6 μυστικά για ένα τέλειο Ξεσκόνισμα

 

χερι που ξεσκονιζει

Μεταξύ μας τώρα αλλά ίσως είναι η πιο βαρετή δουλειά. Αλλά όταν θέλουμε να καθαρίσουμε το σπίτι μας είναι από εκεί που πρέπει να ξεκινήσουμε. Το να ξεκινήσουμε με το ξεσκόνισμα μας δίνει την ευκαιρία να μαζέψουμε πράγματα που είναι στο πάτωμα, να φτιάξουμε τα μαξιλάρια του καναπέ, να διπλώσουμε κουβέρτες και γενικά να κάνουμε ένα βασικό συμμάζεμα.

Όταν ξεσκονίζετε φροντίστε να μην παραλείψετε κάποιο δωμάτιο γιατί η διαφορά θα φανεί αμέσως. Κάντε ενδελεχής δουλειά και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Θα σας συνιστούσαμε όταν ξεσκονίζετε να χρησιμοποιείτε ένα πανί με μικρό-ίνες. Φροντίστε να ψεκάζετε πάνω στο πανί και όχι κατευθείαν στην επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε. Με το ίδιο πανί καθαρίστε τους καθρέφτες και τις γυάλινες επιφάνειες.

  1. Απομακρύνετε τα αντικείμενα από τη μέση: Είναι σημαντικό να κάνετε μια προεργασία πριν ξεκινήσετε το ξεσκόνισμα. Απομακρύνεται όλα τα αντικείμενα από τη μέση, αυτό θα σας γλιτώσει από το περιττό χρόνο να σηκώνετε κάθε αντικείμενο και να ξεσκονίζετε από κάτω. Αν προβληματίζεστε ότι μπορεί να ξεχάσετε τι πάει πού βγάλτε μερικές φωτογραφίες πριν ξεκινήσετε ώστε να σας βοηθήσει να θυμηθείτε.
  2. Παράθυρα: Όταν καθαρίζετε τα παράθυρα σηκώστε τα στόρια ή ανοίξτε τα παντζούρια ώστε να έχετε πρόσβαση παντού.
  3. Πολυέλαιοι ή ανεμιστήρες ταβανιού: Πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε να ξεσκονίζουμε τους πολυέλαιους ή τους ανεμιστήρες ταβανιού. Και τα δύο είναι εστίες συγκέντρωσης σκόνης και ας μη το βλέπουμε πάντα.
  4. Σοβατεπί: οι περισσότεροι το αμελούμε σίγουρα. Οι ειδικοί όμως μας λένε ότι είναι από τα πιο βασικά μέρη για να κάνουμε το σπίτι μας πραγματικά καθαρό. Ακόμη και αν καθαρίσουμε όλο το υπόλοιπο σπίτι και αμελήσουμε αυτό, τότε θα ξεχωρίζει.
  5. Πόμολα και διακόπτες φωτός: Με ένα πανί και λίγο καθαριστικό κάντε ένα πέρασμα για να ενισχύσετε τη καθαριότητα του σπιτιού σας.
  6. Άλλα βασικά: η βάση του κρεβατιού, τα ντουλάπια και τα συρτάρια, τα πάνελ της πόρτας, καρέκλες και πόρτες, κορνίζες, η κουπαστή της σκάλας, τα πόδια του τραπεζιού.

Aπόλυτος Οδηγός Οργάνωσης της κουζίνας: Πώς να οργανώσετε τη κουζίνα σας σε 12 απλά Βήματα

Aπόλυτος Οδηγός Οργάνωσης της κουζίνας      Πώς να οργανώσετε τη κουζίνα σας σε 12 απλά Βήματα «Όλα έχουν πάντα την θέση τους» είναι κάτι που [...]

6 Πράγματα που δεν πρέπει να καθαρίζουμε ποτέ με ξύδι.

 Τι δεν πρέπει να καθαρίζουμε ποτέ με ξύδι.   Το ξύδι είναι αδιαμφισβήτητα από τα καλύτερα καθαριστικά. Οι καθαριστικές του ιδιότητες είναι θαυματουργές. Το [...]

3+1 Καθαριστικά που δεν πρέπει να αναμειγνύουμε ποτέ μεταξύ τους.

  3+1 Kαθαριστικά που δεν πρέπει να αναμείξουμε ποτέ μεταξύ τους. Οι ειδικοί της καθαριότητας μας συμβουλεύουν για το ποια καθαριστικά δεν θα πρέπει [...]

Νοέμβριος 7th, 2017|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 6 Μυστικά για ένα τέλειο Ξεσκόνισμα.

Έχεις ακόμα απορίες;

Ζήτησε μας να σε καλέσουμε!