλαιο θέρμανσης μας. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας να προμηθευτούμε πετρέλαιο θέρμανσης θα πρέπει να λάβουμε κάποια πράγματα υπόψη.

Τι πρέπει να λάβουμε υπόψη κατά τη διαδικασία αγοράς πετρελαίου θέρμανσης

Αρχικά, θα πρέπει πέρα από το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης ο αγοραστής να εξασφαλίσει την αξιοπιστία του προμηθευτή από τον οποίο θα αγοράσει το πετρέλαιο θέρμανσης του. Ο καταναλωτής για να διασφαλίσει την σωστή παράδοση του πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να έχει ελέγξει την φερεγγυότητα του προμηθευτή και να ελέγξει κατά τη διάρκεια της παράδοσης. Είναι γεγονός πως πολλοί προμηθευτές δεν είναι αξιόπιστοι, με αποτέλεσμα να πληρώνουμε στο τέλος το πλυντήριο σε πολύ υψηλή τιμή.

Μέχρι και πέρυσι η τιμή του πετρελαίου κυμαινόταν στα 0,927 ευρώ το λίτρο. Το τέλος της περσινής σεζόν πετρελαίου θέρμανσης έκλεισε με τη τιμή πετρελαίου στα 0,974 το λίτρο.

 

Σύμφωνα με την Ένωση Καταναλωτών κατά τη διαδικασία της παραλαβής πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να γνωρίζουμε τα εξής:

  • Ένας τόνος πετρελαίου θέρμανσης ισοδυναμεί με 1,200 λίτρα.
  • Για την εξασφαλίσουμε ότι μας έχει γίνει σωστή παράδοση πετρελαίου δεν χρειαζόμαστε ειδικές τεχνικές γνώσεις ούτε ειδικοί εξοπλισμοί. Για την διασφάλιση της σωστής παραλαβής πετρελαίου χρειαζόμαστε μια ίσια ξύλινη ή και μεταλλική βέργα και ένα μέτρο.

Η διαδικασία για να μετρήσουμε την ποσότητα πετρελαίου που πρόκειται να παραλάβουμε είναι η εξής:

1. Φυσικά είμαστε πάντα παρόντες στην παραλαβή του πετρελαίου θέρμανσης μας.

2. Μετράμε τον όγκο της δεξαμενής για εξακριβώσουμε πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό τους ύψους. Για να υπολογίσουμε τον όγκο της δεξαμενής μας υπολογίζουμε:

Ποσότητα (ανά εκ. Ύψους, σε λίτρα)= Μήκος (σε εκ.) επί Πλάτος (σε εκ.) διά 1000

3. Υπολογίζουμε σύμφωνα με τις ενδείξεις του μετρητή δεξαμενής.

Αυτή η μέτρηση θα πρέπει να είναι συμπληρωματική. Η κύρια μέτρηση που θα κάνουμε θα είναι αυτή με το μέτρο όπως αναφέρεται παρακάτω. Ιδιαίτερη προσοχή να δώσετε στο περιεχόμενο του σωλήνα στάθμης. Το περιεχόμενο θα πρέπει να είναι υγρό όμοιο με το περιεχόμενο της δεξαμενής και όχι άλλο ελαφρύτερο υγρό, το οποίο δεν θα μας δώσει ακριβή στάθμη αλλά υψηλότερη από την πραγματική. Για αυτό το λόγο αυτή η μέτρηση είναι συμπληρωματική της μέτρησης με το μέτρο.

4. Μετράμε μαζί με τον επαγγελματία που μας κάνει την παράδοση του πετρελαίου θέρμανσης το ακριβές μέγεθος σε εκατοστά του ύψους του πετρελαίου θέρμανσης πριν αρχίσει να μας κάνει τη μεταφορά του πετρελαίου θέρμανσης. Σημαντικό, να μην ξεχάσουμε ότι για να πραγματοποιήσουμε την μέτρηση αυτή πρέπει να βάλουμε τη βέργα κατακόρυφα. Με τον ίδιο τρόπο θα μετρήσουμε το ύψος του πετρελαίου θέρμανσης όταν γίνει η παράδοση του μέσα στη δεξαμενή.

5. Επίσης σημαντικό είναι να μην παραλείψουμε να βεβαιωθούμε ότι επαγγελματίας που θα μας κάνει την παράδοση να έχει γράψει πάνω στην απόδειξη πληρωμής το ύψος σε εκατοστά του πετρελαίου θέρμανσης πριν αλλά και μετά την παράδοση του.

6. Πριν πληρώσουμε πρέπει να εξακριβώσουμε ότι εκτός από την καταγραφή του ύψους σε εκατοστά του πετρελαίου θέρμανσης που έχουμε παραλάβει και έχουν μπει στη δεξαμενή. Μην ξεχάσετε να κάνετε καινούρια μέτρηση αφού σταθεροποιηθεί ο αφρός του πετρελαίου θέρμανσης μέσα στη δεξαμενή.

7. Πριν πληρώσετε για την παραλαβή να βεβαιωθείτε ότι το πετρέλαιο θέρμανσης έχει το χρώμα που πρέπει και άρα πρέπει να είναι κοκκινωπό.

8. Ελέγχουμε το μετρητή του βυτιοφόρου.  Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δούμε ότι έχει αδειάσει τελείως το περιεχόμενο της μάνικας από το βυτιοφόρο στη δεξαμενή μας. Συνήθως για να αδειάσει το πετρέλαιο θέρμανσης από το βυτιοφόρο στη δεξαμενή μας γίνεται με πίεση που δημιουργείται από αέρα.  Ελέγχουμε όταν αδειάσει  η μάνικα με το πετρέλαιο θέρμανσης στη δεξαμενή μας ότι ο μετρητής του βυτιοφόρου έχει σταματήσει να ‘γράφει’.

Και αυτός ο τρόπος μέτρησης πρέπει να γίνεται συμπληρωματικά και βοηθητικά με τη μέτρηση που θα κάνουμε με το μέτρο. Αυτός ο τρόπος μέτρησης γίνεται στις μεταλλικές δεξαμενές μόνο.

Σημαντικό!! Να μην ξεχνάμε ότι για να πετύχουμε την μέγιστη ενέργεια και ταυτόχρονα να κάνουμε οικονομία ενώ προστατεύουμε το περιβάλλον θα πρέπει απαραιτήτως να κάνουμε τακτική συντήρηση του λέβητα και του καυστήρα! Επιπρόσθετα, θα πρέπει απαραιτήτως βεβαιωθούμε ότι ο ειδικός επαγγελματίας που ανέλαβε την συντήρηση καυστήρα ή λέβητα μας ότι μας παρείχε με το φύλλο ελέγχου.

βυτιοφορο μεταφερει πετρελαιο θερμανσης σε ωραιο φοντο

Αν εμπιστευτείτε το MyConstructor έχετε εξασφαλισμένη και εγγυημένη παράδοση του πετρελαίου θέρμανσης. Το βυτιοφόρο έρχεται σφραγισμένο από τα διυλιστήρια της ΕΛΙΝ κατευθείαν στη πόρτα σας. Προσφέρουμε άμεση παράδοση σε όλη την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Αν προτιμήσετε τις υπηρεσίες του MyConstructor για την αγορά του πετρελαίου σας διασφαλίζετε όχι μόνο την εγγυημένη ποσότητα που αγοράσατε αλλά ταυτόχρονα απολαμβάνετε εκπτώσεις αναλογικά με τα λίτρα. Δυνατότητα πληρωμής σε 9 άτοκες δόσεις!

Το MyConstructor σας ενημερώνει συνεχώς για όλη τη διαδικασία από την παραγγελία μέχρι την παράδοση έτσι ώστε να είστε σίγουροι και ενήμεροι για όλη τη διαδικασία.

 

 

Aπόλυτος Οδηγός Οργάνωσης της κουζίνας: Πώς να οργανώσετε τη κουζίνα σας σε 12 απλά Βήματα

Aπόλυτος Οδηγός Οργάνωσης της κουζίνας      Πώς να οργανώσετε τη κουζίνα σας σε 12 απλά Βήματα «Όλα έχουν πάντα την θέση τους» είναι κάτι που λέμε για κάποιο λόγο. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να [...]

6 Πράγματα που δεν πρέπει να καθαρίζουμε ποτέ με ξύδι.

 Τι δεν πρέπει να καθαρίζουμε ποτέ με ξύδι.   Το ξύδι είναι αδιαμφισβήτητα από τα καλύτερα καθαριστικά. Οι καθαριστικές του ιδιότητες είναι θαυματουργές. Το ξύδι όχι μόνο απολυμαίνει και καθαρίζει αλλά είναι φιλικό προς [...]

7+3 Tips για να κάνετε οικονομία όταν κάνετε μετακόμιση!

7+3 Tips για να κάνετε οικονομία όταν κάνετε μετακόμιση Η μετακόμιση μπορεί να γίνει μια από τις καλύτερες φάσεις της ζωής μας: Καινούριο σπίτι και καινούρια αρχή. Μεγάλος ο ενθουσιασμός εν όψει της μετακόμισης! [...]

3+1 Καθαριστικά που δεν πρέπει να αναμειγνύουμε ποτέ μεταξύ τους.

  3+1 Kαθαριστικά που δεν πρέπει να αναμείξουμε ποτέ μεταξύ τους. Οι ειδικοί της καθαριότητας μας συμβουλεύουν για το ποια καθαριστικά δεν θα πρέπει να αναμείξουμε ποτέ. Πιο συγκεκριμένα μας λένε ότι όταν έχουν [...]

Πώς να αφαιρέσουμε λεκέδες από κρασί απο χαλιά, καναπέ και υφάσματα.

 Πώς να αφαιρέσουμε λεκέδες από κρασί. Ύφασμα Τρίψτε με ένα σφουγγάρι με κρύο νερό ή μουλιάστε το ύφασμα για 30 λεπτά σε μια λεκάνη με κρύο νερό. Εφαρμόστε στο λεκέ ένα καθαριστικό για λεκέδες [...]

Πώς να κάνουμε βαθύ καθαρισμό στο πλυντήριο πιάτων μας.

Πώς να κάνουμε βαθύ καθαρισμό στο πλυντήριο πιάτων μας. Τουλάχιστον μια φορά το χρόνο πρέπει να κάνουμε οπωσδήποτε βαθύ καθαρισμό στο πλυντήριο πιάτων μας για να ξεφορτωθούμε την συσσωρευμένη βρωμιά, τα λάδια και την [...]

Ιανουάριος 10th, 2018|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 8 Πράγματα που πρέπει όπωσδηποτε να ξέρουμε για τη παραλαβή πετρελαίου θέρμανσης!!

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!